Plusbog logo

 

 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot

Episoder

Leveringstid: Download straks efter køb
Vores normalpris 149 kr
Spar 25 kr
124 kr
Dette produkt leveres gratis

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

149 kr
Dette produkt leveres gratis
For dig der ikke ønsker medlemskab.
E-bog:

Når du læser e-bøger, kan du let have et helt bibliotek med dig på farten - på din tablet, mobil eller reader.

Du kan læse flere e-bøger på samme tid, og dine e-bøger kan selv huske, hvor du er kommet til.

Læs mere om hvad en e-bog er, samt hvordan du køber, modtager og læser e-bøger ved at klikke her.

       
I EPISODER følger vi to venner gennem deres drengetid, skoletid, deres ungdom, uddannelse, deres forhold til kvinder, deres erhverv, og ikke mindst deres voksenliv. Deres veje skilles, både i praksis og ikke mindst i livsstil. Den ene dreng vokser op i en præstefamilie, præget af religionen, bliver dybt kristen og selv præst. Han vier sit liv til Gud og kristendommen, og det er drengens, senere den unge mands, fanatiske tro på Gud, hans livsstil, hans menneskesyn, som forfatteren beskriver. Den anden dreng vokser op i erhvervslivet, hvor der ikke er plads til religion. Han kalder sig ikke ateist, men realist. Han bygger en virksomhed op, kynisk, hårdt, egenrådigt, men bliver også straffet herfor, både juridisk og menneskeligt. Gennem flere enkeltstående EPISODER beskriver forfatteren de to venners liv, deres moral og deres livsholdning, der er diametralt modsatte. Deres veje skilles, men mødes igen, og skilles for evigt. Uddrag af bogen: "Skal du op til Karen og have taget trykket? Du kom først." "Jeg ved ikke ." Christian tænkte, at der var noget, der ikke passede.   det samme kom ham med cyklen ud: "Så er der ledigt gutter. Hun er alle tiders."  "Hvis du ikke skal derop, så smutter jeg." Inden Christian havde nået at svare, var sixpence-manden inde i opgangen.  Christian hastede hen mod banegården og det grønne lys på taxaen. Han var rystet. Hvad var dog det her for noget? Han forstod ingenting; forstod slet ikke, hvad det var, han lige havde oplevet. Det kunne ikke passe. Det var umuligt. Der måtte foreligge en fejl. Et øjeblik tænkte han på, om det var den forkerte gade, han havde været i, men nej, det vidste han godt, at det ikke var.  Ordene gav genlyd i hans ører: Skal du op til Karen og have taget trykket? Så er der ledigt gutter. Hun er alle tiders.  Nej, det var umuligt, det kunne ikke passe. Ikke Karen, den søde pige, der havde kæmpet en lang kamp for sin søn, havde ladet ham døbe, og havde indskrevet drengen til konfirmationsforberedelse. Nej, det var umuligt, hun kunne da ikke være .  Christian vidste dog godt, at ordene ikke kunne misforstås: Så er der ledigt gutter.  an tog sig til halsen og løsnede det sorte bånd. Han følte, at han var ved at blive kvalt.  Pludselig kunne han se det hele for sig, og han sagde til sig selv: "Jeg har været i seng med en luder." Om forfatteren: Hans Villund er født i 1932, er uddannet inden for skibsbranchen, og har hele sit liv været beskæftiget med skibe og sejlads. Forfatteren har dyrket sejlsport i hele sit liv, og har udgivet flere bøger om sejlads, ikke mindst undervisningsbøger om navigation og praktisk sejlads. I mange år redigerede han artiklerne om skibe og søfart i JydskeVestkysten, men flyttede for få år siden til Fredericia og blev redaktør af Søsiden i Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad. Han har desuden været redaktør af flere fagblade inden for skibe og sejlsport.
Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788792875914
Forlag:
mellemgaard
Forfatter(e):
ISBN-10:
8792875912
Format:
ePub
Sider:
297
Udg. Dato:
28 apr 2012
Oplagsdato:
28 apr 2012

En e-bog er en elektronisk bog, der kan læses på tablet, mobil eller reader. Du kan downloade og læse din e-bog straks efter købet under Mine digitale køb.

Boganmeldelser · Episoder
Hans Villund
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage