Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Fra sagogrød til smoothie
Af: Inger Abildgaard Dansk Indbundet
SPAR
kr 33
Fra sagogrød til smoothie
Af: Inger Abildgaard Dansk Indbundet
Fra sagogrød til smoothie er en bog, der vækker minder. Det er historien om, hvad vi spiste i går, for ti år siden, og dengang farfar var ung. Hvad var der råd til at sætte på spisebordet i 1940’erne, når mørklægningsgardinerne var trukket for? Hvorfor var Jaka Bov engang så populært? Hvorfor var dåsemad fint som gæstemad? Og var det rejecocktail, der skulle nydes, efter vi havde set Saturday Night Fever i biograferne dengang i 1970’erne?

Historien om vores mad handler om os selv. I 1940’erne og 50’erne spiste vi tarteletter. I 60’erne lunede vi de franske kartofler på radiatoren og serverede dem til stegen med brun sovs. Vi drak også rødvin til frikadellerne i 1960’erne, fordi vi for første gang havde nem adgang til vin. Ti år senere stod den på landgangsbrød og pariserbøf. I 80’erne fik vi pastasalat og lørdagskylling, mens vi i 90’erne spiste lasagne og grillede colakylling på kuglegrillen. I det nye årtusind kom der skyr på morgenbordet, og vi begyndte at langtidshæve vores brød og spise hummus og skvalderkål. I 10’erne krydrer vi maden med lakrids, dyster om at bage de flotteste kager og køber i stigende grad økologisk. Vi begynder også at spise plantefars, fordi klimaet er ved at udvikle sig til en folkesag. Undervejs har vi taget ved lære af en stribe markante madprofiler som Kirsten Hüttemeier, Camilla Plum, Claus Meyer og Mette Blomsterberg.

Vores madkultur er et sammensurium af sociale omstændigheder, følelser, kulturpåvirkninger og tilfældigheder. Hvorfor blander vi fx karry i den jævnede sovs til kødboller, hvorfor der skal proppes æbler i andestegen, og hvornår blev limefrugter almindelige i danske butikker?

Fra sagogrød til smoothie er fyldt med smukke og sjove historiske billeder, og bogen er en underholdende gennemgang af den madhistorie, vi alle er en del af.

Om forfatteren
Inger Abildgaard er journalist og tidligere madredaktør på Samvirke gennem 25 år. Hun har bl.a. været med til at udgive Klimakogebogen, Ny Nordisk Hverdagsmad, Rig på rester og Mad fra Samvirke 1-10.
Eksklusiv medlemspris 166 kr
Medlemspris 169 kr
Eksklusiv medlemspris og medlemspris er kun for medlemmer. Du bliver automatisk medlem når du køber til eksklusiv medlemspris eller medlemspris. Få 7 dages gratis medlemskab (herefter automatisk 89 kr/30 dage). Læs mere om fordelene
Gratis fragt
2 - 4 hverdage
10 kr
Lavt pakkegebyr
Bogen er desværre udsolgt fra forlaget - se andre bøger af samme genre her
Normalpris 199 kr
Fragt: 59 kr
2 - 4 hverdage
20 kr
Pakkegebyr
Bogen er desværre udsolgt fra forlaget - se andre bøger af samme genre her
Spar 33 kr
Se vores konkurrenters priser her
God 15.823 anmeldelser på
Fra sagogrød til smoothie er en bog, der vækker minder. Det er historien om, hvad vi spiste i går, for ti år siden, og dengang farfar var ung. Hvad var der råd til at sætte på spisebordet i 1940’erne, når mørklægningsgardinerne var trukket for? Hvorfor var Jaka Bov engang så populært? Hvorfor var dåsemad fint som gæstemad? Og var det rejecocktail, der skulle nydes, efter vi havde set Saturday Night Fever i biograferne dengang i 1970’erne?

