Se vores JULEGAVEGUIDE til hele familien  –  Få FRI FRAGT

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Sikkas Fortælling

af Cecilie Eken

Hæftet, 2015

ALTID BILLIGE BØGER

- det kan hurtigt betale sig at blive medlem

Forlagets pris 129,95 kr

Medlemspris info-icon

89,95 kr
Spar 40,00 kr

1-4 hverdages levering

Fragt pr. ordre 0,00 kr

Få alle medlemsfordele i dag:

1 uge gratis, herefter 99,-/md - afmeld når som helst

Spar op til 70% - over 200.000 bøger, nyheder, bestsellers...

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

SE ALLE DINE FORDELE

VORES NORMALPRIS

12% RABAT

114,95 kr
Spar 15,00 kr

Fragt pr. ordre 0,00 kr

replay

90 dages returret

E-mærket - din sikkerhedSe også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
STAEDTLER Duo tuss...
Producentens pris 40 kr.
Pris 39,95 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.
STAEDTLER Noris fa...
Producentens pris 32 kr.
Pris 31,95 kr.
info-iconMedlemspris 20 kr.
STAEDTLER Twin-tip...
Producentens pris 100 kr.
Pris 99,95 kr.
info-iconMedlemspris 62 kr.
STAEDTLER guld- og...
Producentens pris 30 kr.
Pris 29,95 kr.
info-iconMedlemspris 20 kr.
STAEDTLER Geometri...
Producentens pris 20 kr.
Pris 19,95 kr.
info-iconMedlemspris 15 kr.

4 boganmeldelser af Sikkas Fortælling
Sikkas fortælling er en fantastisk bog, der tager en på en tur gennem et fantasifyldt land fyldt med græske aner, uhyrer, glæder og tragedier. Bogen fortæller historien om piger Sikka. Hun er en ung pige med et farefyldt arbejde. Til dagligt kravler hun sammen med sin søster ud over skrænten på sin barndomsø - iøvrigt ligesom sin forældre har gjort, og deres forældre før dem. På skrænten plukker hun en urt, som hendes herskere har brug for, men som er giftig for hende selv. En tragisk ulykke starter begivenhederne, og fører til både eventyr og forfærdelige oplevelser for pigen Sikka. Bogen er en fantasy-fortælling, men i modsætning til andre fantasy-bøger, som for tiden rammer hylderne, handler denne bog slet ikke om vampyrer, dæmoner, hekse eller troldmænd. Denne bog handler istedet om en stærk og selvstændig pige, for hvem begivenhederne pludselig tager fart, og det viser sig at hun alene er den der kan redde hele verden. I dette henseende består verden af landet Chileos, som er styret af en overklasse af mennesker, der behersker "Smerten" og bruger denne til at styre deres undersåtter. Herskerne og hovedbyen minder meget om antikkens Grækenland, og det er faktisk med til at gøre bogen mere interessant, da den blander historie med fantasy-aspektet. Bogen kan læses af folk fra 12 og frem. Jeg tænker at den nok primært er henvendt til den ungdommelige del af læsegruppen, men er netop også interessant for ældre på grund af sammenligningerne med det antikke Grækenland. Alt i alt var jeg meget imponeret over bogen, også selvom den måske godt kan virke lige langsommelig om at komme i gang.
At læse en bog, der reflekterer til det antikke Grækenland, havde jeg aldrig troet, jeg ville overleve. Jeg er en person, som ikke rigtig er interesseret i det gamle Grækenland og græsk mytologi i det hele taget. Men denne bog fangede alligevel min interesse, da det overhovedet ikke blev for meget. For halvandet år siden var jeg den største fan af fantasy, men det er jeg vokset fra nu, derfor var jeg også en lige smule skeptisk med bogen her, om det nu vil blive for meget med miljøet og lignende. Men jeg gav bogen en chance, dels fordi jeg var nysgerrig over, hvorfor bogen var blevet genudgivet (Bogen stammer fra 1997). Jeg syntes, at bogen var svær at komme i gang med. Jeg lagde ligeledes bogen fra mig flere gange. Men til sidst sagde jeg til mig selv, ”nu skal du i gang”. Jeg læste omkring 120 sider på en aften, for da jeg først ”rigtig” kom i gang, var bogen fantastisk. At en bog med så meget frygt for døden og en spænding så stor, var ubeskriveligt. Der fortælles ligeledes en historie inde i selve romanen, som gjorde, at man fik en bedre opfattelse af selve bogen. Slutningen kom meget bag på mig, men jeg elskede den. Alt i alt var det en meget blandet følelse at læse denne bog, men anbefales det kan den.
Normalt er jeg skeptisk for fantasy, men Sikkas Fortælling vækkede alligevel min interesse med dens kun 180 sider og paralleller til det antikke Grækenland. Fortællingen går på at den unge pige, Sikka, tvinges til at arbejde for kimererne, som har magten i Chileos. I løbet af de første par sider sker der dog en ulykke, som sætter gang i en række begivenheder og prøvelser for Sikka. Og jeg er rigtig glad for, at jeg gav bogen en chance; plottet var spændende, sproget var smukt og kærlighedsdelen var - omend en lille smule pludselig - så sød. Ih, det var så fint hvordan det hele faldt på plads til sidst. Uden at spolere slutningen vil jeg bare sige, at jeg som bogorm og ord-elsker var helt vild med den afgørende betydning troen på ordets magt fik i fortællingen. Selvom bogen kan læses af alle aldersgrupper, vil jeg især anbefale den til 12-14 årige. Jeg ville i hvert fald selv ønske jeg havde læst den i den periode af mit liv - det ville have været helt perfekt.
Sikkas fortælling er en bog der er svær at slippe igen hvis man er til fantasy, ung kærlighed og spænding. Den er perfekt både til bog elskende og mindre bog elskende personer. Dog er der nogle punkter i bogen, hvor der bliver brugt gammeldags ord, så en mindreårig ville have svært ved at kunne forstå det. Den egner sig også til voksne med det sprudlende sprog, og den spændende handling om at redde sig selv og øerne fra Kimerne, der truer menneskerne med "Smerten". Har givet den 5 stjerner, da jeg klart kan anbefale den til alle der elsker en bog man ikke kan slippe, og som fanger en fra start til slut. Den vil let få en til at rive sig i håret, da den ender efter godt 180 sider.
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display