Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
Kurv

Månedens anbefalinger - maj

I maj er foråret for alvor på vej. Dagene er længere og lysere, solen bager og tager magten, fuglene kvidrer og det dufter af nyslået græs og grill. Findes der så noget bedre som bogelsker, end at gribe én af de nye spændende bøger, finde en plads i liggestolen og nyde det længe ventede forår...? Vi anbefaler her en masse spændende bøger til din maj-læsning.

af

- d. 29. april 2022

 

Klik på forfatterens navn for at læse mere om forfatteren og se vedkommendes andre udgivelser.

 

1. Den der dræbte helvedes engle - Jan Guillou

Den der dræbte helvedes engle er første bind i en ny serie om Carl Hamilton og Erik Ponti, der går sammen for at bekæmpe uretfærdighed i samfundet. Hvis du var vild med Jan Guillous populære thrillerserie om Carl Hamilton, så vil du helt sikkert også elske denne serie, hvor de to pensionister havner i et begivenhedsrigt eventyr, hvor der er mere end kun livet på spil.  

Den der dræbte helvedes engle af Jan Guillou udkommer den 24.05.22. og kan bestilles her:

 

2. Den røde glente - Elsebeth Egholm

Den røde glente er en ny selvstændig kærlighedsroman on Sally og Silas, som vokser op på Helgenæs som ungdomskærester. Livet skilte dem dog ad, men døden bringer dem sammen igen. Spørgsmålet er, om de kan elske hinanden igen - trods de uafklarede spørgsmål, som trænger sig på? Hvad skete der med Sally den nat for mange år siden?

Den røde glente af Elsebeth Egholm udkommer den 05.05.22. og kan bestilles her:

 

3. Sol over strandpromenaden - Jenny Colgan

Som med alle andre af Jenny Colgans søde romaner, er Sol over strandpromenaden en ægte feel good-roman, hvor vi er tilbage ved Det lille bageri. Marisa Rossi trænger til fred og ro, og hun flytter derfor til den lille afsidesliggende ø ud for Cornwalls kyst. Det viser sig dog, at øen langt fra er stedet, hvor man finder den fred og ro, som hun længes efter...

Sol over strandpromenaden af Jenny Colgan udkommer den 12.05.22. og kan bestilles her:

 

4. Kryb - Julie Hastrup

Kryb er niende bind i serien om Rebekka Holm, hvori en ung kvinde findes død efter et politisk event på den lille ø Ungdomsøen i Øresund. Sagen lukkes hurtigt som selvmord, men Rebekka giver ikke op. Hun er overbevist om, at den unge kvinde er blevet myrdet, og snart leder hun efter den djævelske gerningsmand, som kalder sig Diabolus. Det bliver livsfarligt, for morderen er klar til at ofre alt og alle, for ikke at blive afsløret. 

Kryb af Julie Hastrup udkommer den 31.05.22. og kan bestilles her:

 

5. Himmelstormere - Maggie Shipstead

Himmelstormere er en højtflyvende roman, som tager dig med igennem et århundrede og hele vejen rundt om jorden. Det er den perfekte sommerlæsning om to fantastiske kvindelige hovedpersoner, hvis historier flettes sammen på tværs af tid og sted, da den fallerede Hollywood-skuespillerinde Hadley Baxter skal portrættere den forsvundne pilot Marian Graves, som levede 50 år tidligere. Bogen er en allerede en New York Times Bestseller og shortlistet til Booker-prisen 2021.

Himmelstormere af Maggie Shipstead udkommer den 12.05.22. og kan bestilles her:

 

6. Mord på kostskolen - Lucinda Riley

Mord på kostskolen er en ny selvstændig kriminalroman rig på drama, romantik og med en uhyggelig spændende mordgåde. Det er en nervepirrende krimi, som foregår på en idyllisk kostskole i England, hvor en elevs chokerende død fører til opdagelsen af flere modbydelige hemmeligheder begravet i hjertet af kostskolen og det tilhørende elevhus. Bogen er Lucinda Rileys første - og eneste - krimi, en bog hun var meget stolt af, og med rette.

Mord på kostskolen af Lucinda Riley udkommer den 25.05.22. og kan bestilles her:

 

7. Sommerens eventyr - Sarah Morgan

Sommerens eventyr er den perfekte hængekøje-læsning til dig, der også elsker Jojo Moyes, Jenny Colgan og Lucinda Riley. Kathleen er 80 år, og datteren Liza synes, hun skal flytte på plejehjem, men det er det sidste, Kathleen ønsker. Hun vil ud og opleve verden, og søger derfor en chauffør, der vil køre hende tværs over USA. Det job tager Martha, som står i en midtlivskrise, og sammen med Liza, drager de afsted på deres livs rejse.

Sommerens eventyr af Sarah Morgan udkommer den 03.05.22. og kan bestilles her:

 

8. Papirblomster med Almeja Space

Årets store trend er at lave dine egne papirblomster, og med bogen her kan du lære at lave dine egne smukke blomster af crepepapir. De to søstre Sara og Sine Finne Frandsen lavede under coronanedlukningen en papirblomst, som blev startskuddet til deres virksomhed og kreative univers Almeja Space, hvor de udvikler papirblomster, styler i samrabejde med populære brands og afholder workshops.

Papirblomster med Almeja Space udkommer den 06.05.22. og kan bestilles her:

 

9. Ulvene fra evighedens skov - Karl Ove Knausgaard

Ulvene fra evighedens skov er en selvstændig efterfølger til sidste års store roman Morgenstjernen. Det er en dybt involverende roman, der udforsker den voksende apokalyptiske situation, som er beskrevet i Karl Ove Knausgårds forrige roman. Handlingen udspiller sig i Norge i 1986 kort efter atomudslippet i Tjernobyl, og den trækker tråde til nutidens Rusland, hvor temaet er troen på det evige liv.

Ulvene fra evighedens skov af Karl Ove Knausgaard udkommer den 19.05.22. og kan bestilles her:

 

10. Mødre, fædre og andre - Siri Hustvedt

Siri Hustvedt er kendt for sine skarpe feministiske holdninger og i hendes nye essaysamling kombineres de med hendes stærke personlige erindringer. Hun skriver om sin datter, mor og bedstemor og om kendte forfattermødre, som Jane Austen og Emily Brönte og beskriver og analyserer, hvordan feminismen får sin berettigelse i en tid, hvor kvindehad og mandlige autoriteter vinder frem. En vigtig essaysamling, som stiller vigtige spørgsmål om had og kærlighed.

Mødre, fædre og andre af Siri Hustvedt udkommer den 30.05.22. og kan bestilles her:

 

11. Arvestål - Tobias Bukkehave

Arvestål er opfølgeren til den politiske spionroman Kongetro med den danske efterretningsagent Tom Cortzen i hovedrollen. Denne gang handler dramaet om Arktis' eftertragtede ressourcer, om en geolog i Grønland, som lækker oplysninger til russerne og en amerikansk erhvervsmand, som har tætte bånd med præsidenten. Toms intensive jagt på sandheden fører ham fra det kolde Arktis til et brændende Kabul i Afghanistan.

Arvestål af Tobias Bukkehave udkommer den 12.05.22. og kan bestilles her:

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner