Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

10 fantastiske biografier

Biografier har en unik evne til at sende dig helt ind bag facaden, så du nærmest føler, du kender det menneske, du læser om. Er du også vild med biografier? Så læs med her hvor vi anbefaler dig 10 fantastiske!

af

- d. 18. juli 2019

For enden af regnbuen af Silas Holst


Hvis du som så mange andre har siddet klistret til skærmen, når utallige sæsoner af TV 2s populære danseprogram Vild Med Dans har kørt over skærmen, kender du helt sikkert Silas Holst. Den populære danser og musical performer udkommer til september med sin bog For enden af regnbuen. Den handler om livet i den regnbuefamilie, Silas Holst, hans daværende mand, Johannes Nymark, og Silas Holsts veninde Louise Mahnkopf besluttede at skabe i 2013, da de sammen fik deres første barn. 

I bogen fortæller Silas Holst ærligt om op- og nedture, skilsmisser og deleordninger og ikke mindst om endelig at opnå drømmen om at blive far – på en utraditionel måde. Centrale temaer er tolerance, mangfoldighed og næstekærlighed, og det er en stærk bog, der kan læses af alle. Den sætter virkelig tanker i gang – læs den! 

Udkommer den 20. september
 


 

Anne, Sanne, Lis af Jan Eriksen


Anne, Sanne, Lis
går helt tæt på historien om Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen, der har revolutioneret dansk pop og rock. Trioen blev udødeliggjort som Anne, Sanne og Lis, da de i 1980 dannede Anne Linnet Band og bragede ud af højtalerne med megahittet ”Det er ikke det, du siger”. Siden skabte de alle tre imponerende solokarrierer og fandt hver deres plads på den danske musikscene.  

Bogen, der er skrevet af musikskribent Jan Eriksen, går tæt på hele rejsen fra gruppe, til succesfulde soloartister til igen at finde sammen som gruppe. I slutningen af 2018 annoncerede de tre powerkvinder nemlig, at de i år ville vende tilbage til scenen sammen, og de har efterfølgende trukket tusindvis af begejstrede musikelskere til koncerter rundt omkring i landet. 

 


Min største kamp


Kan du også huske, præcist hvor du var, den sommeraften i 1992, hvor Danmark overraskede hele fodboldverdenen? Huske følelserne, tankerne og euforien? Og sidder du stadig naglet til skærmen, hver gang Danmark spiller, med det spinkle håb, at miraklet måske sker igen en dag? Så er Min største kamp helt sikkert noget for dig. 

I bogen fortæller flere generationer af danske fodboldstjerner som Peter Schmeichel, Jon Dahl Tomasson og Nadia Nadim om deres største fodboldoplevelser, og de gør det på en måde, så du føler, du er lige dér på grønsværen sammen med dem. Blandt højdepunkterne er John ”Faxe” Jensens egen fortælling om, hvordan han "ramte den lige i røven” – og hvis du svarede ja til det første spørgsmål, er du slet ikke i tvivl om, hvad vi mener.. Et must for alle fodboldelskere!    

 
 

Jeg bliver ældre – det gør ik’ noget af Linse Kessler og Michael Holbek


Linse Kesslers selvbiografi Jeg bliver ældre – det gør ik’ noget er en inspirerende opfordring til midtvejs i livet at leve det fuldt ud. Den ærlige Bryggen-dronning fortæller om, hvordan hun stadig savner sin elskede mor Mopper, som hun mistede for to år siden. Men hun fortæller også om, hvordan hun er trådt ind i en ny fase af livet, hvor hun som familiens høvding med sin nye alder og modenhed har fået nye muligheder.  

Hun kunne for eksempel se, at det var tid til at finde modet til at forfølge sine drømme, så hun ikke senere ville sidde tilbage og fortryde, hun ikke turde springe ud i det. Det blev omsat til et eventyr som Bed & Breakfast-indehaver i Spanien. Og så har forvandlingen til mormor fået hende til at se på sit liv og sin datter på en helt ny måde. En skøn fortælling om at omfavne livet og alle dets forandringer! 


Udkommer d. 29. oktober

 


Laksetrappen
af Allan Olsen


En laksetrappe hjælper fisk forbi vandfald eller andre forhindringer, hvis de gerne vil svømme imod strømmen. Og lige præcis sådan har Allan Olsen stædigt og kompromisløst bevæget sig igennem hele sin karriere som musiker. Omend det til tider har været en udfordrende vej, så er det tydeligt i Laksetrappen, at det bestemt ikke har været kedeligt! 

Bogen er tilbyder et skævt tilbageblik på et langt musikliv og er fyldt med interessante og medrivende anekdoter fra arbejdet med at etablere sig i dansk showbizz. Vi får også et unikt indblik i rørende øjeblikke i det privatliv, Allan Olsen har levet side om side med det ombejlede liv i musikindustrien.  

 


I begyndelsen var døden
af Thomas Buttenschøn


I slutningen af september udkommer musiker Thomas Buttenschøn med en tankevækkende bog om at være barn og blive voksen på trods af en dødsdom. Sangeren blev født HIV-positiv, og han mistede begge sine forældre til Aids, før han var 10 år. I 1997 blev han som 12-årig ramt af en lang række følgesygdomme. Det gjorde, at han lå i koma i tre måneder og efterfølgende blev sendt hjem med beskeden om, at han havde én uge tilbage at leve i.  

Men Thomas Buttenschøn snød døden og har i dag børn, der ikke er smittede. Han smitter heller ikke selv og arbejder for at udbrede forståelsen for og bryde tabuet om HIV og Aids. I begyndelsen var døden er endnu et bidrag til denne kamp, og den er fyldt med stykker om drømme, musik, kærlighed - og liv. 

Udkommer d. 27. septemberKirsten Lehfeldt af Jacob Wendt Jensen


Skønne Kirsten Lehfeldt er elsket af mange, og måske har du også grinet med, når hun har givet den gas som en masse skæve figurer sammen med bland andre Søs Egelind. Hun har haft en lang kunstnerisk karriere, hvor hun har spillet teater, lavet revy, medvirket i film, reklamefilm og TV-serier og så selvfølgelig lavet massevis af humor og satire, og Kirsten Lehfeldt giver et indblik i tilværelsen som en af Danmarks sjoveste kvinder.   

Forud for bogen har forfatter Jacob Wendt Jensen talt med mere end 50 personer, der på en eller anden måde har været en del af Kirsten Lehfeldts liv, og derudover deler den folkekære skuespillerinde også selv gavmildt ud af øjeblikke fra arbejds- og privatliv. En morsom og dygtig kvinde med en spændende historie!  

Udkommer d. 2. september

 

 

Mind game af Thomas Bjørn


Biografien om Thomas Bjørn begynder foran spejlet. Han ser sig selv i øjnene og græder, fordi han ikke længere kan finde sig selv. Og netop det handler en del af bogen om en af en af de største danske golfspillere nogensinde om. Den følger Thomas Bjørn i tiden op til og under Ryder Cup-successen i 2018, hvor Thomas Bjørn som kaptajn for det europæiske hold førte sit hold hele vejen til sejren. 

Vi møder også en perlerække af andre store golfnavne, og vi får indsigt i, hvordan det er at leve som professionel i en af de største sportsgrene i verden. Blandt andet bliver man som læser klogere på sportens skyggeside, da forfatteren ikke er bange for at tage fat på emner som depression, angst og ensomhed.

Udkommer den 25. oktober.
 
 

 

Benedikte af Anne Sofie Kragh


Hvis du også sidder klar foran skærmen til at følge alt fra royale fødselsdage til Royal Run til barnedåbe, er biografien om Prinsesse Benedikte et must-read for dig. Prinsessen, der fyldte 75 år i april, har selv bidraget aktivt til biografien og fortæller blandt andet om sin rolle som prinsesse, sine mærkesager og livet på Berleburg Slot. Der medvirker også en række andre kongelige i biografien - blandt andre Dronningen. Hun fortæller om sin søster og deres barndom, der var fyldt med kærlighed, men også streng opdragelse.  

Bogen lader os generelt komme utroligt tæt på prinsessen, der af Dronning Ingrid blev betegnet som den mest kongelige af de tre prinsessesøstre. Vi lærer virkelig den pligtopfyldende Benedikte at kende, og vi forstår, at hun har en meget stærk pligtfølelse over for sit land – der kommer før alt andet.  

 

 

Hamburgeruden filter af Søren E. Jensen og Bo Hamburger


Til oktober er der godt nyt til alle cykelinteresserede læseheste: Her udkommer den tidligere cykelrytter Bo Hamburgers bog Hamburger – uden filter. I biografien kommer vi helt tæt på Bo Hamburger og bliver klogere på, hvad det indebærer at være atlet. Vi kommer nærmere at kunne forstå, hvorfor man vælger at prioritere en træningstur en kold og våd januarmorgen højere end at ligge hjemme i sengen hos den, man holder af. 

Hamburger kommer også ind på, hvordan doping blot var en del af hverdagen, og så fortæller han om, hvordan han stadigvæk ikke føler sig hjemme i tilværelsen som pensioneret atlet, på trods af at det er 13 år siden, han satte sig op på cyklen for sidste gang som professionel.  

Udkommer d. 22. oktober

 
Vi håber, du er blevet inspireret, og ønsker dig rigtig god fornøjelse med din næste biografi!
 
Har du haft en god læseoplevelse? Så del den med andre bogelskere lige her i Læseuniverset.

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner