Plusbog logo
 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot
   Afspil eksempel

Bombemål Shellhuset

Leveringstid: 1 - 3 hverdage
Vores normalpris 399 kr
Spar 60 kr
339 kr
Fragt pr. ordre 24,95 kr

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

Køber du bogen til medlemspris, har du allerede sparet én måneds medlemsskab
399 kr
Fragt pr. ordre 39,95 kr
For dig der ikke ønsker medlemskab.
Køber du bogen til medlemspris, har du allerede sparet én måneds medlemsskab
Beskrivelse:

Bombemål Shellhuset er skrevet af museumsinspektør og historiker Christian Aagaard. Bogen udkommer i forbindelse med 75-året efter tragedien på Den Franske Skole den 21. marts 1945. 

Den 21. marts 1945 skulle vise sig at blive én af krigens mest skæbnesvangre dage. I Shellhuset ved Vesterport i Københavns midtby havde Gestapo sit frygtede hovedkvarter, og det var her, der blev ført arkiv over modstandsbevægelsen. Det var også her, på bygningens øverste etage, at Gestapo holdt ledende frihedskæmpere spærret inde.  

Om morgenen sætter 50 maskiner fra Royal Air Force kursen stik øst fra England mod København. Flyvende i en højde på bare 15 meter glider de henover Nordsøen og passerer Jylland og Øerne med retning mod København. I løbet af formiddagen rammer den første angrebsbølge København, og da de første bomber kastes, lader aktionen til at lykkes. Men det skal snart vise sig, at det ikke holder stik.  

Et af de første bombefly snitter en lysmast, som står placeret på baneterrænnet ved Kongens Enghave. Flyet taber højde og ender med at styrte ned i et garageanlæg for enden af Frederiksberg Allé. Men røgen fra det brændende nedstyrtede fly forvirrer piloterne på anden og tredje bølge af bombeflyvere. Piloterne tror, at røgen kommer fra bombemålet Shellhuset, og de kaster derfor deres bombelast og forvandler med ét beboelsesområdet og ikke mindst Den Franske Skole til et inferno.  

På tragisk vis mistede over 100 danskere livet, heraf 86 skolebørn, og en hel generation af københavnere glemmer aldrig denne dag. Men for modstandsbevægelsens kamp og Danmarks status som et allieret land på randen af Nazitysklands sammenbrud blev dagen også af stor strategisk vigtighed. Her i bogen Bombemål Shellhuset skildrer Christian Aagaard disse skelsættende dage i besættelsens historie. Bogen er flot illustreret med unikke og ikke tidligere optrykte billeder fra hændelserne. 

Køb Christian Aagaards værk om en af anden verdenskrigs mest skelsættende dage Bombemål Shellhuset til en god pris her på Plusbog.dk!

Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788711980026
Forlag:
Lindhardt og Ringhof
Forfatter(e):
ISBN-10:
8711980028
Indbinding:
Indbundet
Sider:
352
Udg. Dato:
16 mar 2020
Oplagsdato:
16 mar 2020
Udgave:
1
Dimensioner:
B: 218mm H: 285mm D: 35mm

En indbundet bog er i RIGTIG GOD KVALITET. Oftest med hård ryg, godt papir og mange gange med smudsomslag. Typisk en førsteudgave af en bog.

Indbindingen har betydning for kvalitet og holdbarhed. Indbundet og hæftet er bøger i GOD KVALITET, mens hardback og paperback er en BILLIGERE UDGAVE.

Boganmeldelser · Bombemål Shellhuset
Christian Aagaard
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage