Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Børnebøger til juletræet
Børnebøger til juletræet

De bedste børnebøger under juletræet

Der er så fantastisk mange børnebøger på markedet i dag, at det kan virke nærmest uoverskueligt at skulle finde frem til den helt rigtige bog, som skal pakkes op den 24. december.

af

- d. 01. december 2021

Der findes mange mange børnebøger på markedet, og det er svært at vælge, hvilke som er de bedste.

Her kommer der nogle bud på rigtig gode læseoplevelser til børn! De fleste er helt perfekt både til højtlæsning og til at lade barnet læse selv.

 

Hundemand-serien

Få bøger kan suge børn ind i en koncentreret læseoplevelse som Hundemand. Det er måske, fordi bøgerne egentlig er en blanding af tegneserie og bog og derfor nemt kan nydes, selvom barnet ikke er en stærk læser endnu. Måske er det fordi, at humoren både er plat og samtidig underfundig og kan det med at lave humor i øjenhøjde.Bøgerne handler om Hundemand, der er halvt mand og halvt hund og 100 % betjent. Der er et herligt galleri af venner og fjender, og det er en oplagt gave til 7-10 årige. Hvis den første bog falder i smag, er der rigtig mange andre at tage af.

Nevermoor

Rigtig mange børn er glade for Harry Potter, og hvis du skal finde den perfekte boggave til en Hogwarts-elev, er der ingen vej uden om Nevermoor. Det er nemlig et helt fantastisk fantasy-univers, som forfatteren Jessica Townsend har skabt. Alle detaljer er på plads, og det hele hænger sammen. Vi følger pigen Morrigan Crow, som er forbandet. Hun skal derfor dø på sin 11-års fødselsdag.Men hun bliver reddet i sidste øjeblik af den mystiske Jupiter North og ført til landet Nevermoor, for Jupiter har valgt hende til sin kandidat til Det forunderlige Selskab. Det er et super eksklusivt akademi for børn med specielle evner. Men hvad er Morrigans evne? Det er nærmest pinefuldt spændende! Fra 8 år.

Walter Scotts Ivanhoe - illustreret

Mange forældre kan godt lide at give en god læseoplevelse fra deres egen barndom videre til deres børn. Det kan også være rigtig godt, men ikke alle klassikere er ældet med ynde. Det gælder dog ikke for Ivanhoe, som i denne udgave fra 2018 nyoversat af den superdygtige Mette Finderup, er en kæmpe fornøjelse at læse. At en så gammel bog så elegant kan lave kæmpe twists i plottet er imponerende. Nor kendte ikke historien før, så han blev fuldstændig væltet bagover undervejs, fx da den Sorte Ridder bliver afsløret som Kong Richard. Det var mega fedt for os begge. Bogen viser uden nåde også den kraftige jødeforfølgelse dengang, så der er også temaer, der er spændende at diskutere med ældre børn. Bogen kræver nok eninteresse for historie generelt og gerne specifikt for riddertiden for at kunne give den optimale læseoplevelse. Fra 9 år.

Eventyrbogen

Du kender måske Peter Madsen fra Valhalla-tegneserierne eller Troldeliv-serien, men han har faktisk også skrevet en bog fyldt med eventyr, som var vores yndlingsbog gennem flere år, da Nor var yngre. Peter Madsen skriver simpelthen eventyrene vildt fængende og har fyldt bogen med sin fantastiske streg, så det er en fornøjelse både for barnet og for den voksne. Der er spænding, sjov og lidt uhygge. Du finder både kendte eventyr som Rødhætte og mindre kendte som Drengen, der ville lære frygten at kende. Vi har læst en del bøger med eventyr, men ingen andre nåede op på niveauet her. Fra 4 år.

Theo og den kæmpehøje dværg

Denne bog har du nok aldrig har hørt om før. Men der er tale om en rigtig fed læseoplevelse, som tager dig og barnet på en totalt uforudsigelig rejse. Theo og den kæmpehøje dværg er Andreas Thornvals debutroman, og den er supergodt skruet sammen. I fortællingen følger vi Theo, som vitterligt ikke er klassens mest populære dreng. Han opdager en dag, at en person fra en af hans bøger findes i virkeligheden. Derfra bliver Theo kastet ud i en livsfarlig rejse til et magisk land mellem skyerne med masser af spænding, uhygge og herlige karakterer. Fra 8 år.

William Wenton og luridiumstyven

Hvis dit barn ikke er til drager og magi, men godt kan lide den måde, gode fantasybøger opbygger et dybt univers, er William Wenton og luridiumstyven et godt valg. Her møder vi robotter, intelligent metal og næsten ubrydelige koder flettet sammen i et hæsblæsende tempo. Bogen minder på flere måder om Harry Potter, og vi skal da også forbi en kostskole undervejs inklusive en skolebølle, der uden særlig grund bare hader hovedpersonen William. Plottet er spændende og er et godt valg til en juleferie, der skal stå i læsningens tegn. Fra 9 år.

Magiske væsner i Danmark-serien

Overgangen mellem eventyr og fantasy kan godt være lidt stor for børn, og der er heller ikke meget fantasy, der baserer sig på danske sagn. Derfor passer serien Magiske væsner i Danmark perfekt ind. Den handler om 6-årige Dagmar og storesøsteren Ingrid på 8. De to kommer ud for en masse spændende eventyr og møder trolde, åmanden, ellefolket og mange andre, danske sagnfigurer. Det er hyggelige, korte bøger, somer nemme at læse for børn i 5-8 års-alderen, og så er det dejligt at blive lidt klogere på vores egne sagnfigurer frem for drager og orker.

The Official Pokemon Encyclopedia

Herhjemme har Pokemon været et hit igennem 3-4 år, og Nor har elsket dette Pokemon leksikon. Selvom det er på engelsk, har han nærstuderet siderne igen og igen, og efterhånden som han er blevet stærkere til engelsk, har han kunnet læse mere selv. Bogen er fyldt med illustrationer af mange hundrede Pokemon-væsner og deres vigtigste statistikker.Selvom det kan virke mærkeligt for os voksne, er der ingen tvivl om, at en bog om Pokemon kan være en kæmpe kilde til læseglæde for fans af universet. Fra 7 år.

Få løbende tips til gode læseoplevelser Har du lyst til at få flere bogtips? På Instagramprofilen Nor og far læser får du forslag til dejlige læseoplevelser. Vi anmelder hver uge børnebøger primært til børn i alderen 7-12 år. Vi læser både nye og gamle bøger og har altid fokus på at inspirere andre til at læse mere. I november 2021 blev vi kåret som Danmarks bedste bogblogger – DBBA 2021.

Mange hilsner fra  Nor og Far læser 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner