Plusbog logo

Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldager Katrine Marie Guldager (f. 1966) er en alsidig forfatter på den danske litteraturscene, og hun har både skrevet romaner, noveller, børnebøger og digte. Derudover har hun udgivet den selvbiografiske LYSGRÆNSEN, der fortæller historien om hendes rejse fra en barndom i de hektiske 1970'ere, over den meningsløshed og tomhed, som hun oplevede efter faderens og en venindes pludselige død, til den indsigt, det gav, at kaste et psykoanalytisk blik på sin egen fortid og historie. Katrine Marie Guldager har i de seneste år opnået stor anerkendelse med sin omfattende familiekrønike – Køge-krøniken – hvor vi følger en dansk familie fra 1938 og frem til nu. Romanserien portrætterer en periode af danmarkshistorien, hvor kernefamiliens værdier udfordres og forholdet mellem mand, kvinde, børn og børnebørn ændres for bestandigt i takt med den kulturelle og samfundsmæssige udvikling. ILDEN er sidste bind i serien, og er netop udkommet i 2016. Hermed fuldender Katrine Marie Guldager det i alt 1400 siders storværk om kærlighed, håb, svigt og sorg. Familien er et vigtigt element i Katrine Marie Guldagers forfatterskab og ofte skildres familien som det, der rummer alt det gode, men som samtidig er det eneste i livet, som man absolut ikke kan flygte fra. Katrine Marie Guldager skriver om hverdagsting i et abstrakt og let komisk sprog, der med en særlig dynamik driver historien frem. Udover Køge-krøniken er Katrine Marie Guldager også kendt for novellesamlingerne KØBENHAVN og KILIMANJARO. Katrine Marie Guldager debuterede som forfatter i 1994 med digtsamlingen DAGENE SKIFTER HÆNDER, samme år som hun blev færdiguddannet fra Forfatterskolen. Katrine Marie Guldagers bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.
Normalpris 149,-
Ikke medlem
Medlem
Normalpris 49,-
Ikke medlem
Medlem
Normalpris 49,-
Ikke medlem
Medlem
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage