Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Plusbog Play - Ny gratis app til lydbøger

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

En mand der hedder Ove

af Fredrik Backman

Indbundet, 2013

1-4 hverdages levering

Fragt pr. ordre 19,95 kr

Forlagets pris 299,95 kr

info-icon Medlemspris

182,95 kr

Spar 117,00 kr (39%)

Denne pris gælder kun for

Plusmedlemmer.

Få første uge gratis (herefter 99,-/md.) og afmeld når du ønsker det. For dig der ELSKER Bøger og Hygge.

heart-icon
Andre udgaver
38 kr 69 kr
96 kr 150 kr

Beskrivelse
Sur, vrissen, vred og helt uimodståelig!  Ove er 59 år. Han kører Saab. Folk kalder ham ”bitter” og ”en nabos værste mareridt”. Men Ove er for helvede ikke bitter, bare fordi han undlader at smile smørret konstant!Der er heller ikke meget at grine af, når Ove hver morgen går sin inspektionsrunde i kvarteret. Flytter cykler, rusker i låste døre, sparker ulåste porte op og kvalitetstjekker naboernes affaldssortering i skralderummet til trods for, at det er flere år siden, han blev afsat som formand for grundejerforeningen. En begivenhed Ove benævner som ”statskuppet”.   Men under huden på den rigide regelrytter, findes en historie og en sorg. Så den novemberdag, hvor en temperamentsfuld udenlandsk kvinde og hendes milde mand flytter ind overfor og uheldigvis baglænsparallelparkerer deres bil oven i Oves postkasse, bliver begyndelsen på en morsom og rørende fortælling. Om værdien af kvalitetsværktøj og uventet venskab, om herreløse katte og gammel kærlighed, sprogproblemer, selvmordsforsøg og kunsten at bakke med anhænger. Og historien kommer til at forandre en mand og en boligforening helt fra grunden.

Bog detaljer
Dansk
9788771373349
People'sPress
Louise Ardenfelt Ravnild
8771373349
Indbundet
360
26. september 2013
18. august 2014
1
8
B: 151 H: 222 D: 36 mm

Andre kunder, der købte dette produkt, købte også
Selfies
Jussi Adler-Olsen
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 165 kr.
Djævelen i hullet
Leif Davidsen
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 174 kr.
Den evige ild
Ken Follett
Forlagets pris 400 kr.
info-iconMedlemspris 189 kr.
Ravnens rede
Leif Davidsen
Forlagets pris 150 kr.
info-iconMedlemspris 87 kr.
Bedemandens datter
Sara Blædel
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 180 kr.

Se også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
STAEDTLER dobbelt...
Producentens pris 35 kr.
info-iconMedlemspris 25 kr.
STAEDTLER børnesak...
Producentens pris 20 kr.
info-iconMedlemspris 14 kr.
STAEDTLER Duo tuss...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 26 kr.
STAEDTLER A4 skits...
Producentens pris 45 kr.
info-iconMedlemspris 31 kr.
STAEDTLER jumbo bl...
Producentens pris 30 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.

19 boganmeldelser af En mand der hedder Ove
"En mand der hedder Ove" af Frederik Backman,er en gribende fortælling omkring den retskafne Saab-ejers liv. Grinemuskler samt tårkanaler kan blive berørt under læsningen. Dette er i sandhed en roman der er nem at tage til sig og svær at lægge fra sig.
Humoristisk, rørende, kærlig og fabelagtig mesterværk. En bog der er svær at lægge fra sig - også efter sidste side er læst. Fredrik Backman kan - i denne bog - noget helt specielt med sproget, som jeg ikke har læst i samme liga før. Han har her, med en fantastisk fin underspillet stil, fået mig til at grine og græde bogen igennem. Den har rørt mig på flere planer, og er så velskrevet at jeg sjældent har kendt mage. Det er en bog om principper, venskab, menneskelige relationer men mest af alt om kærlighed. Fredrik Backman har beskrevet det triste grå hverdagsliv, men med en så bred farvepallet at jeg aldrig har set lignende. Fuldstændig fantastisk, og uimodståelig. Jeg er helt blæst væk, og kan kun give den mine allerbedste anbefalinger. Ingen tvivl om at jeg skal læse mere fra samme forfatter.
Jeg havde læst og hørt en del om bogen og troede, vi var på vej mod den 100-åriges univers, som jeg i øvrigt holder meget af. Jeg blev glædeligt overrasket, fordi bogen indeholder så megen varme, visdom og tanker under den sjove fernis. Faktisk blev jeg både glad og ked af at læse den. Forfatteren har et sprog, der gnistrer. Alene et ord som et katteformet hul. At udtænke det er en perle i sig selv, som jeg sent skal glemme. Ove er en enkel og stædig mand, der bare gerne vil have, at tilværelsen går ret til, men det er omverdenen ikke rigtigt indstillet til at honorere. Samtidig gemmer Ove på en rørende historie om det enkle liv og den evige kærlighed. Det bliver aldrig kedeligt eller langtravent, altid sjovt eller med et glimt i øjet, og bare så meget taget lige på kornet.
Havde hørt at bogen skulle være sjov, men det kan man jo ikke altid regne med, da humor er individuelt! Valgte alligevel at købe bogen, meget billigt, hvis nu den var lidt tidssmart, beige og kedelig. Fredrik Backman skriver om almindelige mennesker, på en gang let og flydende, og samtidig så indlevende at læseren kommer helt tæt på, så tæt at du synes de bliver virkelige. "En mand der hedder Ove" handler om almindelige mennesker OG kærlighed. Ove er ikke en mand af mange ord eller gestikulationer, men han taler målrettet og elsker betingelsesløst. Ove er en firkantet mand i en rund verden af farver, forskellighed og udtryksformer. Han ønsker ikke længere at leve, men samtidig er det næsten umuligt at få lov at tage sit liv, Oves nærmiljø er fyldt med rod som han lige skal rydde op, fyldt med mennesker med mange ord og armbevægelser. Bag Oves vrede, irritation og udbrud er der stor kærlighed til mennesker og livet. Fredrik Backman har skabt fantastiske karakterer omkring Ove, som viser læseren, hvor meget kærlighed Ove skaber og modtager, specielt i en lille barnetegning. Bogen er skrevet i et flydende og letforståelig sprog som tryllebinder læseren, og som fortjener at blive læst igen......og igen!
En perle af en bog. En læseoplevelse ud over det sædvanlige. Enkel, rørende, humoristisk og virkelig virkelig skøn. Backman forstår i sjælden grad at beskrive mennesker, der ikke helt falder inden for normen, på en humoristisk og nuanceret måde, så lag for lag afdækkes og ens anskuelse af andre mennesker udfordres og opblødes. En fornøjelse at læse.
En roman der har rørt mig på mange måder ! Den har givet mig noget at tænke over - på livet og døden i al almindelighed. Ove kom ind under huden på mig, og hans historie vil jeg altid huske. Bestemt en bog der er værd at læse
Helt igennem fantastisk bog. Den er så finurlig, velskrevet, gennemtænkt og genial. Jeg lyttede til lydbogen, og oplevede flere gange at grine højt i det offentlige rum. Har sågar grinet min kaffe ud af næsen og forskrækket et barn... af grin! Det er sådan en life-changer. Den SKAL læses! Du glemmer den aldrig...
En mand der Ove er en af de romaner man aldrig vil glemme, når først den er læst. Jeg var lige ved at opgive min læsning af denne roman, da Ove er så gnaven, at jeg næsten ikke kunne holde det ud. Sure mennesker er der jo nok af her i verden. Men jeg holdt ud og heldigvis for det. Langsomt finder man ud af hvorfor Ove er så gnaven og vred og man kommer i den grad til at elske den gnavne gamle mand, der hedder Ove. En mand der hedder Ove er en sjov, tankevækkende og rørende roman, der kun kan få mine bedste anbefalinger :-)
Åh, hvor er det bare en herlig bog. Det var en fornøjelse at læse om Ove. Bogen indeholder både glæde, humor og tristhed. Det er rørende det hele. Han er ved at komme over Sonja’s død, og begynder at planlægge sit eget selvmord. Han er bare så skøn, at jeg får helt lyst til at give ham et kram. Ove er viljestærk og står ved sine principper. Han er en dømmende mand, som dømmer alle andre. Specielt hvis de kører i andet end Saab biler. Dog bliver han meget bedre efter at han får sig lidt bekendskaber med nogle af naboerne. Han lærer at blive mere åben, og at kunne holde af folk igen. Jeg kan bestemt godt anbefale denne bog. Den er både rørende og virkelig morsom. Du burde læse den. Jeg giver bogen 4,5 ud af 5 stjerner.
En helt fantastisk bog der sætter tankerne i gang. God humor. Oves historie bliver fortalt på bedste vis, og husker på at man kan blive reddet når som helst af hvem som helst. Sur, gnaven mand med et tvist - og et tvist igen .
Dejlig livsbekræftende bog. Lun, sjov, tragisk og genkendelig...for kender vi ikke alle en som minder om Ove..? I starten blev jeg lidt træt af Ove som er en bitter gammel mand, men for hver side begyndte jeg at blive mere og mere glad for ham...for livet har formet ham til den han er.
Jeg havde læst så mange positive anmeldelser af denne bog, så kunne ikke lade være med at købe den. Egentlig som en julegave til min far, men jeg kunne jo lige nå at læse forsigtigt i den inden. Til at starte med, syntes jeg, den mindede alt for meget om Grand Torino (film med Clint Eastwood), og dermed blev jeg faktisk lidt skuffet. Men efterhånden som jeg affandt mig med det, kunne jeg godt se, at bogen havde så meget mere at byde på. Tænk at man kan komme til at holde af Ove, som ellers er en sur konservativ mand. Jeg grinede og græd mens jeg læste, og det var fantastisk. Klart anbefalelsesværdig.
Virkelig humoristisk beskrivelse af en sur gammel mand, som man ikke kan undgå at komme til at holde af. Man genkender personerne og forstadslivet. Let læst bog der får smilet frem.
'En mand der hedder Ove' hedder bogen af Frederik Backman. Titlen vakte min opmærksomhed ved sin mere eller mindre intetsigende-hed. Jeg blev nysgerrig på hvem den mand egentlig var. Og hvor er jeg glad for jeg lærte En mand der hedder Ove at kende. Jeg har sjældent grint så meget igennem en bog som jeg har med denne. De fængede og humoristiske beskrivelser af den lidt egenrådige og egensindige mand Ove, der kører Saab og sværger til ikke at køre andet, er helt igennem fantastiske. Uden at afsløre for meget af handlingen kan jeg vidst godt sige at Ove lider af verdens- og livslede. Han har simpelthen mistet lysten til at leve og nu vil han tage sig af dette. Det gør han naturligvis selv, som han har gjort med alt andet. Han vil tage sit eget liv. Men først skal tingene være i orden. Og det skal vise sig at det der, med at tage sit eget liv, det er ikke helt så nemt som det lyder. Den ene ting efter den anden kommer i vejen, alt imens vi får Oves livshistorie at høre. Bogens anden hovedkarakter er den iranske nabokvinde. Hendes håbløse skvadder at en blond blåøjet mand bakker ind i Oves postkasse med en trailer for derefter efter at låne en stige af Ove og naturligvis drætte ned og brække benet. Derefter er Ove og og nabofamilien spundet sammen på finurligvis pga. denne modige iranske nabokvinde der ikke lader sig skræmme af Oves vrisne ydre. Hun beder om hjælp og Ove er opdraget sådan at man hjælper når man bliver bedt om det. De to, nabokvinden og Ove, skal vise sig slet ikke at være så forskellige. Nabokvinden skal lige ledes vise sig gang på gang at stoppe Oves livsafsluttende planer uden selv at vide det. Ligesom den fandens til katteskravl der også invaderer Oves liv, helt uden at spørge om lov. Oves kone har også en finger med i spillet. Det er nemlig hende Ove gerne vil 'over til'. Men han ved også at hvis ikke han gør tingene ordentligt færdig der hjemme inden han drager afsted, så får han det at høre når de mødes på den anden side. Bogen skal have 5 stjerner. Og jeg kan næsten ikke vente med at høre nyt fra Frederik Backman. Som debut roman har jeg sjældent set så mangfoldig en karakter opbygning. Giv dig tid til at læse den, du vil ikke fortryde det. Aldrig har jeg elsket en fiktiv sur gammel mand så meget som jeg elsker Ove. Hans måde at tale på, hans idérigdom og handlekraft er uden sidestykke. Frederik Backman har virkelig formået at få bygget en sand karakter op i Ove. Bogen er helt igennem sjov og hjertevarm samtidig med at den er socialrealistisk og barsk. Den spænder over næsten alle følelsesregistre og har fået mig til at grine uhæmmet og hulkegræde så meget at snottet løb!
"En mand der hedder Ove" Morsom og underholdende, trods den makabre hverdags trommerum. Den er skrevet så vi nænsomt føres ind i hverdagen for en 59 årig enkemand, som har et meget stort hjerte, enorm empati, men han har ikke selv opdaget det. Han har ikke fulgt med tiden, og er ikke med på noget af alt det "nymodens pjat". Han hader katte. Patvane, som er Iraner laver om på Oves liv, alt bliver vendt på hovedet, og det hele forgår på den mest komiske og hjertevarme måde. Bogen handler om græsslåmaskiner, et par katte og adskillige biler, af forskellige mærker dog mest Saab. Den handler om turen frem og tilbage til sygehuset, nogle stop hos Mac. Donald's, rungende latter og tåre.
Man kan så let dømme andre mennesker uden at lære dem at kende først. Ove er en sær gammel snegl som man kommer til at holde af, jo mere man læser. Jeg har grinet højlydt mange gange og anbefaler bogen på det varmeste.
Skøn fortælling om livets mange forskellige aspekter, om de valg g dilemmaer vi alle står i i løbet af livet, set gennem hovedpersonen Ove's øjne. En varm bog, som man bliver glad af at læse.
Hvis man vil læse en bog, som har humor, varme og lækkert har - så skal man bare bestilde Fredrik Backmans En mand der hedder Ove. Bogen handler om Oves som er en enfoldig svensk eksistens som på grund af sin livsførelse skiller sig rigtig meget ud, mens han samtidig er elsket og uundværlig. Man kan ikke la' være med at læse bogen uden smil på læben
En helt vidunderlig bog, der får smilet frem allerede på første side, jeg kender godt til nogle af de situationer han står i og det gør bogen meget nærværende. kan varmt anbefales
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display