Historien om vores mad handler om os selv. I 1940’erne og 50’erne spiste vi tarteletter. I 60’erne lunede vi de franske kartofler på radiatoren og serverede dem til stegen med brun sovs. Vi drak også rødvin til frikadellerne i 1960’erne, fordi vi for første gang havde nem adgang til vin. Ti år senere stod den på landgangsbrød og pariserbøf. I 80’erne fik vi pastasalat og lørdagskylling, mens vi i 90’erne spiste lasagne og grillede colakylling på kuglegrillen. I det nye årtusind kom der skyr på morgenbordet, og vi begyndte at langtidshæve vores brød og spise hummus og skvalderkål. I 10’erne krydrer vi maden med lakrids, dyster om at bage de flotteste kager og køber i stigende grad økologisk. Vi begynder også at spise plantefars, fordi klimaet er ved at udvikle sig til en folkesag. Undervejs har vi taget ved lære af en stribe markante madprofiler som Kirsten Hüttemeier, Camilla Plum, Claus Meyer og Mette Blomsterberg.

Vores madkultur er et sammensurium af sociale omstændigheder, følelser, kulturpåvirkninger og tilfældigheder. Hvorfor blander vi fx karry i den jævnede sovs til kødboller, hvorfor der skal proppes æbler i andestegen, og hvornår blev limefrugter almindelige i danske butikker?

Fra sagogrød til smoothie er fyldt med smukke og sjove historiske billeder, og bogen er en underholdende gennemgang af den madhistorie, vi alle er en del af.

Om forfatteren
Inger Abildgaard er journalist og tidligere madredaktør på Samvirke gennem 25 år. Hun har bl.a. været med til at udgive Klimakogebogen, Ny Nordisk Hverdagsmad, Rig på rester og Mad fra Samvirke 1-10.
Produktdetaljer
Sprog: Dansk
Sider: 172
ISBN-13: 9788793604889
Indbinding: Indbundet
Udgave: 1
ISBN-10: 8793604882
Kategori: Historie
Udg. Dato: 20 nov 2019
Længde: 18mm
Bredde: 194mm
Højde: 238mm
Oplagsdato: 20 nov 2019
Forfatter(e): Inger Abildgaard
Forfatter(e) Inger Abildgaard


Kategori Historie


Sprog Dansk


Indbinding Indbundet


Sider 172


Udgave 1


Længde 18mm


Bredde 194mm


Højde 238mm

MEDLEMSFORDELE
GRATIS FRAGT
SPAR OP TIL 90%
Andre har også købt
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 380

kr 499
Normalpris
kr 392
Medlemspris
SPAR
kr 119
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 199

kr 299
Normalpris
kr 209
Medlemspris
SPAR
kr 100
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 859

kr 1.499
Normalpris
kr 923
Medlemspris
SPAR
kr 640
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 170

kr 270
Normalpris
kr 180
Medlemspris
SPAR
kr 100
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 203

kr 300
Normalpris
kr 213
Medlemspris
SPAR
kr 97
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 175

kr 299
Normalpris
kr 187
Medlemspris
SPAR
kr 124
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 165

kr 198
Normalpris
kr 168
Medlemspris
SPAR
kr 33
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 240

kr 349
Normalpris
kr 251
Medlemspris
SPAR
kr 109
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 216

kr 279
Normalpris
kr 222
Medlemspris
SPAR
kr 63
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 118

kr 149
Normalpris
kr 121
Medlemspris
SPAR
kr 31
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 211

kr 299
Normalpris
kr 220
Medlemspris
SPAR
kr 88
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 262

kr 349
Normalpris
kr 271
Medlemspris
SPAR
kr 87
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 275

kr 320
Normalpris
kr 280
Medlemspris
SPAR
kr 45
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 214

kr 320
Normalpris
kr 225
Medlemspris
SPAR
kr 106
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 329

kr 499
Normalpris
kr 346
Medlemspris
SPAR
kr 170
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 25

kr 227
Normalpris
kr 45
Medlemspris
SPAR
kr 202
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 214

kr 320
Normalpris
kr 225
Medlemspris
SPAR
kr 106
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 27

kr 227
Normalpris
kr 47
Medlemspris
SPAR
kr 200
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 149

kr 249
Normalpris
kr 159
Medlemspris
SPAR
kr 100
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 150

kr 199
Normalpris
kr 155
Medlemspris
SPAR
kr 49