Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

FRI FRAGT I HELE OKTOBER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Bøger: Silkeborg

Beskrivelse

Silkeborg har en spændende og lang historie bag sig. Det er i dette område at moseligene Ellingpigen, Tollundmanden og Grauballemanden er fundet. Ligene er dateret til år 400-200 f.Kr. Men først i 1470 nævnes byen på skrift, som Silkæborgh og senere i 1488 som Silkijborgh. På cirka samme tid nævnes borgen, der lå i området. På dette tidspunkt er Silkeborg ejet af Hr. Laur, der havde fået den med sin hustru Thore, datter af Erik Mus, som man mener har ejet godset, og opført borgen på en grund, som underligt nok, ikke var hans og som Alling kloster gjorde krav på. Dette er blot en del af Silkeborg bys spændende historie.

2 titler
af W. Kienitz
Hæftet, 2001
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 123 kr.
Forlagets pris 148,00 kr.
Se mere
Leveringstid 2-5 hverdages levering
af Kurt Balle Jensen...
Hardback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 210 kr.
Forlagets pris 300,00 kr.
Se mere
Leveringstid 1-3 hverdages levering
Beskrivelse

Bøger - Silkeborg

I dag er Silkeborg en af de større byer i Midtjylland med mere end 40.000 indbyggere. Byen tiltrækker desuden hvert år mange turister. Dette skyldes blandt andet de smukke Silkeborgsøer, hvor verdens ældste dampskib, Hjejlen, stadig sejler og fungerer som turbåd i sommermånederne. Også Museum Silkeborg er populært. Museet ligger i den ældste bygning i byen – Silkeborg Hovedgård, hvor man kan se en stor historisk samling med fund fra Vikingealderen og Middelalderen. Desuden er det her, at Trollundmanden er udstillet. Foruden de naturskønne omgivelser, som man kan udforske, er der mange spændende ting, at give sig til i Silkeborg. Hvis man er vild med naturen, kan en tur på ferskvandscenteret AQUA en god idé, hvis man har mere lyst til noget kunstnerisk, så er det måske Museum Jorn, man bør besøge. Museum Jorn beskæftiger sig hovedsageligt med den danske kunstner Asger Jorn men ikke udelukkende, og du kan finde en del spændende moderne kunst her. Find bøger om Silkeborg her i kategorien.

Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display