Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Lydbøger for hele familien
Lydbøger for hele familien

Med Plusbog Streaming kan du tage lydbogen med på familieferie

Sommeren er i fuld gang, og for de fleste danskere venter en tiltrængt ferieperiode med afslapning, oplevelser og samvær med dem, vi holder af. For mange af os kan sommerferien dog først for alvor starte efter en lang køretur ned ad den tyske motorvej, og det kan i sig selv være en udfordring - i særdeleshed med glade, forventningsfulde og utålmodige børn i alle aldre på bagsædet. Men hvorfor ikke tage hul på kør selv-ferien med en fælles bogoplevelse? 

Med Plusbog Streaming kan du streame og downloade lydbøger i Bookmate og give din familie, dine børn og dig selv et alternativ til andre streamingtjenester og podcast-genren. Som familie kan I nyde indholdet i fællesskab, eller du og dine børn kan lytte til fortællingerne hver for sig.  Her får din familie og du 10 bud på spændende sommerferielytning for hele familien sorteret i en liste efter børnenes alder, fra de yngste og op. 

af

- d. 27. juni 2019

1. Tillykke, Peter Pedal af Margret og H.A. Rey

Har du små børn under tre år, og ønsker du at præsentere dem for lydbøger, bør du starte med små korte historier, som ikke kræver koncentration i længere tid. Fortællingerne om Peter Pedal varer blot 3-5 minutter og er derfor en god første lydbog for de helt små. I flere årtier har den nysgerrige abe, Peter, betaget børn i hele verden og bragt dem glæde og læring. I denne søde historie skal Peter Pedal holde fødselsdagsfest for alle sine venner – og din familie er inviteret med som gæster.
 
Tilykke, Peter Pedal
 
 

2. Hvordan elefanten fik sin lange snabel af Rudyard Kipling

Et andet alternativ til de yngste er lydbogen Hvordan elefanten fik sin lange snabel, som er en samling af seks mindre lytteoplevelser. På i alt en time tages du og dine børn med igennem følgende seks historier: ”Hvordan elefanten fik sin lange snabel”, ”Hvordan næsehornet fik sin runkne hud”, ”Hvordan hvalen fik sin snævre hals”, ”Hvordan dromedaren fik sin pukkel”, ”Hvordan bæltedyret blev til” og ”Springremsen om kænguruen”. Lydbogen kan let opdeles, så børnene kun skal koncentrere sig om én historie ad gangen. Fortællingerne er finurlige, sjove og lærerige, og selv som voksen får man noget at tænke over.
 
Hvordan elefanten fik sin lange snabel
 
 

3. Aladdin af Walt Disney

Start ferien med en vaskeægte Disney-klassiker fyldt med eventyr, magi og kærlighed. Med varme og spænding er Aladdin en forrygende fortælling om flyvende tæpper og ægte uslebne diamanter, hvor selv de mindste kan følge med. Lydbogen er især oplagt til familier med børn i alderen 3-6 år, som uden tvivl vil blive fascineret af mødet med den blå lampeånd Genie, aben Abu, prinsesse Jasmin og hendes tiger Rajah. Med en eventyrlig stemning og interessante karakterer inviterer lydbogen dig til Den Vidunderlige Hule, som du bør opleve sammen med hele din familie. 
 
Aladdin
 
 

4. Snøvsen og Eigil og katten i sækken af Benny Andersen

I en anden boldgade end Disney finder man to legender i dansk børnelitteratur: Benny Andersen og hans etbenede væsen, Snøvsen. Begge betager de fortsat børnehjerter i hele landet, og kender dine børn ikke Snøvsen, kan du passende introducere dem for ham denne sommer. Snøvsen og Eigil og katten i sækken er oprindeligt fra 1967 og er den første lydbog i en serie af fire. Fortællingen er indlæst af ingen ringere end Poul Dissing og varer ca. 2 timer og 30 minutter. Børn i alderen 3-6 kan sagtens følge med, når den efterladte Snøvsen bliver venner med drengen Eigil, og de sammen tager på sjove eventyr.
 
Snøvsen og Eigil og katten i sækken
 
 

5. Ronja Røverdatter af Astrid Lindgren

Har du mod på at tage dine børn med på en længere lytteoplevelse, anbefales Astrid Lindgrens mesterværk fra 1981, Ronja Røverdatter. Selvom fortællingen varer hele fem timer og emmer mere af alvor, kan de 3-6-årige godt være med, når Ellen Hillingsøs stemme fører hele familien med til den vilde skov. Her bor røverbørnene Ronja og Birk, og deres venskab stopper ufreden mellem to røverslægter. Fortællingen er fantastisk og kærlig, og de fleste børn vil blive inspireret af Ronja og hendes mod – især pigerne. 
 
Ronja Røverdatter
 
 

6. Gummi Tarzan af Ole Lund Kirkegaard

Er dine børn i alderen 7-11 år og forstår livet i skolegården, kan du bruge en del af kør selv-ferien på at introducere dem for Ole Lund Kirkegaards Gummi Tarzan fra 1975. Historien om den lille og tynde dreng Ivan Olsen hitter nemlig stadig blandt de danske børn. Ivan får buksevand i skolen, skæld ud af sin lærer, fordi han ikke kan læse, og kaldenavnet Gummi Tarzan får han af sin far, fordi han ikke kan forsvare sig mod omverdenen. Men pludselig en dag sker der noget fantastisk. Lydbogen varer kun 51 minutter, men tempoet og karaktererne vækkes til live af Peter Frödins lune stemme.
 
Gummi Tarzan
 
 

7. Iqbal Farooq og den sorte pjerrot af Manu Sareen

Er du og dine børn til nyere bøger og moderne fortællinger, er Manu Sareens historier om Iqbal et godt bud på en sommerferie-lydbog for hele familien. Iqbal Farooq og den sorte pjerrot fra 2016 er den første bog i serien og er en sjov fortælling om den 13-årige Iqbal. Han er den ældste søn i en indisk indvandrerfamilie fra Nørrebro i København. Ved et fysikforsøg kommer Iqbal og hans lillebror Tarig ved et uheld til at sprænge deres skole i luften. Det sætter gang i en hæsblæsende og humoristisk jagt, for to forbrydere vil have formlen på sprængstoffet. Der er tale om en tempofyldt og moderne fortælling om røverhistorier og kulturmøder, og de 7-14-årige og deres forældre vil grine højlydt i selskab med lydbogens behagelige karakterer. 
 
Iqbal Farooq og den sorte pjerrot
 
 

8. Skammerens Datter af Lene Kaaberbøl

I et mere fantastisk univers kan Lene Kaaberbøls historie om Skammerens Datter fra 2000 betage de fleste. Målgruppen er de ældste børn og deres forældre, som hver for sig eller i fællesskab kan lytte til en mere drabelig og dramatisk historie. Hovedpersonen er pigen Dina, som ufrivilligt er havnet i Dunarks Dragegård. Hun er skammerens datter og har arvet sin mors evner: Hun har øjne, som ingen mennesker tør se ind i. Det er en medrivende fortælling om uforklarlige hændelser, mystiske mord og en stærk heltinde. Lydbogen varer hele 6 timer og 37 minutter, men tiden flyver afsted med højtlæsningen af forfatteren selv. Fanger fantasy-genren hele din familie, er Skammerens Datter uden tvivl et must-hear.
 
Skammerens Datter
 
 

9. Ternet Ninja af Anders Matthesen

I 2019 gjorde Anders Matthesen stærkt comeback som filmskaber, da han udgav efterfølgeren til den populære animationsfilm Terkel i Knibe fra 2004. Filmen Ternet Ninja tog danskerne med storm og indtog i stor stil biograferne landet over. Historien om den 13-årige Askes teenageliv med konflikter og forelskelse er også tilgængelig som lydbog – og er bestemt et lyt værd. Anders Matthesen har selv indtalt bogen på 4 timer og 20 minutter. Hans mange stemmer retter sig mod det unge publikum, som på kontroversiel og humoristisk vis får et indblik i modsætningerne mellem livet for en dansk teenagedreng, børnearbejde på en legetøjsfabrik i Thailand og det ældgamle japanske samuraisamfund. Anders Matthesen vækker karaktererne til live, og man kan med ét genkende stemmen fra Onkel Stewart.
 
Ternet Ninja
 
 

10. Det gyldne kompas af Philip Pullman

Både dine ældste børn og du har muligheden for at lytte til en kompleks og medrivende fantasy-fortælling med Phillip Pullmans bestseller Det Gyldne Kompas fra 1996. Lydbogen strækker sig over intet mindre end 13 timer og er altså for de lyttere, som har tålmodighed og koncentration til at lære det storslåede univers at kende. Lyra er en nysgerrig og handlekraftig ung pige, som vokser op på Jordan-kollegiet i Oxford. Helt tilfældigt havner hun i et forviklet drama med mysterier og spændende møder. Hvorfor forsvinder børn igen fra Oxford? Det er blot ét blandt mange spørgsmål, som skal besvares.
 
Det Gyldne Kompas
 
 
God lyttelyst.  

Du kan lytte til de forskellige lydbøger med et Plusbog Streaming abonnement, som du finder lige her

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner