Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Se vores LEGO udvalg og skolestarts produkter

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Knud, den Store

af Hanne-Vibeke Holst

Indbundet, 2013

1-2 hverdages levering

Fragt pr. ordre 29,95 kr

Forlagets pris 299,95 kr

info-icon Medlemspris

177,95 kr

Spar 122,00 kr (41%)

Denne pris gælder kun for

Plusmedlemmer.

Få første uge gratis (herefter 99,-/md.) og afmeld når du ønsker det. For dig der ELSKER Bøger og Hygge.

heart-icon
Andre udgaver
103 kr 150 kr
88 kr 131 kr
88 kr 131 kr

Beskrivelse
Knud, Den store  er en biograft skrevet af Hanne-Vibeke Holst
 En råkold aprildag 1936 fødes en dreng i et indremissionsk landarbejderhjem i Vendsyssel. Knuds forældre er nøjsomme, hårdtarbejdende mennesker, og Knud ved hurtigt, at han vil noget andet og mere. Han har store drømme: Han vil være digter og berømt, han vil tjene mange penge – og det lykkes. Han bliver en af 1960’ernes mest anerkendte digtere, og han får sin store kærlighed, politimesterens livskraftige og lattermilde datter Bu. De bosætter sig i Løkken, en lille by ved havet, og får tre døtre.   Men fortidens dæmoner kan underløbe selv den største lykke. Da Knud har erobret alt det, han drømte om, må han kæmpe desperat for ikke at miste sig selv og sætte alt over styr.  
Knud, den store er Hanne-Vibeke Holsts bevægende fortælling om hendes egen far, forfatteren Knud Holst. Det er også et portræt af Danmark fra en meget nær fortid og en roman om en betydningsfuld generation. En stærk historie om et halvt århundrede og et helt liv.

Bog detaljer
Dansk
9788702153958
Gyldendal
8702153958
Indbundet
580
8. november 2013
1
4
B: 168 H: 238 D: 47 mm

Andre kunder, der købte dette produkt, købte også
Som pesten
Hanne-Vibeke Holst
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 75 kr.
Blækhat
Sissel-Jo Gazan
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 163 kr.
Selfies
Jussi Adler-Olsen
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 188 kr.
Djævelen i hullet
Leif Davidsen
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 180 kr.
Folkets skønhed
Merete Pryds Helle
Forlagets pris 300 kr.
info-iconMedlemspris 180 kr.

Se også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
STAEDTLER Duo tuss...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.
STAEDTLER Noris Cl...
Producentens pris 85 kr.
info-iconMedlemspris 46 kr.
STAEDTLER dobbelt...
Producentens pris 35 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.
STAEDTLER Voks skr...
Producentens pris 35 kr.
info-iconMedlemspris 24 kr.
STAEDTLER Noris ec...
Producentens pris 40 kr.
info-iconMedlemspris 22 kr.

6 boganmeldelser af Knud, den Store
Knud, den store er Hanne-Vibeke Holsts store, rørende og meget følsomme historie om hendes egen far og familie. Romanen tager sit udgangspunkt ved Knud Holsts fødsel i 1936. Vi følger ham under opvæksten i et stærkt indremissionsk landarbejderhjem, under skoletiden og i tiden som udøvende forfatter, ægtemand og far til tre døtre. Vi følger ham gennem nedturen og frem til hans død. Det er en rørende og følsom historie, hvor Hanne-Vibeke's egen opvækst også kommer med. Romanen er ikke blot et billede og en fortælling om et liv men også en fantastisk fortælling om Danmark og det litterære landskab, der er skabt gennem tiden. En god, rørende og lærerig læseoplevelse, der får mine bedste anbefalinger :-)
En meget ærlig og nøgtern bog fra Hanne Vibeke Holst. En god beskrivende indføring i baggrunden for hendes fars storhed og fald, og hvilke oplevelser, opdragelse, tanker og følelser der lå bag denne skæbne. Den beskriver på en fantastisk måde hvordan Knuds sind var skruet sammen, på denne store personlighed, uden dog at appellere til "hvor-er-det-synd-for-mig". Fængslende og samtidig rørende. Meget velskrevet og "ordentlig".
Hanne-Vibeke Holst dedikere her sin bog til sin fader Knud. Dette er en fremragende bog, som udover at være en beskrivelse af hendes fader, men også om Danmark i 1930'erne. Hanne-Vibeke Holsts skrivemetode kan man enten lide, eller ikke lide. Knud den store, handler om druk, kærlighed og lykke.
Denne bog har Hanne Vibeke Holst ventet mange år på at skrive og udgive. En tidstypisk roman hvor vi for en fantasktisk billede af forfatterens far, en anden tid og en anden dagsorden. Et modigt tidsbillede og rigtig godt skrevet
Jeg har lige læst Hanne Vibeke Holst's biografi om sin far forfatteren Knud Holst's storhed og fald. Hanne Vibeke Holst's romaner er ikke lige mig - de er for dameblads agtige og for smarte. Men hendes sidste bog om sine forældres ægteskab, og de 3 søskende, hvor den yngste Henriette, viser sig at være fra et kærligheds forhold, som moderen Kirsten (BU) Holst havde til en flyver officer. Bogen er fabelgodt skrevet, den er på over 500 sider, jeg læste den på 2 aftener. Hendes beskrivelse af forældrene skærer lige til benene hårdt karsk, men også med megen ømhed. Min egen barndom minder meget om Knud Holst's. Fattigt husmands sted aldrig råd til noget, men med kærlige forældre. Knud Holst, var et begavet menneske. Men blev sin egen værste fjende i hans optur - men især i hans nedtur.
Her har Hanne-Vibeke begået et lille mesterværk. Det er ikke kun en en bog om hendes far, men også et tidsbillede af Danmark fra slut 30’erne til midt 90’erne. Et portræt af en mand, som fralagde sig ethvert ansvar både for sig selv og sin familie, og svigtede sine venner på det skammeligste. Det er godt nok en ordentlig moppe, men jeg følte ikke, at der var en side for meget!
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display