plusbog logo
Plusbog logo
 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot

Bakchanter

Leveringstid: Download straks efter køb
Vores normalpris 36 kr
Spar 9 kr
27 kr
Dette produkt leveres gratis

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

36 kr
Dette produkt leveres gratis
For dig der ikke ønsker medlemskab.
E-bog:

Når du læser e-bøger, kan du let have et helt bibliotek med dig på farten - på din tablet, mobil eller reader.

Du kan læse flere e-bøger på samme tid, og dine e-bøger kan selv huske, hvor du er kommet til.

Læs mere om hvad en e-bog er, samt hvordan du køber, modtager og læser e-bøger ved at klikke her.

       

Bakchanter kaldes de kvinder, som deltog i dyrkelsen af Dionysos. I løbet af det ottende og syvende århundrede f.v.t. havde Dionysos-dyrkelsen bredt sig over det meste af Grækenland og ved opførelserne af tragedierne ved de årlige Dionysos-fester omkring midten af det femte århundrede f.v.t. havde dyrkelsen af Dionysos opnået en stiliseret form. Målet for Dionysos-kultens tilhængerne var at blive ét med og opfyldt af guden (enthusiasmos) gennem en orgiastisk tilstand af ekstase. De søgte at indoptage naturens råhed ved at sønderflå og fortære dyr og danse vildt, mens de råbte "Euoi!", som var et af guddommens utallige tilnavne.

BAKCHANTER eller Βάκχαι indledes med, at guden Dionysos opsøger sin fødeby Theben, fordi byen ikke anerkender hans guddommelighed. Kong Pentheus, der er Dionysos fætter, regerer over byen. Kongens egen mor Agave og hendes søstre er slået med vanvid og raser rundt i bjergene som bakchanter. Pentheus frygter Dionysos-kulten, som han finder samfundsnedbrydende. Dionysos tilkalder derpå sine følgere, for at de i skikkelse af tragediens kor kan bearbejde thebanerne ved at danse og lovprise Dionysos. Pentheus mødes med Kadmos, der er hans bedstefar, og den gamle præst Teiresias, der begge er tilhængere af Dionysos, og som er på vej ud i bjergene for at deltage i festlighederne.

En ung Dionysos-tilhænger, der i virkeligheden er guden selv, bliver fanget og udspurgt. Koret påkalder guden, og pludselig styrter kongens palads i grus, og Dionysos, som var fanget derinde, kommer ud. En hyrde fra Kithairon-bjerget fortæller, at han belurede bakchanterne sammen med sine kammerater. De prøvede forgæves at fange Backhanternes fører, kong Pentheus’ mor, hvilket udløste et vanvittigt raseri blandt kvinderne. Den unge Dionysos-tilhænger foreslår, at kong Pentheus selv kan følge med at se, hvad der foregår. Forklædt som kvinde føres Pentheus ud i bjergene, hvor han møder sin skæbne, da han bliver offer for den Dionysos-kult, som han søgte at bekæmpe.

BAKCHANTER foreligger nu som en digital udgave af Niels Møllers oprindelige oversættelse fra 1831 med søgbart indeks og anmærkninger.

Type: E-bog
Filformat: ePub 3.0
Sideantal: 94
Sprog: Dansk
Udgivet: 20. december 2015
Forlag: Halkyon
ISBN: 9788793276154

Læseprøve

Sammenlign pris

Lån bogen

Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788793276154
Forlag:
HALKYON
Forfatter(e):
ISBN-10:
879327615X
Format:
ePub
Sider:
94
Udg. Dato:
19 dec 2015
Oplagsdato:
19 dec 2015

En e-bog er en elektronisk bog, der kan læses på tablet, mobil eller reader. Du kan downloade og læse din e-bog straks efter købet under Mine digitale køb.

Boganmeldelser · Bakchanter
Euripides
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage