Plusbog logo

 

 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot

Nyheder på tre linjer

Leveringstid: 1 - 3 hverdage
Vores normalpris 199 kr
Spar 33 kr
166 kr
Fragt pr. ordre 34,95 kr

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

199 kr
Fragt pr. ordre 39,95 kr
For dig der ikke ønsker medlemskab.
Beskrivelse:
Nyheder på tre linjer er en samling af 1.210 notitser, der blev bragt anonymt i det parisiske dagblad Le Matin i 1906 under rubrikken »Forskellige hændelser«. Bag dem stod kunstkritiker, tidsskriftsredaktør, forlægger, journalist, anarkist og gallerist Félix Fénéon. Notitserne, som stammer fra telegrambureauer, lokalaviser og personlige henvendelser, er alle virkelige hændelser, som Fénéon med stilistisk mesterskab og sproglig økonomi skrev om, så de blev til små historier i koncentreret form. 
Det er ofte grumme og tragiske historier om mord, selvmord og ulykker, men undertiden er det blot uanseelige hverdagstildragelser, det drejer sig om. Fælles for dem alle er, at de bliver leveret med sans for den overraskende pointe og med masser af kulsort humor. Medlidenheden og den sociale indignation ligger dog ofte lige under overfladen. Fénéon forvandlede den banale nyhed til raffineret litterær kunst og formåede på tre linjer at skrive moderne fabler, der udfolder hverdagens drama og tilværelsens ubarmhjertige ironi.       

Uddrag af bogen 
Kærligheden. Colas, væver i Mirecourt, anbragte en kugle i panden på mademoiselle Fleckenger og behandlede sig selv med samme strenghed.   

Bag en kiste vandrede Mangin, fra Verdun. Han nåede ikke kirkegården den dag. Døden overraskede ham på vejen.   

»Hvis min kandidat taber, så tager jeg mig af dage,« proklamerede monsieur Bellavoine fra Fresquienne (Seine-Inférieure). Han tog sig af dage.    

Scheld, fra Dunkerque, skød tre gange mod sin kone. Da han hver gang skød forbi, sigtede han på sin svigermor. Skuddet traf.   

»Av for den!« råbte en fiffig østersspiser, »en perle!« En ved nabobordet købte den for 100 francs. Pris: 30 sous i basaren i Maisons-Laffitte.   

Låsesmeden Bonnaut fra Montreuil stod og sludrede foran sin hoveddør, da apachen »Lortefjæs« stak ham to gange med en kniv.          

Om forfatteren 
Félix Fénéon (1861-1944) arbejdede en årrække som embedsmand i krigsministeriet, men plejede sine interesser som kunstkritiker, tidsskriftsredaktør og anarkist både i og uden for arbejdstiden. Han var dybt engageret i kredsen af neoimpressionistiske kunstnere og blev deres første egentlige teoretiker. Efter at have været anklaget og frifundet i en celeber anarkistretssag i 1894 forlod han ministeriet og helligede sig først tidsskriftarbejdet og blev siden en navnkundig kunsthandler. Da han i 1906 stod uden arbejde, tog han en stilling ved avisen Le Matin, og det var her, han skrev sine i dag mest læste tekster: Nyheder på tre linjer.
Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788772185156
Forlag:
Forlaget mellemgaard
Forfatter(e):
ISBN-10:
8772185155
Indbinding:
Hæftet
Sider:
225
Udg. Dato:
16 sep 2019
Oplagsdato:
16 sep 2019
Udgave:
1
Dimensioner:
B: 146mm H: 211mm D: 16mm

En hæftet bog er i RIGTIG GOD KVALITET. Blød ryg, godt papir, ofte med "flapper" på for- og bagside. Kan også være en førsteudgave. Den går også under betegnelsen softcover.

Indbindingen har betydning for kvalitet og holdbarhed. Indbundet og hæftet er bøger i GOD KVALITET, mens hardback og paperback er en BILLIGERE UDGAVE.

Boganmeldelser · Nyheder på tre linjer
Félix Fénéon
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage