SE ALLE DE VILDE BLACK WEEK TILBUD - FRI FRAGT PÅ ALLE VARER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Anbefalinger

Vinterens varmeste romaner

Af  Kathrine Nyhus Laursen , 12. december 2016

Vinteren er en god anledning til at få læst nogle af de bøger, der er udkommet i løbet af året. Her får du vores store guide til de varmeste romaner til den kolde vinter – der alle er udkommet i sidste halvdel af 2016.

Årets første sne er faldet og kulden er for alvor ved at bide sig fast. Næsen og kinderne er røde fra den friske luft. Dagene bliver gradvist kortere og mørkere, og solen titter kun frem ved særlige lejligheder: Vinteren har meldt sin ankomst. Heldigvis er vinteren ikke kun kulde og mørke dage, men også en tid med masser af hygge og varme. Vinteren er nemlig en kærkommen lejlighed til at få læst nogle af de bøger, som du ikke fik læst mens sommersolen brændte eller efterårets gyldne nuancer farvede landskabet. 

Joes bog er en morsom og latterfremkaldende roman om Joe, der med udgivelsen af sin debutroman bliver upopulær i en hel by! Joe har skrevet en vaskeægte bestseller – det er i sig selv ret svært ­– og på samme tid lykkedes det ham at fornærme stort set alle i hjembyen Bush Falls. Joes satiriske roman om byen og dens indbyggerne gør ham til en succesfuld forfatter og en del af Manhattans jetset, men samtidig giver bogen ham mange fjender. Da Joe sytten år senere vender hjem til Bush Falls, fordi hans far ligger på sit dødsleje, står byens indbyggere i kø for at give deres mening om ham til kende. Joe konfronteres med en fortid, der end ikke er fortid, og med en ungdom, som han ikke helt er vokset fra.

Joes bog er velskrevet og humoristisk læsning fra første side. Romanen er fuld af rappe replikker og god underholdning, der helt sikkert vil bringe smilet frem i de kolde vintermåneder.

af Jonathan Tropper
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 80 kr.
  ( 99,95 kr. )
Joes bog , af Jonathan Tropper
Beskrivelse:
Jonathan Troppers JOES BOG er en befriende morsom roman om stræberen Joe Goffman, som med sin debutroman lægger sig ud med hele hjembyen!

At skrive en bestseller er rigtig svært. Næsten umuligt. At fornærme en hel by er en stort set lige så svær opgave. Alligevel lykkes det for stræberen Joe Goffmann at klare begge dele på én gang! Hans satiriske debutroman handler om hjembyen Bush Falls og ender med at give Joe mange fjender. Men den giver ham også et liv som succesforfatter på Manhattan.

Da hans far sytten år senere ligger på sit dødsleje, kaldes Joe hjem til Bush Falls igen. Her står byens folk i kø for at give deres mening til kende om ham. Han mødes med en fortid, der slet ikke er ovre endnu. Og en ungdom, som han aldrig er vokset fra.

JOES BOG er befriende morsom. Romanen handler om venskaber og teenageforelskelser, om svære familieforhold og nye chancer. Og om at man som 34-årig endelig bliver voksen.


"Tropper kan bare noget med sproget og de virkelighedstro figurer. Han giver dem liv, og fortæller sine historier, så læseren er deltager og glemmer alt om tid og sted. (..) Jeg lover en sublim læseoplevelse, der har det hele. Skal du bare læse én roman i år, så synes jeg det skal være denne - et absolut mustread.” Bognørden.dk, 6 stjerner * * * * * *


"Læs den og få en vanvittig skør og finurlig oplevelse i selskab med Joe og alle de andre i Bush Falls." Livetidukkehuset.dk, 5 stjerner * * * * *


"Bogen er velskrevet med mange lag ud over alt hurlumhejet, det sjove og det groteske, som er forfatterens virkemidler til at fortælle en dybere historie om at finde sin identitet og holde fast i den samt om venskaber og kærlighed, men det er samtidigt hamrende morsomt fortalt. (...) Der er kun ét at sige: hit med resten af forfatterens bøger!" blog.drustrup.dk

Tag et kig i bogen her:

Vi var fiskere er den stærke debutroman af den unge, nigerianske forfatter Chigozie Obioma. Historien er rå, barsk og voldsom, men på samme tid utrolig varm og stærk. Scenen er sat i 1990’ernes Nigeria – et land, der er præget af fattigdom, borgerkrig og korruption. Vi følger de fire brødre Ikenna, Boja, Obembe og Benjamin, hvis før så tætte forhold sættes på prøve, da deres far forlader familien.

Historien rummer elementer fra både Bibelen, græsk tragediedigtning og afrikanske myter. Obioma beskriver på mesterlig vis de frygtelige ting, der kan ske, når frygten overskygger alt, og han tematiserer de kultursammenstød, der stadig i høj grad findes i Nigeria. Chigozie Obioma var shortlisted til Man Booker Prize 2015 med Vi var fiskere, og han gæstede Louisiana Literature 2016.

af Chigozie Obioma
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 183 kr.
  ( 299,95 kr. )
Vi var fiskere , af Chigozie Obioma
Beskrivelse:
VI VAR FISKERE er den episke fortælling om forandring, ødelæggelse, rivalisering og det unikke forhold mellem brødre. Handlingen er sat i 1990’ernes Nigeria, der er præget af borgerkrig og politisk og økonomisk ustabilitet. Vi følger de fire brødre Ikenna, Boja, Obembe og bogens fortæller Benjamin, hvis liv og dagligdag endegyldigt forandres, da deres far rejser væk for at arbejde. Hjemmets strenge orden opløses med faderens fravær, og de fire brødre strejfer nu omkring og går på opdagelse. I stedet for at gå i skole, begynder de at fiske i byens flod, der før var en livgivende kilde, men som nu er uren, forbudt og farlig – og hjemsted for byens gale mand, Abulu.
 
Brødrenes verden begynder for alvor at krakelere, da den gale mand i et syn forudser, at Ikenna – den ældste bror – vil blive dræbt af en af sine brødre. Profetien planter en ubærlig frygt i Ikenna, og det tætte bånd mellem brødrene udfordres i et sandt mareridt af konflikter og intriger.
 
VI VAR FISKERE er fortalt fra den 10-årige Benjamins synsvinkel. Den barnlige naivitet giver romanens grumme tematikker en helt særlig tone og stemning, der på samme tid både modvirker og intensiverer historiens alvor. VI VAR FISKERE rummer stærke elementer fra græsk tragedie, Bibelen og afrikanske myter. Den stærke fortælling drager samtidig paralleller til den store historie om Afrika og kontinentets voldsomme religiøse, politiske og økonomiske modsætninger.
 
VI VAR FISKERE er Chigozie Obimoas debutroman, og blev i 2015 shortlistet til The Man Booker Prize. Romanen er flot oversat af Ninna Brenøe og udkommer på dansk ved Forlaget Klim. 
 
Tag et kig i bogen her:

De urolige er Linn Ullmanns stærke og personlige skildring af forholdet mellem far og datter. Faderen er den anerkendte og prisbelønnede filmskaber Ingmar Bergman, og datteren er Linn Ullmann selv, der er den yngste af ni søskende. Bogen er en kærlighedserklæring til begge forældre, men særligt til faderen, der, trods fravær i pigens dagligdag, har givet masser af kærlighed, opmærksomhed og omsorg hele livet – især i de magiske sommerferier, som pigen tilbragte hos ham. De urolige fik seks ud af seks hjerter af Politikens anmelder, og bogen har allerede vundet et hav af priser.

af Linn Ullmann
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
De urolige , af Linn Ullmann
Beskrivelse:
De urolige af Linn Ullmann er en prisbelønnet roman om overraskende samtaler mellem en far og datter, der omhandler alderdom. 

At se, at huske, at forstå. Det afhænger alt sammen af, hvor du står i livet. Første gang pigen kom til Hammars, var hun knap et år gammel og vidste intet om den store og altomfattende kærlighed, der havde bragt hende dertil.

Pigen og hendes far havde planlagt, at de ville dokumentere alderdom i en bog, som de ville lave sammen. Men da de endelig begynder og sidder over for en båndoptager, har alderdommen sat sine tydelige spor i faren, hvilket betyder, at deres samtaler bliver uforudsigelige brudstykker.

Bogen De urolige er en legende, udforskende og cross-genre roman om et barn, der ikke kan vente med at vokse op og forældre, der hellere ville være børn - om glemsel og minder og om de mange historier, der tilsammen udgør et liv.

Ægte amerikanske cowboybukser af den svenske forfatter og journalist Jan Guillou er nyeste bind i forfatterens romanserie om det store århundrede. Alle bøgerne er selvstændige historier om forskellige perioder i det 20. århundrede, med familien Lauritzen i centrum. I Ægte amerikanske cowboybukser er vi nået til tredje generation i familien, og vi følger den unge Erics opvækst og forvandling i en verden, der er præget af stor forandring efter anden verdenskrigs ødelæggelser. Historien er fortalt med Erics stemme, der i romanen kun er en ung dreng. Synsvinklen giver romanen en naivitet og uskyld, der står i skarp kontrast til skildringerne af krigens efterdønninger i 1950’ernes Sverige.

Alle bøgerne i Jan Guillous serie Det Store Århundrede kan læses uafhængig af hinanden. Men hvis du ønsker at få hele forhistorien om familien Lauritzen med, kan du med fordel læse de forgående bind i serien. Historien starter med Brobyggerne, der udkom i 2011. Læs meget mere om Jan Guillou og find hans øvrige bøger. 

af Jan Guillou
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Ægte amerikanske cowboybukser , af Jan Guillou
Beskrivelse:
ÆGTE AMERIKANSKE COWBOYBUKSER er sjette bog i serien Det Store Århundrede af Jan Guillou, og bogen foregår i 1950’ernes Sverige. I bogen følger vi Eric, der er tredje generation i familien Lauritzen, som vi har fulgt gennem de seneste romaner. Eric vokser op i en tid, hvor grundlaget til den svenske velstand og velfærd lægges, og hvor landet er ved at komme sig oven på krigens ødelæggelser. Et sønderbombet og ødelagt Europa har brug for de svenske råvarer, men freden og sikkerheden i Sverige trues af den stigende frygt for atomkrig. For unge Eric er faren tæt på, og hans trygge tilværelse hjemme i Saltsjöbaden er ved at krakelere.
Den store forandringstid føder en ny og anderledes ungdomskultur, hvor indflydelsen fra Amerika er helt central. Inspirationen kommer ikke længere fra det før så mægtige Europa, men i stedet fra det rige, fremmede og fascinerende USA, hvor musikken, moden og filmene især fascinerer vores unge hovedperson. Eric er intelligent og nytænkende, og har derfor held med det kunststykke det er, at smule den forbudte Coca-Cola drik til Sverige. Og så er han den første i sin klasse, der får et par ægte amerikanske cowboybukser!
 
ÆGTE AMERIKANSKE COWBOYBUKSER er den selvstændige fortsættelse i Jan Guillous serie Det Store Århundrede. I den spændende og medrivende historiske romanserie om 1900-tallets er der indtil videre udkommet BROBYGGERNE (2011), hvor troen og håbet for fremtiden er i højsædet, DANDY (2012), hvor verdens alvor pludselig rammer, MELLEM RØDT OG SORT (2013), der emmer af 1920’ernes magi, IKKE AT VILLE SE (2014), hvor 2. Verdenskrig er under opsejling, og endelig BLÅ STJERNE (2015), hvor en ny side af krigens rædsler skildres på fineste vis. 

"Det 6. bind i Jan Guillous romanserie Det Store Århundrede er det hidtil bedste. (...) Følsomt fortalt med fine detaljer om tidsånd og tøjmode. I et usmykket sprog, som griber læseren." Politiken

"...det er genialt at lade et barn fortælle om dette årtis mange påvirkninger af samtiden." Nordjyske

Altid tilgivelse er den længe ventede fjerde bog i Berlinerpoplerne-serien, der har taget både anmeldere og læsere i hele Skandinavien med storm. Vi har fra første side elsket de tre Neshov-brødre, der hver lever vidt forskellige liv: Den ene bror er blevet på slægtsgården, den anden er bedemand i Trondheim og den tredje bor i København. De tre brødres liv bindes igen sammen ved et tilfælde, og en ukendt datter dukker op på gården. I denne fjerde bog er det gået tre år siden vi sidst besøgte Tor, Magido, Erland, Torunn og alle de andre.

Altid tilgivelse er et dejligt gensyn med Anne B. Ragdes fantastiske univers og denne specielle og elskelige norske familie. Serien tæller desuden Berlinerpoplerne (2004), Eremitkrebsene (2005) og Ligge i grønne enge (2007).

af Anne B. Ragde
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
Altid tilgivelse , af Anne B. Ragde
Beskrivelse:
ALTID TILGIVELSE er den længe ventede fjerde bog i Anne B. Ragdes populære Berlinerpoplerne-serie om Torunn, Erland, Margido og alle de andre. Berlinerpoplerne-serien er solgt i over 350.000 eksemplarer i en lang række forskellige lande, og serien er kendt og elsket af mange.

I denne nyeste bog er der gået tre år siden vi sidst besøgte de kendte figurer. Det er tre år siden Torunn rejste fra Neshovgården og slog sig ned samme med Chester og hundene. Nu er Torunn fyldt fyrre og begynder at overveje om Chester, der gentagende har været utro, alligevel er værd at satse på at blive sammen med.

Livet har ændret sig drastisk for Erland og Krumme, der nu er travle småbørnsforældre. Begge ser meget frem til et dejligt liv i København, men de ved også, at man ikke må tage livet for givet. Margido lever efter samme princip om at nyde livet mens det er her, og han har nu fundet tilbage til sin Gud. Han må dog indse, at verden ændrer sig ­– også for en bedemand.

Orhan Pamuk har gjort det igen: Den tyrkiske forfatter og nobelprismodtager har skabt en stor, spraglet og mesterlig roman, der samtidig er en kærlighedserklæring til Istanbul – byen hvor øst møde vest. Dette fremmede i mig fortæller historien om gadesælgeren Meylut, der lever sit liv i Istanbuls gader. Vi hører om Meyluts familie og den omtumlede tilværelse, hans kærlighedsliv og ikke mindst de dramatiske omvæltninger, der sker omkring ham. Meyluts eventyrlige liv fra 1950´erne til nutiden knytter sig tæt sammen med Tyrkiets historie, og romanen er en hyldest til en by og et hjemland, der er i stadig forandring.

af Orhan Pamuk
Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 220 kr.
  ( 349,95 kr. )
Dette fremmede i mig , af Orhan Pamuk
Beskrivelse:
DETTE FREMMEDE I MIG er en stor og spraglet roman i særklasse skrevet af den tyrkiske forfatter og nobelprismodtager Orhan Pamuk.

Gadesælgeren Mevlut lever det meste af sit liv i Istanbuls gader. I bogen hører vi om familiens omtumlede tilværelse, hans kærlighedsliv som får en ret katastrofal begyndelse, og om de drastiske forandringer, som finder sted omkring ham.

Mevluts skæbne og eventyrlige liv fra 1950’erne og til nutiden lægger sig tæt op af Tyrkiets historie. DETTE FREMMEDE I MIG er også en kærlighedserklæring til Istanbul - byen hvor øst og vest mødes.

Løgnerens hus er en fortælling om kærlighed på tværs af generationer og om en familien forsøg på at forstå firtiden løgne. Katrine Nørregaard vandt Politikens Romankonkurrence 2016 med Løgnerens hus.

af Katrine Nørregaard
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 85 kr.
  ( 130,00 kr. )
Løgnerens hus , af Katrine Nørregaard
Beskrivelse:
Løgnerens hus er en fortælling om kærlighed på tværs af tre generationer. Om en families forsøg på at forstå fortidens løgne. Måske endda at tilgive …
Da Kristian dør, efterlader han sig en kone, en datter og en datterdatter, men også et hidtil ukendt sommerhus ved fjorden. Sommerhuset viser sig at være alt andet end bare et sommerhus.
Dagbladet Politiken og Politikens Forlag har tidligere udskrevet romankonkurrencer. I 2013 vandt Anne-Cathrine Riebnitzsky med sin roman Forbandede yngel, der blev en bestseller og vandt De Gyldne Laurbær. I 2010 vandt forfatterparret Øbro & Tornbjerg Politikens krimikonkurrence for debutromanen
Skrig under vand .

Mesteren er tilbage! Eller det vil sige, at mesterens allerførste romaner nu endelig er udkommet på dansk. Der er tale om Murakamis to første forsøg som romanforfatter – fra dengang, hvor han stadig var jazzhusejer og endnu ikke kunne leve af at være forfatter. Hør vinden synge og Flipperspil 1973 er de første to romaner i Rotte-trilogien, hvor Murakamis gennembrudsroman En vild fårejagt er den tredje bog. I disse to første ”køkkenbordsromaner” skabes fundamentet til Murakamis senere forfatterskab og alene af den grund bør alle Murakami-fans læse romanerne.

af Haruki Murakami
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 183 kr.
  ( 299,95 kr. )
Hør vinden synge & Flipperspil 1973 , af Haruki Murakami
Beskrivelse:
HØR VINDEN SYNGE & FLIPPERSPIL 1973 af Haruki Murakami udkommer endelig på dansk! Det er Murakamis allerførste romaner, som aldrig tidligere er blevet oversat. Der er derfor tale om noget nær en sensation, da forfatteren først nu har givet tilladelse til at oversætte værkerne.

HØR VINDEN SYNGE og FLIPPERSPIL 1973 er henholdsvis første og andet bind i Rotte-trilogien, hvor Murakamis gennembrudsroman EN VILD FÅREJAGT er det tredje. De to bøger udkommer på Forlaget Klim i en flot samlet udgave med lærredsindbinding, hvor forside og bagside komplementerer hinanden på fineste vis.

I HØR VINDEN SYNGE møder vi for første gang den navnløse fortæller, der allerede her dyrker ensomheden og musikken, som vi kender fra den senere EN VILD FÅREJAGT. Skrivestilen er enkel, men indeholder også en stor del af de sprælske og nærmest drømmeagtige elemeter, som Haruki Murakami er kendt for.

Det er en ung Murakami og en ung forfatter, der allerede i disse første postmoderne værker udvikler sin særegne stil med tydelig inspiration fra amerikansk litteratur og popkultur. Særligt i FLIPPERSPIL 1973 ses den tydelige hyldest og fascination af popkulturen, og det er ikke tilfældigt, at romanens titel henviser til en af tidens mest populære spil: Flippermaskinen.

Udgivelsen af HØR VINDEN SYNGE & FLIPPERSPIL 1973 er godt nyt til enhver Murakami-fan, der helt sikkert vil kunne genkende elementer og tematikker fra Murakamis øvrige forfatterskab. Begge romaner er oversat af Mette Holm, der på fornem vis endnu engang formår at overføre Murakamis særlige skrivestil til et smukt og syngende dansk.

Amerikanske Hanya Yanagihara har med Et lille liv skabt en stærk og uforglemmelig fortælling om venskab, drømme og menneskets mørkeste sider. Vi følger de fire ungdomsvenner, Jude, JB, Willem og Malcolm, og vi møder dem, når de er godt på vej ind i voksenlivet. Bogen portrætterer på fineste vis deres styrker, svagheder og frustrationer, og læseren står efter endt læsning tilbage med en læseoplevelse, der er meget svær at lægge bag sig. Et lille liv var shortlisted til Man Booker Prize 2015, og Hanya Yanagihara var en eftertragtet gæst på dette års litteraturfestival på kunstmuseet Louisiana – Louisiana Literature.

af Hanya Yanagihara
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 300,00 kr. )
Et lille liv , af Hanya Yanagihara
Beskrivelse:
Bogen ET LILLE LIV er et mesterværk af en roman, som man aldrig glemmer. Bogen er skrevet af Hanya Yanagihara.

Med sin overdådige prosa og sin fortælling om et liv defineret af fortidens traumer er ET LILLE LIV en roman, som du altid vil huske. De fire studiekammerater Jude, JB, Willem og Malcolm er godt på vej ind i voksenlivet. Sammen flytter de ind i en lejlighed i New York, og uden penge er det deres venskab og ambitioner, der driver dem frem. Fremtidsdrømmene er om alt fra arkitektur og billedkunst til en advokat-karriere.

På mesterlig vis portrætteres deres frustrationer, styrker og svagheder med den talentrige og fjerne Jude som gruppens midtpunkt. Deres forhold påvirkes af succes og stolthed efterhånden som tiden går, men afslører også et misbrug og overgreb så alvorligt, at et menneske langsomt nedbrydes.

Langsomt bliver Jude historiens hovedperson. Jude er en af de mest succesfulde advokater i New York. Men samtidig er han også et nedbrudt menneske, som forsøger at flygte fra sin barndom. En barndom fyldt med livsdefinerende traumer, som altid vil forfølge ham.

Hanya Yanagihara har med bogen ET LILLE LIV skabt et sandt mesterværk, og hun er en kvinde med noget på hjerte. Hun giver os et indblik i de mørkeste minder i et menneskes erindring. Når man endelig kan lægge bogen fra sig, er det svært at ryste den af sig.

Tag et kig i bogen her:
 

Den magiske realisme er tilbage ­– Huset ved Nattens Ende er den fantastiske fortælling om en families liv på en lille ø på kanten af Europa. Amedeo, øens lokale læge, hjælper en nat to piger til verden: Det ene barn er hans kones, det andet er hans elskerindes. Skandalen truer og den unge læge er nødt til at skabe sig et nyt liv. Han beslutter at overtage den lukkede bar Huset ved Nattens Ende, hvilket viser sig at få store konsekvenser for Amedeo selv og hans efterkommere. Romanen strækker sig over et turbulent og begivenhedsrigt århundrede, og familiehistorien flettes fint sammen med de 20. århundredes store omvæltninger.

af Catherine Banner
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 190 kr.
  ( 299,95 kr. )
Huset ved nattens ende , af Catherine Banner
Beskrivelse:
Fantastisk fortælling om en familie gennem et turbulent århundrede på en lille ø på kanten af Europa.På den lillebitte ø Castellamare ud for Sicilien hjælper lægen Amedeo Esposito to børn til verden i løbet af den samme nat – det ene barn er hans kones, det andet hans elskerindes. En skandale uden lige i det lille samfund, og Amedeo må opgive at praktisere som læge.I håb om at skabe sig et nyt liv på øen overtager Amedeo den lukkede bar Huset ved Nattens Ende. En beslutning der får store konsekvenser for Amedeo og hans efterkommere, som kommer til at kæmpe for barens overlevelse, efterhånden som det 20. århundredes store begivenheder, når ud til den lille ø på Europas yderste kant.Pressen skriver:»et stjerneskud af en historisk roman. […] Det her er sommer, feriedrinks, dramaer og solnedgange i en middelhavsduftende blanding.«****** – Femina»Det er en vild, farverig, fabulerende og skøn bog. […] Det er en gedigen, god historie«– Holstebro Onsdag»Familieromanen storcharmer sig ind på læseren […] Det er en fornøjelse at læse så helstøbt og velskrevet en roman«– Helle Winther Olsen, lektør

Mest populære

Månedens forfatter: Hella Joof


Årets forfatter og årets bogblogger - finalister


Månedens forfatter: Jesper Stein


Mia smager Jamie Olivers nye italienske opskrifter


Q & A med Grevinde Alexandra


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display