SE ALLE DE VILDE BLACK WEEK TILBUD - FRI FRAGT PÅ ALLE VARER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Den hengivne hr. X

af Keigo Higashino

Indbundet, 2016

ALTID BILLIGE BØGER

- det kan hurtigt betale sig at blive medlem

Forlagets pris 299,95 kr

Medlemspris info-icon

179,97 kr
Spar 119,98 kr

Ukendt leveringstid

Fragt pr. ordre 0,00 kr

Få alle medlemsfordele i dag:

1 uge gratis, herefter 99,-/md - afmeld når som helst

Spar op til 90% - over 200.000 bøger, nyheder, bestsellers...

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

SE ALLE DINE FORDELE

NORMALPRIS

23% RABAT

229,95 kr
Spar 70,00 kr

Fragt pr. ordre 0,00 kr

replay

90 dages returret

E-mærket - din sikkerhedSe også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
STAEDTLER Noris fa...
Producentens pris 32 kr.
Pris 31,95 kr.
info-iconMedlemspris 20 kr.
STAEDTLER guld- og...
Producentens pris 30 kr.
Pris 29,95 kr.
info-iconMedlemspris 20 kr.
STAEDTLER Duo tuss...
Producentens pris 40 kr.
Pris 39,95 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.
STAEDTLER Twin-tip...
Producentens pris 100 kr.
Pris 99,95 kr.
info-iconMedlemspris 62 kr.
STAEDTLER børnesak...
Producentens pris 20 kr.
Pris 19,95 kr.
info-iconMedlemspris 14 kr.

8 boganmeldelser af Den hengivne hr. X
Et finurligt bekendtskab og et kærkomment afbræk fra anden japansk litteratur. Først og fremmest er den karakteristiske, japanske overfladehøflighed rigtig sjov, efterhånden som personerne kommer mere og mere på kant med hinanden. Formens fane holdes højt, mens sarkasmen får frit spil nedenunder. Her kan man tale om at sige noget uudtalt. Desværre er der alt for få følelsesregistreringer; man fornemmer simpelthen ikke, at skruen strammes, og det virker, uagtet de kulturelle forskelle, simpelthen ikke realistisk. Det samme kan siges om matematikken... de problemer, der tages op, er ganske enkelt ikke kuriøse nok, og bliver faktisk lidt irriterende; især når det ene geni forklarer det andet geni noget, som de begge to burde have lært i gymnasiet. Tag nogle problemer, som ingen forstår og lad være med at forsøge at forklare dem - så har man da et mysterium. Men uanset hvad, så er det altså en underfundig og sjov krimi.
Jeg havde hørt meget positivt om " Den hengivne hr. X" og derfor så jeg frem til at læse den. Mine forventninger blev desværre ikke indfriet. Sproget syntes jeg ikke fejlede noget, jeg synes mere det var karakterne i bogen som trak læseoplevelsen ned for mit vedkommende, i det jeg syntes de var temmeligt kedelige, så bogen blev for mit vedkommende en langtrukken affære. Jeg kan ikke anbefale bogen, men der er sikkert andre, som vil synes godt om bogen.
Den enlige mor, Yasuko, dræber i selvforsvar sin voldelige ægtemand. Hendes nabo - en topintelligent matematiklærer - har været håbløst forelsket i hende længe og tilbyder sin hjælp til at komme af med liget. En noget anderledes krimi end man er vant til. Lige fra starten kender vi morderen og historien bag, og først et stykke inde kommer politiet på banen. Det er et godt kneb, især fordi den overrasker så meget - lige som man tror, at man har styr på bevæggrundene mm, så sker der noget helt andet. Meget lækkert sprog, godt plot.
Persongalleriet i denne bog er til at overskue, hvilket er med til at påvirke stemningen i bogen, fordi det giver plads til at komme lidt mere i dybden med personkarakteristikken. Derfor kan man også bedre forstå personernes handlinger. Jeg er ikke den store kender af japansk kultur, men har dog en fornemmelse af, at høflighed og ære betyder en del. Det gør det også i bogen. Personerne er særdeles høflige over for hinanden, også selv om de i enkle replikker ’siger’ noget andet. Bogen er velskrevet, og stemningen er præget af ro og eftertænksomhed. Der er ikke noget hastværk i at komme frem til slutningen, men alligevel får plottet taget nogle interessante drejninger, der gør, at jeg bliver fastholdt som læser. Ishigami er matematiklæreren, der er forelsket i sin nabo, Yasuko. Ishigami er et geni, der aldrig har fået mulighed for virkelig at udfolde sine matematiske evner. Han stiller op for Yasuko og hendes datter, da de slår Yasukos eksmand ihjel. Hans veludviklede logiske sans kommer til sin ret, da han udtænker det perfekte alibi for dem, et alibi som politiet ikke kan finde huller i...... Keigo Higashino har et væld af mysteriebøger og priser bag sig. Denne bog er også blevet filmatiseret i Japan, og blev det års mest indtjenende film. En kultur-kuriositet, som jeg morede mig over, var, at størrelsen på rummene i lejlighederne bliver beskrevet i antal af tatamimåtter.
Jeg vælger at give bogen 4/5 stjerner. Starten er god og giver indblik i de forskellige personer. Det begynder så småt at blive spændende da Yasuko møder sin Eks-mand.. Historien tager fat og bliver mere og mere fangende helt til slut! Kan klart anbefales, da den tager læseren med på noget af en oplevelse og fastholder til sidste side.
Et mord bliver begået og kriminalkommisær Kusunagi skal forsøge at opklare sagen. Vi læsere ved fra bogens start, hvem morderen er, hvilket betyder at bogen til tider ikke er særlig spændende. Handlingen tager dog et par uventede drejninger undervejs, så man alligevel lige må læse det næste kapitel. Bogen manglede dog lidt rent sprogligt set, og karaktererne bliver til tider en smule "flade". Handlingen foregår i Japan, hvor traditionerne er meget anderledes, og respekt er et nøgleord, hvilket har indflydelse på beskrivelserne. Overordnet set var jeg underholdt, stort set hele vejen igennem, og indblikket i den japanske kultur, samt den utraditionelle opbygning af bogen gjorde bogen spændende. Jeg vil anbefale bogen til læsere, der kan lide spændingsromaner/thrillers med et tvist, samt til folk der kan lide at lære om andre kulturer.
Den hengivne hr. X er en spændingsroman - forstået på det måde, at den starter med et drab, som kriminalkommisær Kusunagi forsøger at opklare. Vi læsere ved dog godt, hvem der har begået drabet, så opgaven med at holde spændingen bogen igennem er svær. Man følger skiftevis den mandlinge og kvindelige hovedperson - og deres forsøg på at skjule forbrydelsen - og politiets forsøg på at opklare samme. Det er et kneb, jeg ikke husker tidligere at være stødt på, og det virker bedre end forventet. Handlingen tager et par gange en uventet drejning, så man liiige må læse næste kapitel. Handlingen er sat i en japansk kultur, hvor der holdes på formerne, og det er så fint skildret, at jeg, som ikke kan siges at være nogen ekspert i japansk kultur, syntes jeg fik en god fornemmelse for denne gennem karakterernes indbyrdes interageren. Sprogligt er jeg dog ikke vild med stilen. Den har en eksplicit måde at fremstille situationer på, og jeg synes aldrig rigtig, jeg selv fik lov at tolke mig ind i personerne, når jeg ikke tillagde kulturen skylden for mærkelige, uforståelige handlemønstre. Jeg vil anbefale bogen til dem, som kan lide krimier og mordgåder, hvor det ikke må være for blodigt - og som ikke har brug for at tænke for meget selv undervejs, men bare vil underholdes. Desuden vil jeg anbefale bogen til de læsere, som kan lide at blive præsenteret for en væsentlig anderledes kultur end den, vi møder i de nordiske krimier.
Jeg kunne rigtig godt lide idéen om denne bog, men jeg fandt den ærlig talt bare ikke så interessant. Jeg ved at kulturen er anderledes i Japan, og de i deres hverdag er meget mere høflige, men det tog desværre noget af indlevelsen væk fra mig. Samtalerne virkede ikke så naturlige. Desuden fandt jeg karaktererne halv-kedelige. Jeg kan sagtens se, hvordan nogle mennesker ville være vilde med den, men den var desværre bare ikke noget for mig.
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display