Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Se vores LEGO udvalg og skolestarts produkter

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage

af Naja Marie Aidt

Hæftet, 2017

1-4 hverdages levering

Fragt pr. ordre 29,95 kr

Forlagets pris 249,95 kr

info-icon Medlemspris

152,47 kr

Spar 97,48 kr (39%)

Denne pris gælder kun for

Plusmedlemmer.

Få første uge gratis (herefter 99,-/md.) og afmeld når du ønsker det. For dig der ELSKER Bøger og Hygge.

heart-icon
Beskrivelse
HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE af Naja Marie Aidt er en ærlig bog om sorg - og om hvordan sorg kan ændre ens forhold til virkeligheden, til tiden og til de mennesker, der står dig nærmest.
 
Forfatterens søn døde i en ulykke i foråret 2015. Carl blev kun 25 år gammel, og bogen har undertitlen ‘Carls bog’. Så hvordan griber man det an at skrive om det umulige: sit barns død? 
 
I bogen HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE skriver forfatteren i lyrisk stil til sin søn. Hun bruger korte prosastykker og bryder formen. Glimt fra nutiden og minder fra fortiden blandes med dagbogsnotater fra nu og dengang. Bogen er en smuk blanding af Naja Marie Aidts stemme og bevingede ord fra litteraturens stemmer.
 
Bogen er både en saglig illustrering af, hvordan livet ser ud, efter en du elsker dør, og hvordan der findes en plads til den afdøde blandt de levende - og samtidig udforsker bogen poesiens sprog om kærlighed og sorg.

Bog detaljer
Dansk
9788702232455
Gyldendal
8702232456
Hæftet
168
24. marts 2017
5. februar 2018
1
8
B: 132 H: 202 D: 15 mm

Andre kunder, der købte dette produkt, købte også
Transfervindue
Maria Gerhardt
Forlagets pris 200 kr.
info-iconMedlemspris 106 kr.
De urolige
Linn Ullmann
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 198 kr.
Den, der lever sti...
Leonora Christina...
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 178 kr.
Folkets skønhed
Merete Pryds Helle
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 180 kr.
Blækhat
Sissel-Jo Gazan
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 163 kr.

Se også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
STAEDTLER Noris ec...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.
STAEDTLER Duo tuss...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.
STAEDTLER trekante...
Producentens pris 60 kr.
info-iconMedlemspris 29 kr.
STAEDTLER Geometri...
Producentens pris 20 kr.
info-iconMedlemspris 15 kr.
STAEDTLER guld- og...
Producentens pris 30 kr.
info-iconMedlemspris 20 kr.

2 boganmeldelser af Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage
"Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage" af Naja Marie Aidt, er fortællingen om forfatterindens hjerteskærende sorg over tabet af sønnen Carl og hendes mange prøvelser i en dystopisk tilværelse. Sårbarheden i al sin skrøbelighed bliver blottet for læseren og gør forfatterindens deling af sorgprocessen yderst hårrejsende. Vi kommer tæt på. Bearbejdelsen af den moderlige sorg har N.M. Aidt formået at få nedfældet på systematiskvis, til trods for det kaotiske og til tider forræderiske tankeunivers sorgen er opstået fra. Erindringen om den skæbnesvanger dag, hendes indre kamp mod sig selv og søgen efter en mening med alting, er nogle af de tilbagevendende konflikter N.M. Aidt må konfrontere i det virkelige liv og belyser i Carls bog. En rørende og tårevældende historie.
Naja Marie Aidt har skrevet en smuk, smuk bog. Med udgangspunkt i hendes egen søns tragiske død som 25årig, har hun skrevet en bog, der på én gang er poetisk, rå, brutal, vildt og fuld af tårer. Døden får moren til at sætte spørgsmålstegn ved alt, inkl. hendes egen rolle som Carls mor. Da de rydder op i hans ting, finder de bl.a. en notesbog med digte, selvom hun som mor ikke selv vidste, at han puslede med poesien. Det får hende til at stille sig selv spørgsmål som ”er det en god mor, der ikke ved det om sit eget barn?” Sorgen er Aidts fængsel, for sorgen har ikke noget sprog. Den er kun en tilstand, der fratager den sørgende for al livskraft, inkl. kraften til at formulere sig i sprog. Døden tager litteraturen fra Aidt, poesien er ingen redningsbåd i sådan en nødsituation. Hun kan ikke finde ordene, tonen, formen til at skrive om sin tilstand, sine følelser, om sin søn og hans død. Uanset hvad rækker hendes sædvanlige redskaber ikke, og derfor gør hun noget helt nye i denne bog. Hun blander de små noter, hun har skrevet efter Carls død med noter om den dag, hun hørte om hans fald; med erindringer fra Carls barndom; hun citerer store digtere, der også har lidt store tab – især tab af deres børn – hun inddrager ordbogsopslag og meget mere, for at skabe en ny form, der sammen kan fremstille den ugenkendelige sorg det er, at miste sit eget barn. Igen kan jeg kun sige, at det er en smuk, smuk, smuk bog. Den er en kærlighedserklæring! Uanset om man har brudt sig om Aidts tidligere værker, bør man læse denne bog.
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display