Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Gaveguiden

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Zinkdrengene

af Svetlana Aleksijevitj

Hæftet, 2016

1-3 hverdages levering

Fragt pr. ordre 19,95 kr

Forlagets pris 299,95 kr

info-icon Medlemspris

174 kr

Spar 125,95 kr (42%)

Denne pris gælder kun for

Plusmedlemmer.

Få første uge gratis (herefter 99,-/md.) og afmeld når du ønsker det. For dig der ELSKER Bøger og Hygge.

heart-icon
Andre udgaver
149 kr 199 kr
149 kr 199 kr

Beskrivelse
Fra 1979 til 1989 deltog 1 million sovjetiske soldater i en altødelæggende krig i Afghanistan, hvor mere end 50.000 mennesker døde. Da dokumentaren Zinkdrengene første gang udkom i Sovjetunionen, blev den kaldt en 'gang urigtig og æreskrænkende opspind' og del af et 'historisk kor af ondsindede angreb'. Gennem interviews har Svetlana Aleksijevitj givet soldaterne, sygeplejerskerne og mødrene stemme, og det er en helt anden historie end den officielle, de fortæller om krigen i Afghanistan; ubærlige og gribende vidensbyrd om krigens sande væsen og dens konsekvenser for en hel generation. Svetlana Aleksijevitj modtog i 2015 Nobelprisen i litteratur. På dansk er tidligere udkommet Krigen har ikke et kvindeligt ansigt.
 
Tag et kig i bogen her:


Bog detaljer
Dansk
9788711558492
Lindhardt og Ringhof
8711558490
Hæftet
384
28. oktober 2016
28. oktober 2016
1
1
B: 155 H: 228 D: 32 mm

Andre kunder, der købte dette produkt, købte også
Secondhand-tid
Svetlana Aleksijev...
Forlagets pris 350 kr.
info-iconMedlemspris 195 kr.
Krigen har ikke et...
Svetlana Aleksijev...
Forlagets pris 299 kr.
info-iconMedlemspris 165 kr.
De sidste vidner
Svetlana Aleksijev...
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 174 kr.
Djævelen i hullet
Leif Davidsen
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 159 kr.
Forberedelse til n...
Atticus Lish
Forlagets pris 250 kr.
info-iconMedlemspris 118 kr.

Se også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
STAEDTLER Duo tuss...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 18 kr.
STAEDTLER guld- og...
Producentens pris 30 kr.
info-iconMedlemspris 16 kr.
STAEDTLER Noris Cl...
Producentens pris 80 kr.
info-iconMedlemspris 35 kr.
STAEDTLER Noris co...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 20 kr.
STAEDTLER dobbelt...
Producentens pris 35 kr.
info-iconMedlemspris 18 kr.

5 boganmeldelser af Zinkdrengene
Zinkdrengene er de sovjetiske soldater, som ikke overlevede krigen i Afghanistan. Gennem vidneberetninger møder vi dem, som drog i krig med blodtørst og lysten til at kæmpe socialismens kamp. Vi møder også dem, som blev tvunget eller oplevede sig narret ind i krigen - og ikke mindst alle de mødre og koner, som aldrig fik deres mænd hjem igen. Fælles for beretningerne er bitterheden over en nytteløs kamp - og de enorme omkostninger, krigen har haft for dem, der kom hjem med ar på krop og sjæl - og de efterladte til dem, som kom hjem i zinkkisterne. Bogen har gjort stort indtryk på mig, og det er en vigtig bog, som alle bør læse - også selv om, den gør ondt.
Dette er en bog, der kun skal læses, hvis man har styr på nerverne! Jeg vidste godt, at det ikke ville blive behagelig læsning, men uha uha. Det var langt værre end jeg troede. Jeg forstår godt, hvorfor bogen har fået Nobel prisen i 2015, og egentlig burde jeg give den 5 stjerner på grund af det autentiske indhold. Men den er grænseoverskridende at læse, og jeg vælger at give den 1 stjerne for læseværdighed. Vi får en række menneskers fortælling om krigen i Afghanistan. Helt almindelige fodsoldater, sygeplejere og mødre til udsendte. Rædselsvækkende historier om afrevne lemmer, døden i dens mange afskygninger, dårlig forplejning, ringe sygepleje og så den endelige rejse: turen hjem i zinkkisten. Bogen fortjener at blive læst, da den er et testamente over krigens rædsler. Men uha.
Mange russiske soldater blev sendt til krigen i Afghanistan og gennem mange forskellige øjne får vi frygtelige beretninger om krigen. Ikke en bog der tiltaler mig. Ikke fordi jeg ikke synes, det er relevant at høre om disse skæbner, men det er bare ikke mig at læse så mange forskelligartede interviews om krig og ødelæggelse.
En bog, der handler om de hjemvendte soldater fra krigen i Afghanistan. En bog, der virkelig giver en noget at tænke over. Jeg synes sådan set bogen er rigtig interessant og egentlig også enormt trist - men jeg var ret lang tid om at komme ordentligt ind i den på grund af den måde, den er bygget op på. Jeg finder det temmelig forvirrende og det tog mig faktisk flere uger, at komme igennem de første 20 sider. Men igen - et enormt relevant (desværre) emne og rigtig fascinerende at høre historien fra andre sider, end den man ser i medierne.
”Zinkdrengene” en betegnelse for dem der ikke kom tilbage fra krigen med livet i behold. Bogen består af interviews med personer, der enten har deltaget i krigen i Afghanistan eller de pårørende til dem, der har deltaget. Der er interviews med mange forskellige personer lige fra sekretæren til officeren der var med i Afghanistan til dem der ventede hjemme fx forældre eller kone/mand til den udsendte soldat - alles stemmer får mulighed for at fortælle deres version af den krig, der så anderledes ud, når man blev involveret direkte eller indirekte. På trods af de forskellige personer, der udtaler sig er der mange gentagelser. Der er i bogen en gennemgående skygge af afsky for krigen i Afghanistan og alle løgnene omkring denne. Metoderne der blev brugt, for at få personer til at melde sig frivilligt, bliver beskrevet detaljeret, og der er mange forskellige. Beretninger om, hvordan de forskellige er blevet lokket med i krigen, eller pludselig står i Afghanistan uden at kunne gøre noget - uden at turde sige fra. Bogen er et tydeligt billede på, hvor nyttesløs og frygtelig krig er. De tapre soldater vender tilbage på den ene eller den anden måde, i den ene eller den anden tilstand, men hvad er det samlede resultat andet end ødelæggelser? En bog der giver stof til eftertanke.
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display