Plusbog logo
 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot

Den danske pelssektor

Leveringstid: 1 - 3 hverdage
Vores normalpris 465 kr
Spar 60 kr
405 kr
Fragt pr. ordre 24,95 kr

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

Køber du bogen til medlemspris, har du allerede sparet én måneds medlemsskab
465 kr
Fragt pr. ordre 39,95 kr
For dig der ikke ønsker medlemskab.
Køber du bogen til medlemspris, har du allerede sparet én måneds medlemsskab
Beskrivelse:

Pelssektoren – og hele værdikæden fra pelsfarmer til detailhandlen – er på mange måder et interessant og lærerigt eksempel: Produktion af pelskind kan betragtes som Danmarks mest konkurrencedygtige erhverv. Samtidig er pelsskind det eneste landbrugsprodukt uden landbrugsstøtte, og det er endvidere det mest internationalt orienterede landbrugsprodukt. Afsætningen foregår på eksportmarkeder, hvor den økonomiske vækst er meget stor. Danmark er blandt verdens allerstørste producenter af minkskind, og en endnu større andel af verdens skindproduktion sorteres og afsættes i Danmark.

Samtidig med denne stærke konkurrence- og afsætningsmæssige placering opereres der på et marked i store forandringer: Store dele af forarbejdningsdelen er gennem de seneste årtier flyttet fra Vesten til især Kina. Den internationale arbejdsdeling og specialisering i denne sektor er ekstrem.

Der er desuden udviklet en pelsklynge med direkte sammenhænge med mode- og designsektoren, forskning, udvikling og uddannelse. Ved at bevæge sig fremad i værdikæden, er der således skabt en relation til de internationale slutbrugere af pelsskind.

Forfatteren beskriver i denne bog den danske pelssektors udvikling, placering, konkurrenceevne og erhvervsøkonomiske rammer. Samtidig afdækkes også den internationale pelssektor, ligesom den internationale handel og specialisering bliver belyst. Pelssektoren og pelsmarkedet har hidtil været meget lidt beskrevet, og der har kun været et meget sporadisk datagrundlag.

Denne bog præsenterer for første gang en faglig baseret beskrivelse og analyse af den danske og internationale pelssektor.


Om forfatteren

Henning Otte Hansen, født 1959, er uddannet cand. agro. & merc., HD i international økonomi og virksomhedsledelse samt ph.d. i landbrugspolitik. Forfatteren har i mere end 25 år været tilknyttet CBS som undervisningsassistent og ekstern lektor. Har siden 2007 været seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. Forfatteren er desuden redaktør ved Tidsskrift for Landøkonomi samt vicepræsident i Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab. Henning Otte Hansen har skrevet 11 bøger om markedsforhold, landbrugspolitik og internationale økonomiske forhold – senest ”Food economics – industry and markets”.


Indholdsoversigt

Introduktion

Forord

Sammendrag

Pelssektorens samfundsøkonomiske betydning

Eksport

Globalisering

Kinas betydning for pelsmarkedet

Pelsskind og international handel

Markedsforholdene for pelssektoren

International pelsdyrproduktionInternational konkurrenceevne - kvalitet og produktivitet

Klynger og den danske pelsklynge

Pelsdyrproduktion: Erhverv, struktur og vækst

Økonomiske og politiske rammer for pelsdyrsektoren

Pelsauktionshuse

Kilder

Bilag

Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788757433142
Forlag:
Djøf Forlag
Forfatter(e):
ISBN-10:
8757433143
Indbinding:
Hæftet
Sider:
370
Udg. Dato:
9 feb 2016
Oplagsdato:
9 feb 2016
Udgave:
1
Dimensioner:
B: 180mm H: 250mm D: 30mm

En hæftet bog er i RIGTIG GOD KVALITET. Blød ryg, godt papir, ofte med "flapper" på for- og bagside. Kan også være en førsteudgave. Den går også under betegnelsen softcover.

Indbindingen har betydning for kvalitet og holdbarhed. Indbundet og hæftet er bøger i GOD KVALITET, mens hardback og paperback er en BILLIGERE UDGAVE.

Boganmeldelser · Den danske pelssektor
Henning Otte Hansen
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage