Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

FRI FRAGT I HELE OKTOBER

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Dronningen af Saba & Kong Salomon

af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Hæftet, 2015

ALTID BILLIGE BØGER

- det kan hurtigt betale sig at blive medlem

Forlagets pris 299,95 kr

Medlemspris info-icon

189,95 kr
Spar 110,00 kr

1-2 hverdages levering

Fragt pr. ordre 0,00 kr

Få alle medlemsfordele i dag:

1 uge gratis, herefter 99,-/md - afmeld når som helst

Spar op til 90% - over 200.000 bøger, nyheder, bestsellers...

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

SE ALLE DINE FORDELE
replay

90 dages returret

E-mærket - din sikkerhedSe også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
FIMO soft ovn-hærd...
Producentens pris 120 kr.
info-iconMedlemspris 69 kr.
STAEDTLER Duo tuss...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 19 kr.
STAEDTLER guld- og...
Producentens pris 30 kr.
info-iconMedlemspris 16 kr.
STAEDTLER Twin-tip...
Producentens pris 100 kr.
info-iconMedlemspris 62 kr.
STAEDTLER Noris Cl...
Producentens pris 60 kr.
info-iconMedlemspris 29 kr.

6 boganmeldelser af Dronningen af Saba & Kong Salomon
Jeg har lidt blandede følelser omkring denne bog. Den er meget velskrevet, ingen tvivl om det, men den var lidt tung til at begynde med. Jeg var ikke sikker på, at jeg ville læse den færdig, da jeg begyndte på den. Når man så kommer lidt længere ind i bogen, så fanger den ens interesse. Man begynder at blive nysgerrig efter, hvordan det mon kommer til at gå for Dronningen af Saba og Kong Salomon. Man følger disse to fra deres tidlige barndom til slutningen på deres liv. Jeg føler virkelig, at man lærer disse personligheder at kende gennem bogen. Makeda bliver beskrevet, som den seje kvinde med ben i næsen. Hvor i mod David slægten bliver beskrevet som lidt af vage typer uden den den store gennemslagskraft og beslutningsvilje. Jeg kunne godt lide fortællingen og fik stor respekt for Makeda, dronningen af Saba. Sikken en skikkelse hun er og sikken en kvinde, der ved, hvad hun vil og ikke vil for at opnå sine mål. En kvinde der var langt foran sin tid. Den er helt klart værd at læse, synes jeg. Man får en anden slags syn på deres livshistorie, når man læser bogen, selvom det er en fiktiv biografi.
”Dronningen af Saba og kong Salomon” er skrevet af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Hun har blandt andet også skrevet ”Hildegard” og ”Hvad man ikke ved”. ”Dronningen af Saba og kong Salomon” er en roman, der introducerer læseren til en verden langt fra hvad vi kender til. Historien, som blander historie og myte finder sted for tre tusind år siden. Det er en kultur, som fokuserer særligt på traditioner, myter og det overnaturlige. Det er spændende at læse om et samfund, som er (var) så anderledes end hvad vi kender til. Det er en roman om magt og hierarki, og samtidig hører vi meget om kvindernes lave status, blandt andet karakteren Makeda, som forsøger at bryde med dette og forsøger at lære sig de ting, som kun mændene har lov til. Uanset hvad det vil koste hende. ”Et vist mål af sorg må man kunne bære, et menneske modnes ikke uden smerte. Et frø er sorgen, ingen ved, hvilken jord det falder i, og hvor stor den vil vokse i et menneske” Jeg har altid været vild med de forfattere, som blander historie og fiktion, så det hele blandes sammen, men stadig går op i en højere enhed i romanens udfoldelse. Samtidig er det spændende at høre om denne historiske periode. Det er ikke en historisk tidsperiode, som jeg har det største kendskab til, men det er lærerigt og spændende at høre noget andet end blot vesten, som vi oftest er vant til, når vi læser litterære værker. Udover at det er en spændende læsning, for den der både kan lide historie og litteratur, så er Anne Lise Marstrand-Jørgensens skrivestil også værd at nævne. Det er et sprog fyldt med spændende beskrivelser, sanseligt sprog og uddybede karakterer. Dog skal man nogle gange holde tungen lige i munden for at holde styr på dem alle. ”De går igennem den mindst prangende byport, gennem smalle gader, hvor dyr og mennesker hele tiden støder ind i hinanden, tiggerunger der først holder fast i deres tøj, siden spytter efter dem, når de ingenting får, råb og skrig og fremmede sprog, en ged der trækkes ud af en stald og slagtes midt på gaden, så blodet sprøjter mørkt og varmt” Min mening om bogen: Det er en utrolig velskrevet roman, hvor fakta møder fiktion. Dog synes jeg, at det desværre bliver en smule tungt til tider. Det er fantastisk med et detaljeret og sanseligt sprog, men plottets udvikling påvirkes nogle gange. Det kan jo også være en subjektiv holdning, men det følte jeg i forbindelse med min læsning. Dog skal det siges, at det er en meget spændende roman, som er velskrevet og tanken bag den er eminent. At blande historie og fiktion er altid en god idé, og det giver læseren utrolig meget, både fagligt og personligt at læse et værk som dette.
Dronningen af Saba og Kong Salomon er en forhistorisk fortælling om pigen Makeda, der lever i Saba, og Salomon, søn af Kong David i Israel. Saba er et oldtidsrige som svarede til det nuværende Yemen. Makeda er datter af den ugifte kvinde Isme, der har valgt at leve sit liv som "skygge" efter et kort bekendtskab med Makedas far, som var omrejsende handelsmand. At leve som " skygge" betød, at Isme fordi hun havde fravalgt at leve med en anden mand i håbet om at Makedas far ville vende tilbage, måtte bo uden for den lille landsbys trygge rammer. Isme lever derfor i en isoleret liggende hytte udenfor murene. Hun dør allerede mens Makeda stadig blot er en ung pige. Parallelt med Makedas historie hører vi fortællingen om Salomon. Yngste søn af den israelske Kong David. Salomon er bare en af mange sønner, og Davids mange koner ønsker alle at netop en af deres sønner skal overtage tronen efter David, når tid er. Det er ikke automatisk den ældste der overtager tronen, som vi kender det i dag, og stridighederne mellem de største af sønnerne kommer så vidt af en rent faktisk slår sine halvbrødre ihjel, men Salomon overlever. Vi følger Makeda og Salomon i hver deres liv og riger indtil de to mødes (for ca. 3.000 år siden!) fordi Makeda, der nu er blevet optaget i kongen af Sabas råd vil drage til Israel for at lave handelsaftaler som kan sikre hendes fremtidige økonomi. Makeda bringer Salomon overdådige gaver og trods hans store harem betages Salomon i en sådan grad af den enestående Makeda at han ønsker sig at gifte sig med hende. Det er alt i alt en fantastisk historie, men genren rammer ikke helt min stil, hvorfor den kun kan få tre stjerner. Jeg synes der gøres ualmindeligt meget ud af beskrivelserne i bogen - dette på en måde så det simpelthen gør bogen meget "tung" for mig. Er man derimod til bibelhistorier eller store historiske romaner er jeg sikker på at man vil synes om denne meget velfortalte historie.
Anmeldelse af Anne Lise Marstrand Jørgensen: Dronningen af Saba og Kong Salomon Forlaget skriver om bogen: "Historien om Dronningen af Saba og Kong Salomon går igen i Biblen, Koranen og i det etiopiske epos Kebra Nagast. For tretusinde år siden, på grænsen mellem myte og historie møder to mennesker hinanden. De kommer begge til at præge deres samfund i så høj grad, at vi stadigvæk kender deres navne. Makeda er jæger og landsbyboer i det sabeanske rige, der strækker sig fra Etiopien til Yemen. Knap voksen tager hun på en farefuld rejse mod en far, hun ikke kender og ender med at blive optaget i Kongen af Sabas råd. I Israel overtager den unge Salomon tronen efter sin far, Kong David og må bevise, at han kan træde i sin magtfulde fars fodspor. Det lykkes ham at gøre Israel til en mægtig handelsnation og styrke landets forbindelser til omkringliggende riger. Salomons rige er porten til både Damaskus og Rom, og Makeda beslutter sig for at rejse til Israel og lave handelsaftaler, der vil sikre hendes rige velstand. Salomons byggerier har drænet statskassen, så Makedas rigelige gaver er kærkomne. I hans harem er kvinder fra mange egne, og snart drømmer han om også at gifte sig med den magtfulde kvinde fra Saba. ”Dronningen af Saba & Kong Salomon” er en stor roman om kærlighed, magt, strid og alliancer – og om hvor langt man vil gå for at nå sine mål." Der er således lagt op til en storslået roman om kærlighed og magt, intriger og drømme. Desværre fortaber forfatteren sig i en detaljerigdom så overvældende, at handlingen bliver meget træg. Anne Lise Marstrand Jørgensen bruger mange ord til at beskrive fx naturen, klædedragter osv., og det giver et tydeligt billede af den tid, hvor vi skal forestille os, at handlingen udspiller sig. Men det bliver for meget. I hvert fald for mig. Jeg havde glædet mig til at læse om dronningen af Saba og kong Salomon, men bogen levede ikke op til mine forventninger. Jeg havde svært ved at nå til vejs ende.
Jeg var lidt skeptisk da jeg begyndte på bogen, men den er meget fængende. Man følger parallelt pigen (senere kvinden) Makeda og drengen (senere manden) Salomon og deres møde og forelskelse. Personerne som vi kender fra Bibelen (men også Koranen) bliver levendegjort og jeg synes man suges ind i historien, som er svær at lægge fra sig igen. En anderledes, men fantastisk roman, som jeg kun kan anbefale på det varmeste.
Denne bog er rent ud sagt fantastisk. Det er en oplevelse at læse den. Den bibelske myte kommer til live, og man lever sig helt ind i fortællingen om to meget forskellige mennesker - Makeda og Salomon. Vi følger Makeda på hendes rejse fra hendes landsby i Etiopien, til hun ender i Israel, hvor en uventet kærlighedshistorie med kongesønnen Salomon (som vi også følger fra tidlig barndom) tager sin begyndelse. Jeg kunne ganske enkelt ikke slippe denne bog, og det er svært at beskrive, hvor god den er. Jeg kan kun sige: Læs den!
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display