Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv

De største bøger om kongehuset

I januar 2022 kan Dronning Margrethe fejre 50 år som regent af Danmark. I den anledning udkommer der lige nu en række spændende bøger om Dronningen og Kongehuset. Vi har samlet nogle af de bedste i dette blogindlæg. Find masser af inspiration til spændende og lærerige bøger og biografier - både nye og ældre.

af

- d. 24. november 2021

Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty

Tom Buk-Swienty har igennem samtale og i samarbejde med Dronning Margrethe skrevet en fantastisk portrætbog og et erindringsværk, der giver læserne en dybere forståelse og indsigt i mennesket bag regenten. Undervejs giver et indblik i Dronning Margrethes udvikling igennem hendes formative år og omdrejningspunktet for værket har været at portrættere Hendes Majestæt op til 1972, hvor Dronningen blev dronning. Undervejs er en fantastisk flot portrætbog, der udgives i anledningen af Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum.

Undervejs af Tom Buk-Swienty og Dronning Margrethe udkom den 26.10.21. og kan købes her: 

 

Monark og menneske - Thomas Larsen

Denne smukke bog indeholder fjorten fortællinger om dronning Margrethes 50 år som regent, fortalt af mennesker med et fagligt eller nært forhold til dronningen. Kong Willem-Alexander af Holland, kronprinsesse Victoria af Sverige, statsminister Mette Frederiksen og kronprins Haakon af Norge m.fl. beretter om de mest betydningsfulde ting i dronning Margrethes liv: familien, nationen, historien, rigsfællesskabet, kunsten og troen. I bogen ser Dronningen også selv tilbage på sine 50 år som Danmarks statsoverhoved. Tilsammen udgør beretningerne et varmt og levende portræt af en regent, der har repræsenteret Danmark udadtil og forenet landet indadtil.

Thomas Larsen har også skrevet bogen De dybeste rødder, hvori Dronning Margrethe fortæller om Danmark og danskerne.

Monark og menneske af Thomas Larsen udkom den 25.10.21. og kan købes her:

 

Mary H.K.H. - flere forfattere

I anledning af Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag i 2022 giver både danske og internationale fotografer et sjældent indblik i hendes officielle såvel som private liv. Bogen indeholder mange nye fotos og er ledsaget af Marys egne fortællinger om de øjeblikke, som har en særlig plads i hendes hjerte. MARY – H.K.H. Kronprinsessen er et moderne billedeventyr med de bedste fotos fra officielle begivenheder, men bogen tager også læserne med på Kronprinsessens rejser til mindre kendte omgivelser. Et af bogens højdepunkter er de eksklusive kig-i-kulissen fotos fra bryllupsdagen i 2004. Bogens tekster er skrevet af forfatter og journalist Anne Sofie Kragh.

Mary H.K.H. udkommer den 31.01.22. og kan bestilles her:

 

Kongehuset - På arbejde for Danmark - Gitte Redder & Karin Palshøj

Bogen giver et enestående indblik i den kongelige families mange statsbesøg og rejser, hvor dronningen sammen med kronprinsparret gør et stort arbejde for promovere danske værdier som demokrati, bæredygtighed og frihed i hele verden. Samtidig fletter forfatterne 50 års verdenshistorie sammen med dronningens halve århundrede på den danske trone. Kongehuset har givet tilladelse til, at bogen kan bringe en række unikke illustrationer fra rejserne. Så læserne får et særligt indblik i programmer fra statsbesøg til blandt andet Sverige, Japan og Australien og den unge tronfølger Margrethes tegninger fra den store Asien-rejse i 1963.

Karin Palshøj er også forfatteren bag det kæmpestore pragtværk Dronning Margrethe, hvori vi følger dronningens liv igennem en masse personlige fotografier.

Kongehuset - På arbejde for Danmark af Gitte Redder & Karin Palshøj udkom den 05.11.21. og kan købes her:

 

Under bjælken - Jens Andersen

Under bjælken - et portræt af Kronprins Frederik er en særlig bog om et særligt menneske i en særlig livssituation. Den er baseret på halvandet års samtaler og rejser med Danmarks kommende konge samt en lang række interviews med hans nærmeste familie, venner og ligesindede. Bogen, som er inddelt i otte kapitler fra fødslen over ungdommen til familiemennesket i dag, går tæt på Kronprins Frederiks kamp for at acceptere sin skæbne og rolle. I dag er han - med Mary ved sin side - helt klar på den store opgave, som venter forude.

Jens Andersen er forfatter til en lang række biografier om kendte danske personligheder. Han har fx udgivet bogen 500 citater af Dronning Margrethe, og han er aktuel med den flotte bestseller Et liv med LEGO.

Under bjælken af Jens Andersen kan købes her:

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner