Plusbog logo
Vare lagt i kurv
af
Antal:
Vare lagt i kurv
Vi anbefaler også
af

Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod (PB) Yu Hua 9788771299892
Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod (PB)
af: Yu Hua

Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod (PB)

af: Yu Hua
20% PLUSRABAT

Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod (PB)

af: Yu Hua
Xu Sanguan supplerer sin beskedne løn fra silkefabrikken ved at sælge blod. I kampen for at forsørge sin familie besøger han alt for ofte blodformanden, og da hans privatliv udstilles, står ydmygelser... læs mere
0 anmeldelser
Vælg format:
Hvad er forskellen?
Spar 28 kr
111 kr
Store besparelser, gratis fragt og første 30 dage gratis
Få første 30 dage til kun 1 kr. (Herefter automatisk 89 kr / 30 dage indtil det opsiges) - binding i 60 dage – samlet mindstepris er 90 kr
  • Denne pris gælder for medlemmer. Få første 30 dage til kun 1 kr. (Herefter automatisk 89 kr / 30 dage indtil det opsiges) - binding i 60 dage – samlet mindstepris er 90 kr
  • Få altid de nyeste bøger, bestsellers og mere end 250.000 bøger til ekstra lave priser.
  • Fri fragt.
 
Leveringstid: 1 - 3 hverdage
Gratis fragt på alle ordrer
Bøger til indkøbspriser
139 kr
Vores lave normalpris
For dig der ikke ønsker medlemskab.
Leveringstid: 2 - 5 hverdage (59 kr)
Anmeld
bogen
Leveringstid: 1 - 3 hverdage
90 dages returret
Detaljer
Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788771299892
Forfatter(e):
ISBN-10:
8771299890
Indbinding:
Paperback
Sider:
265
Udg. Dato:
7 jul 2017
Oplagsdato:
10 apr 2019
Udgave:
2
Dimensioner:
B: 148mm H: 222mm D: 24mm
Anmeld
bogen

Beskrivelse af Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod (PB)

Xu Sanguan supplerer sin beskedne løn fra silkefabrikken ved at sælge blod. I kampen for at forsørge sin familie besøger han alt for ofte blodformanden, og da hans privatliv udstilles, står ydmygelserne i kø.
 

Fortællingen om Xu Sanguan er på en gang et menneskeligt portræt og på samme tid en håndfast skildring af livet under Formand Mao.

 

Xu Sanguan må bogstaveligt talt sælge ud af sit hjerteblod. Det er ironisk, at det netop er i blodets bånd, han finder sin styrke.

 

“Denne bog er en folkevise, hvis puls skabes af erindringen. En melodi i rolige spring, hvor pauserne skjules af rimet.”

Yu Hua, fra forfatterens forord

 

Anmelderne skriver:

Den kinesiske mesterforfatters nye roman på dansk er ganske enkelt fremragende ... At Sidse Laugesens oversættelse er fremragende, gør ikke læseoplevelsen mindre. Tak til Klim for endnu en gang at introducere os til denne betydende, moderne kinesiske forfatter. Og fuld stjernehimmel til Yu Hua og denne bog."

* * * * * *

Tor Tolstrup, Jyllands-Posten

 

"Vi ser mennesket slippe ud af forfatterens alvidende spændetrøje, mennesket, som ikke lader sig kue af noget system. Det er en kinesisk roman, hvor det traditionelle mødes af en gryende modernitet, hvor determinisme langsomt knuses af eksistentialisme. Havde Yu Hua, der især i 80' erne blev betragtet som en af Kinas store postmoderne stemmer, fortalt dette i en metaagtig og kompliceret form, havde man nok nemt fået et distanceret forhold til karaktererne. Men fordi han tværtimod holder en helt simpel tone, føler vi os i øjenhøjde, loyalt knyttet til mennesket, der slippes fri på siderne."

* * * * *

Alexander Vesterlund, Politiken

 

"Yu Hua har skabt et stykke moderne kinesisk folkekunst, og ikke mindst i detaljerne viser hans sublime mesterskab sig. Han kan beskrive spisningen af en kartoffel, så sulten gnaver, han kan skildre et skænderi, så raseriet koger, og han kan fange et øjebliks ømhed, så en pludselig varme bryder frem. 'Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod' er en ualmindeligt smuk og elementært bevægende roman. Hos Yu Hua får både de enkelte individer, den kinesiske tradition og nogle kapitler af den nyere kinesiske historie overbevisende liv."

* * * * *

Jørgen Johansen, Berlingske

 

"...Yu Hua beretter tragikomisk om rædslerne i Maos folkerepublik i enkel, men ualmindelig velfortalt roman."

* * * * *

Fyens Stiftstidende

 

“Usædvanlig og fin roman fra Yu Hua … Charmen ved ”Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod” opstår ved, at der skrives tæt på hovedpersonerne, som står menneskeligt frem.”

Kristine Kabel, Kristeligt Dagblad

 

"... ligesom 'At leve' er også den nyeste udgivelse en stærk, og meget mærkelig, læseoplevelse. Først og fremmest indeholder romanen en knastørt konstaterende beskrivelse af Kinas gennemregulerede samfund i årene omkring Maos kulturrevolution ..."

Mads Schjødt Sandager, Standart


"Romanen er skrevet i et usædvanligt smukt, råt og ligefremt sprog og indhold. Figurer og omgivelser er levende, og universet er meget nærværende under læsningen … jeg må sige, at denne roman satte et meget stort aftryk, både under og efter endt læsning. Jeg var top underholdt, blev udfordret på både humor og moral, og måtte sådan set bare følge med. Er du en af de heldige, der har læst forgængeren, eller er du, som jeg, en ny læser – så er det her en roman, der bare kalder på at blive læst. Jeg bøjer mig i respekt!"

* * * * *

Bognørden.dk

 

"Yu Hua er gennem romanen ferm til at balancere det alvorlige og det komiske, det personlige og det historiske, og det er en svær kunst, han mestrer ubesværet. Sproget forbliver hele vejen enkelt og jordnært ... 'Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod' er en virkelig god roman."

Simon Holm Pedersen, Litteraturnu.dk

 

“‘Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod’ er en simpel, men ekstremt effektiv roman. Yu Hua digter en intens historie om almindelige mennesker, desperation og livet i Kina under Mao Zedong. Sidste december udkom Yu Huas roman At leve (1992) på dansk, og udgivelsen blev mødt af himmelragende gode anmeldelser. I sidste måned kom så Huas ”andet” mesterværk fra 1995, og man kan kun tænke, at den fortjener en lignende modtagelse. Det er både tilgængelig læsning og en storslået bog.”

Mathias Bernbom Andersen, Littuna.nu

 

“Undervejs kan man som læser ikke undgå at reflektere over kinesiske forhold, eftersom de så fornemt sættes frem til debat af Yu Hua. Det er en spændende tematik, og der er meget at læse mellem de fine, flotte linjer …”

Martin Rytter Handberg, Litteraturlinjer.dk

 

"Det er en skarp satire over datidens Kina, der til tider bliver så skarp, at man ikke ved om man skal grine eller græde. For i bund og grund er det ulykkelige forhold der skildres, men forfatteren presser det der ud, hvor det bliver absurd og morsomt. En spidsfindig, men samtidig lettilgængelig bog om en traditionel kinesisk familie midt i historiens brændpunkt."

4/5

Birgitte Bach, Bachs Bøger

 

“At en stor roman kan være forholdsvis lille i format, er Yu Huas fortælling om dengang Xu Sanguan solgte sit blod et bevis på. På lidt over 200 sider beretter han, i en nøgtern og lakonisk stil isprængt sort humor, om en families liv fra faderens barndom til alderdom, om det store spring, hungersnøden og kulturrevolutionen.”

Margit Andersen, Kommunist

 

"En stor læseoplevelse i en lille bog, der er overraskende let tilgængelig."

Heidi Buur Pedersen, Lektørudtalelse

Medlemsfordele

Gratis Fragt
Uanset ordrestørelse og antal af ordrer

Bøger til Indkøbspriser
Spar op til 90% på mere end 250 000 bøger
Skriv en boganmeldelse og VIND!
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
  •    Den der har skrevet flest anmeldelser.
  •    Den, der har skrevet den bedste.
  •    Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser.