Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
20% rabat på din første medlemsordre!
Denne kampagne udløber i aften kl. 23:59
Kurv
blogImage12
blogImage12

De bedste julegaveideer til hende 2016

Plusbog.dk giver dig her en guide til de bedste julegaver til kvinder i alle aldre. Vi har samlet alle vores bedste bud på bøger, der vil gøre lykke juleaften – og der er noget for enhver smag.

af

- d. 02. november 2016

2016 har været et rigtigt godt bogår, men det kan være svært at vælge, hvilken bog der skal under juletræet i år. Derfor får du her vores julegaveguide til kvinden, der har alt; til din mor, som elsker en god krimi; til din søster, som elsker at kokkerere eller måske til din bedstemor, der elsker en god biografi. 

Varme romaner til juledagene

Findes der noget bedre end en god historie at varme sig på? Man går aldrig galt i byen med en god fortælling, og dette år har budt på et stort udvalg af netop gode historier og anmelderroste romaner. Fælles for disse tre romaner er, at de alle rummer en varm og menneskelig historie, der vil være et hit hos de fleste.

Det kom som en overraskelse for mange, da forfatter Anne B. Ragde sidste år annoncerede, at hun havde endnu en roman i Berlinerpoplerne-serien i støbeskeen. I Altid tilgivelse er der gået tre år siden vi sidst besøgte Torunn, Erland, Margido og alle de andre. Meget er ændret, men seriens unikke tone og stemning er den samme, og det er et dejligt gensyn med Anne B. Ragdes hjertevarme univers.

Anbefales til alle fans af Berlinerpoplerne-serien, for hvem denne fjerde bog er et must! Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med det varme, finurlige og humoristiske univers, så er det med bogen Berlinerpoplerne du skal starte. Du kan læse meget mere om forfatteren bag en af de mest elskede romanserier her, hvor du også kan finde de øvrige bøger i serien. 

De urolige er en legende, udforskende og genrebrydende roman om et barn, der ikke kan vente med at vokse op og forældre, der hellere ville være børn ­– om glemsel og minder og om de mange historier, der tilsammen udgør et liv. Bogen er en kærlighedserklæring til livet og til begge forældre, hvor særligt forholdet til den aldrende far er i fokus.

Anbefales til alle, der elsker historier og den personlige fortælling. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt, men samtidig utroligt sansende sprog. Linn Ullmann tog med De urolige anmelderne med storm i hele Norden, og det er ikke uden grund!

Læseren i morgentoget er historien om Guylain Vignolles, der hader sit arbejde: Han makulerer bøger. Den eneste glæde i hans triste liv er turen, som han tager med morgentoget hver morgen. Her læser han højt af de sider, han har reddet fra makuleringsmaskinen på sit arbejde. En dag finder han en dagbog, hvis ejer er lige så fortabt, som ham selv. Læseren i morgentoget er en hjertevarm fortælling fuld af interessante karakterer, der alle får en positiv indvirkning på Guylains liv.

Anbefales til dem, der sætter pris på den hjertevarme historie om dagligdagens små episoder og mirakler. Læseren i morgentoget er en varm og sjov fortælling om litteraturens evne til at ændre folks liv og til at opløfte selv de mørkeste sind.  

Nervepirrende krimi

Psykologisk, gruopvækkende eller modbydelig? Krimigenren er mere og andet en blot det kedelige politiarbejde. Kunsten at skabe en god krimi ligger nemlig i evnen til at kombinere netop det til tider trivielle politiarbejde på kontoret med de nervepirrende og dystre scener, der giver historien kant. Krimierne her rummer alle et ekstra element, der går dybere ned end blot det tradtionelle opklaringarbejde – måske afdækkes der endda magtmisbrug helt i samfundets top?

I Pigen og vogteren findes en af de skarpeste kritikere af medicinalbranchens tætte relation til psykiatrien, psykoterapeuten Alice Milford, død i København. Hun er blevet slået ned med en lerbuste. Katrine Wraa sættes på sagen. Hun optrevler både nye og gamle klienthistorier og begynder at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser. Det viser sig hurtigt, at ingenting er, hvad det umiddelbart ser ud til at være. Pigen og Vogteren er en historie om det menneskelige sinds allermørkeste sider. 

Anbefales til krimifans, der elsker et godt researchet og sammensat plot. Pigen og vogteren er lige dele nervepirrende krimi og dybdegående personskildringer. 

Sara Blædel er klar med første bog i en ny serie: Bedemandens datter. Bogens kvindelige hovedperson, Ilka, lever et stille liv som skoleportræt-fotograf. Pludselig begynder der at ske mærkelige ting, der vender op og ned på det hele. Ilka rejser til USA for at rydde op efter sin afdøde far, men hvad der videre sker er ikke, hvad Ilke regnede med. Men én ting er sikkert: Ilka kommer ud for lidt af hvert og er bestemt ikke en kvinde, man ønsker at bytte skæbne med.

Anbefales til krimielskere i alle aldre. Sara Blædel er Danmarks ukronede krimidronning, og hvis man elsker en god kriminalroman, er Bedemandens datter det perfekte julegavevalg. 

Tiggeren er en skræmmende aktuel og spændende roman om grusomt magtovergreb på samfundets svageste. Stockholm plages af mystiske mord på udenlandske tiggere, og sagen bliver endnu mere mystisk, da alle politifolk som går ind i sagen dør som følge af diverse ulykker. Sådan går det også for Emma Sköld, som mistænkte, at der var noget uldent ved efterforskningen. Nu er Emmas far, den tidligere politimester, fast besluttet på at færdiggøre datterens efterforskning.

Anbefales til krimilæsere, der elsker når bogens fortælling trækker tråde til større samfundsmæssige sammenhænge og spillet om magten. 

Inspirerende biografier 

En velskrevet og godt fortalt biografi er alfa og omega. For hvis ikke historien er skrevet så den fænger, så er det ligemeget, hvor interessant hovedpersonen er. Her får du nogle af årets mest populære biografier, der alle har en stærk kvinde som hovedperson. Det er underholdende, lærerig og inspirerende læsning. 

Mine egne veje er en unik samling af Jane Aamunds personlige, morsomme og finurlige fortællinger fra et helt liv i selskab med nogle interessante personligheder. Det er et portræt af en dansk overklasse, som den var engang. Men som nu nærmest er uddød. Bogen er et vidnesbyrd om Jane Aamunds egen rejse fra Vestjylland til de bonede gulve i København. 

Anbefales til alle, der elsker en god historie. Med Jane Aamunds sædvanlige varme og dejlige fortællestemme, tager bogen os med igennem en del af Danmark, der kun var forbeholdt de få. Hjertevarm og underholdende læsning.

Hella Joof har i Papmaché-reglen navngivet en række af de regler, der allerede gør sig gældende i vores samfund og i forholdet mellem mennesker. Det er de små universelle regler mellem mennesker og som gælder til alle tider. Det er underholdende og tankevækkende læsning. Bogen indeholder 25 forskellige regler, der allerede eksisterer i vores sameksistens med hinanden. Reglerne i bogen taler til vores medmenneskelighed og bygger på observationer og egne erfaringer fra Hella Joofs eget liv.

Anbefales til alle, der elsker hverdagshumor. Hella Joof rammer spot on med sine observationer af vores relationer til hinanden, og ikke mindst af, hvordan vi reagerer, hvis vi stilles i en pinlig situation! 

I De dybeste rødder tager Dronning Margrethe os med på en rejse gennem Danmarkshistorien, og hun fortæller med hjertevarme og indsigt om hele Danmark og danskerne. Dronningen er vores guide på en tur, hvor vi hører om alt fra de første jægerfolk, over stormagtstiden og skæbnesvangre krige, til nyere tid, hvor Danmark blev en velfærdsstat. Bogen er skrevet af Thomas Larsen og er skabt ud fra samtaler med dronningen.

Anbefales til de historieinteresserede. Dronningen er en kyndig rejseledsager, og hun øser gavmildt ud af sin enorme viden om Danmark og danskerne.

Smagfulde bøger, der får tænderne til at løbe i vand

Hvert år udkommer der et hav af forskellige koge-, kage-, og bagebøger, og 2016 er ikke nogen undtagelse. Her har vi samlet nogle af de smukkeste og mest omtalte bøger til kvinden, der elsker at lave mad og lade sig inspirere af smukke billeder og smukke bøger.

Mette Blomsterberg er Danmarks ukronede konditor- og kagedronning og hun er mere populær end nogensinde før. Blomsterbergs bedste rummer alle de bedste opskrifter fra Mette Blomsterbergs hånd, og de er valgt, så vi alle sammen kan være med til at skabe de smukke kreationer.

Anbefales til alle der elsker at bage og udfordre sine evner udi konditorkunsten. Mette Blomsterberg guider dig trin for trin igennem alle opskrifterne, og bogen er fyldt med inspiration til dit næste kage- eller bageprojekt. 

Feminas køkken byder på alle de lækre opskrifter, som vi kender fra magasinet Femina. Opskrifterne er nøje udvalgt og samlet i en smuk bog med fine detaljer. Gør dig selv eller en du holder af en tjeneste, og ønsk dig denne smukke bog i julegave: Så har du alle de bedste opskrifter fra Femina samlet på ét sted – og samtidig en smuk bog på hylden.

Anbefales til alle madglade kvinder, der elsker at få ny inspiration til madlavningen, bagningen eller desserterne.

Thomas Herman er en af Danmarks bedste kokke, og nu har han med Gæstebud skabt et vidunder af en kogebog! Missionen er at få danskerne til at samles omkring måltidet, og tanken er at genindføre og invitere ”til højbords”. Bogen er stilren og utrolig smuk og velskrevet. Det er en fornøjelse at bladre igennem bogen og bare indfange bogens smukke billeder og unikke univers.

Anbefales til kvinden eller manden, der ikke vil nøjes med en almindelig kogebog, men som kræver lidt ekstra. Bogen er fyldt med smukke billeder og lækre opskrifter.

Flere julegaveideer?

Mangler du inspiration til flere julegaver, så tag et kig på vores julegaveguide. Her finder du alle vores bud på julegaver dette år, og der er nok at vælge imellem. Rigtig god fornøjelse – og glædelig jul!

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner