Plusbog logo
 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot

EPHEMERA MUNDI

af Lotte Møller, Jan Bäcklund, Anders Gaardboe Jensen, Christian Yde Frostholm, Christian Hagen Thomasen, Gitte Broeng, Jacob Wamberg, Mikkel Thorup, Christopher Sand Iversen, Mathias Kokholm, Thomas Hvid Kromann, Ursula Andkjær Olsen, Benjamin Asger Krog Møller, Lars Kiel Bertelsen, Tue Løkkegaard, Jesper Fabricius, Peter Ole Pedersen, Jørgen Michaelsen, Anne Kølbæk Iversen, Christian Salling, Stan Ejsing, Theis Vallø Madsen, Jørn Erslev Andersen, Asker Bryld Staunæs, Mathias Ruthner, Teresa Østergaard Pedersen, Morten Søndergaard, Claus Carstensen, Klaus Marthinus Christensen, Hannah Iversen Hellfach, Poul Pedersen, Kristian Handberg, Åse Eg Jørgensen, Jens Blendstrup, Carl Martin Faurby, Petra Iversen Hellfach, Anders Bonnesen, Stenka Hellfach, Cecilie Høgsbro Østergaard, Anna Kaae Kjærgaard

Leveringstid: 1 - 3 hverdage
Vores normalpris 159 kr
Spar 23 kr
136 kr
Fragt pr. ordre 34,95 kr

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

159 kr
Fragt pr. ordre 39,95 kr
For dig der ikke ønsker medlemskab.
Beskrivelse:

Bogen bærer undertitlen »konversationsleksikon«, og i skandinavisk kontekst leder det automatisk associationerne mod den historiske udgivelse Salmonsens Konversationsleksikon, der blev publiceret i forskellige udgaver i perioden 1893-1949. Salmonsens er et ikonisk værk i dansk kulturhistorie og fører nu sit efterliv på hylderne i diverse antikvariater eller blandt loppemarkedets kuriositeter, enten splittet op i enkeltbind, eller hvis man er på udkig og heldig, som samlet (og vægtig!) andenudgave med hele 25 bind og supplementsbind.

Langt fra så omfattende er denne publikation, som derfor bedre kan sammen- lignes med den senere og mindre kendte udgivelse Den Lille Salmonsens, der dog stadig bestod af 12 bind og over 80.000 artikler og 10.000 henvisninger. Det er ikke tilfældet med Ephemera Mundi, men her er i udgangspunktet også kun tale om ét emne, nemlig Lasse Krog Møllers værker.

På den måde handler dette leksikon langt mere om, hvilken interesse og hvilke tanker en kunstners praksis kan afstedkomme, end hvilke fænomener, der i bred forstand eksisterer. Sidst- nævnte er det konventionelle leksikons domæne, hvorimod lysten til at forene den biografiske genre med den leksikale udtrykker en langt mere subjektivt betonet appetit efter at finde ud af, hvad det er, enkeltpersoner får øje på i et kunstværk, og dermed hvad de tager med sig af forestillinger og overvejelser.

Det betyder, at vi heller ikke har for- søgt at styre bidragydernes valg af emner, men i stedet ladet dem gå på opdagelse i samtlige af de værker og tekster, som Lasse Krog Møller har produceret gennem de sidste 20 år. Bogen er således flere steder kommet til at indeholde nummererede opslag omkring de samme emner og viser, her ganske afslørende, hvilke emner der bliver forbundetmed kunstnerens virke. Denne tendens skal dog på ingen måde opfattes som en art statistisk markør for, hvad der fylder i Lasse Krog Møllers praksis. I stedet skal den anskues som pudsige eksempler på, hvordan ellers undseelige materialer som cigaretskod og lamineringsplast, eller ditto steder som Vanlø- se eller Åby, pludselig kan optage megen plads i bevidstheden hos dem, der oplever hans værker.

Det er hele denne oversete verden, der bryder frem af de ting og sager, som kunstneren samler. Lasse Krog Møller viser, og hans fremvisning er blevet kaldt mystificerende, altså en form for genfortryllelse af genstandene og stederne gennem en arkivarisk nidkærhed. Jeg tror på, at hans praksis rent faktisk er at sammenligne med magikerens, men for at forstå essensen i hans kunst, må vi samtidig forstå dennes ærinde. Magikerens største kunst er nemlig ikke selve tricket, men derimod evnen til at lede beskuerens opmærksomhed væk fra det simple greb og erstatte det med forundring. Dette er ikke mystik, men nærmere at sammenligne med antropologens måde at demonstrere verdens kompleksitet ved at fremhæve et udsnit af den.

Lasse Krog Møller er således en dokumentarist, der tager kunstneriske favntag med det, få andre tager notits af, det som man er tilbøjelig til at overse mellem alt det umiddelbart sensationel- le. Magien består i at gøre det ordinære til det spektakulære, og er derfor også en hverdagstryllekunst. Sådan en kunst kræver disciplin. Man kan ikke trække det almene ud af en dagligdags kontekst og forædle det uden at være vedholdende. Samlingen og arkivets logik bliver her til kunstnerens logik. Det er den metodiske efterlevelse af registreringen og katalogiseringen, der bliver ramme- sætningen for den kunstneriske oplevelse. Modsat den konventionelle samling handler det dog ikke om akkumulering, men om afgrænsning og udvælgelse. Det er udsnittets kunst

En indbundet bog er i RIGTIG GOD KVALITET. Oftest med hård ryg, godt papir og mange gange med smudsomslag. Typisk en førsteudgave af en bog.

Indbindingen har betydning for kvalitet og holdbarhed. Indbundet og hæftet er bøger i GOD KVALITET, mens hardback og paperback er en BILLIGERE UDGAVE.

Boganmeldelser · EPHEMERA MUNDI
Lotte Møller, Jan Bäcklund, Anders Gaardboe Jensen, Christian Yde Frostholm, Christian Hagen Thomasen, Gitte Broeng, Jacob Wamberg, Mikkel Thorup, Christopher Sand Iversen, Mathias Kokholm, Thomas Hvid Kromann, Ursula Andkjær Olsen, Benjamin Asger Krog Møller, Lars Kiel Bertelsen, Tue Løkkegaard, Jesper Fabricius, Peter Ole Pedersen, Jørgen Michaelsen, Anne Kølbæk Iversen, Christian Salling, Stan Ejsing, Theis Vallø Madsen, Jørn Erslev Andersen, Asker Bryld Staunæs, Mathias Ruthner, Teresa Østergaard Pedersen, Morten Søndergaard, Claus Carstensen, Klaus Marthinus Christensen, Hannah Iversen Hellfach, Poul Pedersen, Kristian Handberg, Åse Eg Jørgensen, Jens Blendstrup, Carl Martin Faurby, Petra Iversen Hellfach, Anders Bonnesen, Stenka Hellfach, Cecilie Høgsbro Østergaard, Anna Kaae Kjærgaard
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage