Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Smag på Sønderjylland

Af: Inge Adriansen Dansk E-bog
SPAR
kr 13

Smag på Sønderjylland

Af: Inge Adriansen Dansk E-bog

Inge Adriansens "Smag på Sønderjylland" er en kulturhistorisk kogebog, der vil skildre såvel kosttraditioner som nutidens gastronomi i hele grænselandet, dvs. Sønderjylland-Schleswig. I modsætning til almindelige kogebøger vil denne bog indeholde en række fortælllinger om landsdelens særlige historie sammenkædet med 60 opskrifter på sønderjyske og slesvigske retter, bagværk og gode drikke.

Kulturmødet mellem tysk og dansk har gennem århundreder sat et markant præg på Sønderjylland-Schleswig, også på det smagsmæssige område. Her mødes dansk, nørrejysk, holstensk og frisisk kostkulturer og indgår en symbiose, der også er tilsat påvirkninger udefra. Det er denne sammensmeltning af mange kosttraditioner, der er særegen for grænselandet og har skabt en grænseoverskridende kostkultur, som fortsat er levende – og har fået styrket livskraft i det sidste årti takket være en voksende interesse for gode, regionalt fremstillede råvarer.
 
Der findes en lang række retter, kager og drikkevarer, som opfattes som typisk sønderjyske-slesvigske. De fremstilles af råvarer, der dyrkes i området, og de afspejler både traditioner og nye trends. Det er blandt andet røget skinke, pølser af mange forskellige slags og andre charcuteriprodukter samt retter som torsk i fad, østers og lam fra Vadehavet og mange variationer over hvidkål og grønkål. Området syd for grænsen bidrager med en række frisiske og holstenske retter som Birnen, Bohnen und Speck og surkål med svineskank og ærtepuré.
 
De sønderjyske slagtere er det erhverv, der fremfor nogen været med til at give et sønderjysk madmæssigt særpræg. De sønderjyske pølser er et karateristisk resultat af forbindelsen sydpå. Mange tyske slagtere flyttede hertil i slutningen af 1800-tallet medbringende gode traditioner for fremstilling af pølser og røgvarer. Også andre indvandrere har sat spor i madkulturen.  Det gælder blandt andet herrnhuterne, der i 1772 grundlagde Brødremenigheden i Christiansfeld. De kom fra Midttyskland og  medbragte opskrifter på honningkager, som fortsat er meget populære.
 
Siden begyndelsen af 1990'erne er der sket en mærkbar forbedring i udbuddet af gode råvarer i vores region. Den forøgede interesse for kvalitetsprodukter har muliggjort, at der er oprettet en række nye virksomheder, der satser på kvalitet, fx Gråsten Fjerkræ og Skærtoft Gårdmølleri, Naturmælk, Marsklam og Sødam kyllinger.
 
Velmeriterede ældre virksomheder har fulgt op på denne trend og lancerede nye kvalitetsprodukter, fx Bryggeriet Fuglsang, Sønderjydsk Kål og det genåbnede honningkagebageri i Christiansfeld. Denne positive udvikling vil jeg gerne understøtte med dette bogprojekt, der vil skildre kostraditioner frem til nutiden og - vel at mærke - medtage den tilsvarende udvikling syd for grænsen.

Eksklusiv medlemspris 37 kr
Medlemspris 38 kr
Eksklusiv medlemspris og medlemspris er kun for medlemmer. Du bliver automatisk medlem når du køber til eksklusiv medlemspris eller medlemspris. Få 7 dages gratis medlemskab (herefter automatisk 89 kr/30 dage). Læs mere om fordelene
Download straks efter køb
Normalpris 50 kr
Download straks efter køb
Spar 13 kr
Se vores konkurrenters priser her
God 15.875 anmeldelser på

Inge Adriansens "Smag på Sønderjylland" er en kulturhistorisk kogebog, der vil skildre såvel kosttraditioner som nutidens gastronomi i hele grænselandet, dvs. Sønderjylland-Schleswig. I modsætning til almindelige kogebøger vil denne bog indeholde en række fortælllinger om landsdelens særlige historie sammenkædet med 60 opskrifter på sønderjyske og slesvigske retter, bagværk og gode drikke.

Kulturmødet mellem tysk og dansk har gennem århundreder sat et markant præg på Sønderjylland-Schleswig, også på det smagsmæssige område. Her mødes dansk, nørrejysk, holstensk og frisisk kostkulturer og indgår en symbiose, der også er tilsat påvirkninger udefra. Det er denne sammensmeltning af mange kosttraditioner, der er særegen for grænselandet og har skabt en grænseoverskridende kostkultur, som fortsat er levende – og har fået styrket livskraft i det sidste årti takket være en voksende interesse for gode, regionalt fremstillede råvarer.
 
Der findes en lang række retter, kager og drikkevarer, som opfattes som typisk sønderjyske-slesvigske. De fremstilles af råvarer, der dyrkes i området, og de afspejler både traditioner og nye trends. Det er blandt andet røget skinke, pølser af mange forskellige slags og andre charcuteriprodukter samt retter som torsk i fad, østers og lam fra Vadehavet og mange variationer over hvidkål og grønkål. Området syd for grænsen bidrager med en række frisiske og holstenske retter som Birnen, Bohnen und Speck og surkål med svineskank og ærtepuré.
 
De sønderjyske slagtere er det erhverv, der fremfor nogen været med til at give et sønderjysk madmæssigt særpræg. De sønderjyske pølser er et karateristisk resultat af forbindelsen sydpå. Mange tyske slagtere flyttede hertil i slutningen af 1800-tallet medbringende gode traditioner for fremstilling af pølser og røgvarer. Også andre indvandrere har sat spor i madkulturen.  Det gælder blandt andet herrnhuterne, der i 1772 grundlagde Brødremenigheden i Christiansfeld. De kom fra Midttyskland og  medbragte opskrifter på honningkager, som fortsat er meget populære.
 
Siden begyndelsen af 1990'erne er der sket en mærkbar forbedring i udbuddet af gode råvarer i vores region. Den forøgede interesse for kvalitetsprodukter har muliggjort, at der er oprettet en række nye virksomheder, der satser på kvalitet, fx Gråsten Fjerkræ og Skærtoft Gårdmølleri, Naturmælk, Marsklam og Sødam kyllinger.
 
Velmeriterede ældre virksomheder har fulgt op på denne trend og lancerede nye kvalitetsprodukter, fx Bryggeriet Fuglsang, Sønderjydsk Kål og det genåbnede honningkagebageri i Christiansfeld. Denne positive udvikling vil jeg gerne understøtte med dette bogprojekt, der vil skildre kostraditioner frem til nutiden og - vel at mærke - medtage den tilsvarende udvikling syd for grænsen.

Produktdetaljer
Sprog: Dansk
Sider: 0
ISBN-13: 9788702129755
Format: ePub
ISBN-10: 8702129752
Udg. Dato: 4 mar 2013
Forlag: Gyldendal
Oplagsdato: 4 mar 2013
Forfatter(e): Inge Adriansen
Forfatter(e) Inge Adriansen


Kategori Biografier, sande fortællinger og nonfiktion


Sprog Dansk


Sider 0


Udg. Dato 4 mar 2013


Oplagsdato 4 mar 2013

MEDLEMSFORDELE
GRATIS FRAGT
SPAR OP TIL 90%
Andre har også købt
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 29

kr 29
Normalpris
kr 29
Medlemspris
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 13

kr 18
Normalpris
kr 14
Medlemspris
SPAR
kr 5
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 37

kr 50
Normalpris
kr 38
Medlemspris
SPAR
kr 13
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 13

kr 18
Normalpris
kr 14
Medlemspris
SPAR
kr 5
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 35

kr 50
Normalpris
kr 37
Medlemspris
SPAR
kr 15
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 380

kr 499
Normalpris
kr 392
Medlemspris
SPAR
kr 119
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 200

kr 280
Normalpris
kr 208
Medlemspris
SPAR
kr 80
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 214

kr 320
Normalpris
kr 225
Medlemspris
SPAR
kr 106
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 199

kr 320
Normalpris
kr 211
Medlemspris
SPAR
kr 121
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 191

kr 269
Normalpris
kr 199
Medlemspris
SPAR
kr 78
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 199

kr 299
Normalpris
kr 209
Medlemspris
SPAR
kr 100
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 199

kr 299
Normalpris
kr 209
Medlemspris
SPAR
kr 100
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 167

kr 250
Normalpris
kr 175
Medlemspris
SPAR
kr 83
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 919

kr 1.499
Normalpris
kr 977
Medlemspris
SPAR
kr 580
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 183

kr 270
Normalpris
kr 192
Medlemspris
SPAR
kr 87
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 194

kr 300
Normalpris
kr 205
Medlemspris
SPAR
kr 106
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 166

kr 201
Normalpris
kr 170
Medlemspris
SPAR
kr 35
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 262

kr 349
Normalpris
kr 271
Medlemspris
SPAR
kr 87
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 172

kr 249
Normalpris
kr 180
Medlemspris
SPAR
kr 77
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 175

kr 269
Normalpris
kr 184
Medlemspris
SPAR
kr 94
Vi anbefaler også
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 343

kr 475
Normalpris
kr 356
Medlemspris
SPAR
kr 132
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 79

kr 99
Normalpris
kr 81
Medlemspris
SPAR
kr 20
LYDBOG
Eksklusiv medlemspris kr 39

kr 49
Normalpris
kr 40
Medlemspris
SPAR
kr 10
LYDBOG
Eksklusiv medlemspris kr 45

kr 64
Normalpris
kr 47
Medlemspris
SPAR
kr 19
LYDBOG
Eksklusiv medlemspris kr 79

kr 99
Normalpris
kr 81
Medlemspris
SPAR
kr 20
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 55

kr 69
Normalpris
kr 56
Medlemspris
SPAR
kr 14
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 37

kr 50
Normalpris
kr 38
Medlemspris
SPAR
kr 13
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 185

kr 200
Normalpris
kr 187
Medlemspris
SPAR
kr 15
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 50

kr 59
Normalpris
kr 51
Medlemspris
SPAR
kr 9
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 50

kr 59
Normalpris
kr 51
Medlemspris
SPAR
kr 9
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 55

kr 69
Normalpris
kr 56
Medlemspris
SPAR
kr 14
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 55

kr 69
Normalpris
kr 56
Medlemspris
SPAR
kr 14
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 62

kr 89
Normalpris
kr 65
Medlemspris
SPAR
kr 27
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 9

kr 39
Normalpris
kr 12
Medlemspris
SPAR
kr 30
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 55

kr 69
Normalpris
kr 56
Medlemspris
SPAR
kr 14
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 37

kr 50
Normalpris
kr 38
Medlemspris
SPAR
kr 13
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 50

kr 79
Normalpris
kr 53
Medlemspris
SPAR
kr 29
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 59

kr 84
Normalpris
kr 62
Medlemspris
SPAR
kr 25