Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Allergibagebog
Af: Charlotte Peyk Dansk E-bog
SPAR
kr 26
Allergibagebog
Af: Charlotte Peyk Dansk E-bog
Æg og mælk, er blandt de fødevarer i Danmark, som oftest er skyld i allergiske symptomer. Det er mest børn, som er allergiske overfor æg og mælk og over halvdelen af denne gruppe vokser fra allergien inden de fylder 6 år. At være allergisk betyder, at immunsystemet overreagerer overfor bestemte allergener og allergi er oftest arvelig. Det er proteinerne i æg som udløser allergien hos æg allergikerne. Nogen findes i blommen og andre i hviden og det er individuelt, hvilke proteiner man reagerer allergisk overfor. I praksis har det dog ingen betydning, her er man nødt til at undgå æg i det hele taget, da det ikke er muligt at skille blommen og hviden helt ad. Æggets allergifremkaldende stoffer ødelægges ikke af varme. Derfor får man symptomer, hvis man er æg allergiker, uanset om æggene er kogt, stegt eller bagt. Også ved mælkeallergi, er det proteinerne man reagerer overfor. Det er typisk helt små børn, som har denne form for allergi. Heldigvis kan ca. 9 ud af 10 børn med mælkeallergi tåle mælk, når de er omkring 3 år. Æg og mælk indgår typisk i en meget stor del af almindelige bageopskrifter. Ønsker man at bage uden æg og/eller mælk, måske også af andre grunde end allergi (veganere eller folk med andre helbredsmæssige grunde), kan det give store udfordringer, da mælk og især æg, har en bestemt bage teknisk funktion i bagværk. Æg fungerer både som bindemiddel, der binder de andre ingredienser sammen, og som hjælp til at få den færdige kage gjort luftig og flot. Af disse grunde, er det ikke let bare at erstatte æg i en opskrift og slet ikke, hvis der oprindeligt indgår mere end 1-2 æg i opskriften. Det har altid været min holdning, at det godt kan lade sig gøre at bage det meste uden brug af æg (og mælk) og med anvendelse af almindelige bage ingredienser, som normalt forefindes i et velassorteret køkken. Derfor skal der heller ikke bruges præfremstillede æg-erstatninger i nogen af opskrifterne i denne bog, og alle opskrifter er umiddelbare lette at gå til, hvis man bare er lidt øvet i at bage. Da jeg altid har været allergisk overfor æg, og for en del år tilbage fik en søn, som hverken kunne tåle æg eller mælk, opstod ideen til en samling af alle mine egne opskrifter, som i 2006 blev til min første bog i print, Allergibagebog (uden æg/uden æg & mælk). Jeg har i årerne derefter modificeret og lavet om på en del af bageopskrifterne og nye er kommet til. I 2011 udgav jeg en allergibagebog på det amerikanske marked som hedder, Scandinavian Baking without Eggs og det er derfor helt naturligt for mig nu, at tage de bedste opskrifter fra begge disse bøger og gøre dem tilgængelige på dansk i form af en E-bog. Bogen er opdelt i 2 hovedafsnit, ét med opskrifter uden æg og ét, mindre afsnit, med opskrifter uden æg og mælk. Selvom bogen hedder Allergibagebog, skal alle opskrifter bruges med omtanke og forsigtighed, da også andre af de anvendte ingredienser, som mandler, krydderier m.v., kan udløse en allergisk reaktion. Af samme grund kan der derfor heller ikke gives nogen garanti for, at det færdige produkt, fremstillet ud fra opskrifterne i denne bog, ikke vil kunne udløse en allergisk reaktion og enhver brug af opskrifterne i bogen er derfor på eget ansvar. Udgivet på SAXO.coms selvudgiver-platform "SAXO Selvudgiver". Læs mere om hvordan du selvudgiver på: saxoselvudgiver.com
Eksklusiv medlemspris 59 kr
Medlemspris 62 kr
Eksklusiv medlemspris og medlemspris er kun for medlemmer. Du bliver automatisk medlem når du køber til eksklusiv medlemspris eller medlemspris. Få 7 dages gratis medlemskab (herefter automatisk 89 kr/30 dage). Læs mere om fordelene
Download straks efter køb
Normalpris 85 kr
Download straks efter køb
Spar 26 kr
Se vores konkurrenters priser her
God 15.822 anmeldelser på
Æg og mælk, er blandt de fødevarer i Danmark, som oftest er skyld i allergiske symptomer. Det er mest børn, som er allergiske overfor æg og mælk og over halvdelen af denne gruppe vokser fra allergien inden de fylder 6 år. At være allergisk betyder, at immunsystemet overreagerer overfor bestemte allergener og allergi er oftest arvelig. Det er proteinerne i æg som udløser allergien hos æg allergikerne. Nogen findes i blommen og andre i hviden og det er individuelt, hvilke proteiner man reagerer allergisk overfor. I praksis har det dog ingen betydning, her er man nødt til at undgå æg i det hele taget, da det ikke er muligt at skille blommen og hviden helt ad. Æggets allergifremkaldende stoffer ødelægges ikke af varme. Derfor får man symptomer, hvis man er æg allergiker, uanset om æggene er kogt, stegt eller bagt. Også ved mælkeallergi, er det proteinerne man reagerer overfor. Det er typisk helt små børn, som har denne form for allergi. Heldigvis kan ca. 9 ud af 10 børn med mælkeallergi tåle mælk, når de er omkring 3 år. Æg og mælk indgår typisk i en meget stor del af almindelige bageopskrifter. Ønsker man at bage uden æg og/eller mælk, måske også af andre grunde end allergi (veganere eller folk med andre helbredsmæssige grunde), kan det give store udfordringer, da mælk og især æg, har en bestemt bage teknisk funktion i bagværk. Æg fungerer både som bindemiddel, der binder de andre ingredienser sammen, og som hjælp til at få den færdige kage gjort luftig og flot. Af disse grunde, er det ikke let bare at erstatte æg i en opskrift og slet ikke, hvis der oprindeligt indgår mere end 1-2 æg i opskriften. Det har altid været min holdning, at det godt kan lade sig gøre at bage det meste uden brug af æg (og mælk) og med anvendelse af almindelige bage ingredienser, som normalt forefindes i et velassorteret køkken. Derfor skal der heller ikke bruges præfremstillede æg-erstatninger i nogen af opskrifterne i denne bog, og alle opskrifter er umiddelbare lette at gå til, hvis man bare er lidt øvet i at bage. Da jeg altid har været allergisk overfor æg, og for en del år tilbage fik en søn, som hverken kunne tåle æg eller mælk, opstod ideen til en samling af alle mine egne opskrifter, som i 2006 blev til min første bog i print, Allergibagebog (uden æg/uden æg & mælk). Jeg har i årerne derefter modificeret og lavet om på en del af bageopskrifterne og nye er kommet til. I 2011 udgav jeg en allergibagebog på det amerikanske marked som hedder, Scandinavian Baking without Eggs og det er derfor helt naturligt for mig nu, at tage de bedste opskrifter fra begge disse bøger og gøre dem tilgængelige på dansk i form af en E-bog. Bogen er opdelt i 2 hovedafsnit, ét med opskrifter uden æg og ét, mindre afsnit, med opskrifter uden æg og mælk. Selvom bogen hedder Allergibagebog, skal alle opskrifter bruges med omtanke og forsigtighed, da også andre af de anvendte ingredienser, som mandler, krydderier m.v., kan udløse en allergisk reaktion. Af samme grund kan der derfor heller ikke gives nogen garanti for, at det færdige produkt, fremstillet ud fra opskrifterne i denne bog, ikke vil kunne udløse en allergisk reaktion og enhver brug af opskrifterne i bogen er derfor på eget ansvar. Udgivet på SAXO.coms selvudgiver-platform "SAXO Selvudgiver". Læs mere om hvordan du selvudgiver på: saxoselvudgiver.com
Se mere i:
Produktdetaljer
Sprog: Dansk
Sider: 0
ISBN-13: 9788792562494
Format: ePub
ISBN-10: 8792562493
Kategori: Kogebøger
Udg. Dato: 22 feb 2012
Oplagsdato: 22 feb 2012
Forfatter(e): Charlotte Peyk
Forfatter(e) Charlotte Peyk


Kategori Kogebøger


Sprog Dansk


Sider 0

MEDLEMSFORDELE
GRATIS FRAGT
SPAR OP TIL 90%
Andre har også købt
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 73

kr 99
Normalpris
kr 76
Medlemspris
SPAR
kr 26
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 125

kr 129
Normalpris
kr 125
Medlemspris
SPAR
kr 4
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 125

kr 129
Normalpris
kr 125
Medlemspris
SPAR
kr 4
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 132

kr 139
Normalpris
kr 133
Medlemspris
SPAR
kr 7
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 226

kr 299
Normalpris
kr 233
Medlemspris
SPAR
kr 73
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 445

kr 445
Normalpris
kr 445
Medlemspris
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 297

kr 350
Normalpris
kr 302
Medlemspris
SPAR
kr 53
BOG (SPIRALRYG)
Eksklusiv medlemspris kr 92

kr 99
Normalpris
kr 93
Medlemspris
SPAR
kr 7
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 297

kr 349
Normalpris
kr 302
Medlemspris
SPAR
kr 52
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 132

kr 149
Normalpris
kr 134
Medlemspris
SPAR
kr 17
HOBBYARTIKLER
Eksklusiv medlemspris kr 95

kr 149
Normalpris
kr 100
Medlemspris
SPAR
kr 54
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 139

kr 149
Normalpris
kr 140
Medlemspris
SPAR
kr 10
BOG (SPIRALRYG)
Eksklusiv medlemspris kr 92

kr 99
Normalpris
kr 93
Medlemspris
SPAR
kr 7
BOG (SPIRALRYG)
Eksklusiv medlemspris kr 99

kr 99
Normalpris
kr 99
Medlemspris
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 209

kr 249
Normalpris
kr 213
Medlemspris
SPAR
kr 40
BOG (SPIRALRYG)
Eksklusiv medlemspris kr 99

kr 99
Normalpris
kr 99
Medlemspris
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 79

kr 79
Normalpris
kr 79
Medlemspris
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 79

kr 79
Normalpris
kr 79
Medlemspris
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 49

kr 49
Normalpris
kr 49
Medlemspris
BOG (INDBUNDET)
Eksklusiv medlemspris kr 216

kr 279
Normalpris
kr 222
Medlemspris
SPAR
kr 63
Vi anbefaler også
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 62

kr 89
Normalpris
kr 65
Medlemspris
SPAR
kr 27
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 99

kr 99
Normalpris
kr 99
Medlemspris
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 172

kr 249
Normalpris
kr 180
Medlemspris
SPAR
kr 77
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 100

kr 329
Normalpris
kr 123
Medlemspris
SPAR
kr 229
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 207

kr 269
Normalpris
kr 213
Medlemspris
SPAR
kr 62
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 334

kr 435
Normalpris
kr 344
Medlemspris
SPAR
kr 101
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 55

kr 69
Normalpris
kr 56
Medlemspris
SPAR
kr 14
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 87

kr 125
Normalpris
kr 91
Medlemspris
SPAR
kr 38
LYDBOG
Eksklusiv medlemspris kr 62

kr 89
Normalpris
kr 65
Medlemspris
SPAR
kr 27
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 95

kr 129
Normalpris
kr 98
Medlemspris
SPAR
kr 34
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 117

kr 125
Normalpris
kr 118
Medlemspris
SPAR
kr 8
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 184

kr 218
Normalpris
kr 187
Medlemspris
SPAR
kr 34
BOG (HARDBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 59

kr 59
Normalpris
kr 59
Medlemspris
LYDBOG
Eksklusiv medlemspris kr 119

kr 149
Normalpris
kr 122
Medlemspris
SPAR
kr 30
BOG (PAPERBACK)
Eksklusiv medlemspris kr 70

kr 70
Normalpris
kr 70
Medlemspris
BOG (HÆFTET)
Eksklusiv medlemspris kr 49

kr 49
Normalpris
kr 49
Medlemspris
E-BOG
Eksklusiv medlemspris kr 63

kr 79
Normalpris
kr 65
Medlemspris
SPAR
kr 16
LYDBOG
Eksklusiv medlemspris kr 79

kr 99
Normalpris
kr 81
Medlemspris
SPAR
kr 20