Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage149
blogImage149

6 råd til at kurere din book hangover

Her kan du få nogle fif til, hvordan du slipper ud af din book hangovers kløer. Vi samlet 6 gode råd til, hvordan du kan komme i gang med at læse igen, når du er blevet ramt af en book hangover.

af

- d. 20. marts 2017

Har du nogensinde læst en bog, der har sat så dybe spor, at det var svært at komme i gang med at læse igen bagefter? En bog der var god, at du ikke kunne slippe ud af dens klør. Men hvordan kommer man ud af den dårlige spiral og får gang i læsningen igen? Det kan være lidt svært, og derfor har vi her samlet seks gode råd, som, vi håber, kan hjælpe dig næste gang, du bliver ramt af en book hangover.

Hvad er en book hangover?

Hvis man kigger på Urban Dictionarys definition, så er en book hangover, det der sker, når man har læst en bog færdig og vender tilbage til den virkelige verden, men den virkelige verden føles pludselig fremmed og mangelfuld, fordi man stadig befinder sig i bogens univers. 

 

6 måder du kan kurere din book hangover

 

Råd nr. 1: Find en af dine yndlingsbøger frem

Der er to bøger, jeg stort set altid kan læse: Harry Potter og De Vises Sten af J.K. Rowling og Persuasion af Jane Austen. Hvis jeg bare ikke kan få gang i læsningen, så er det som regel en af dem, jeg tyer til. Hvis de så ikke hjælper, ved jeg, at jeg er i problemer.

 

Nogle gange hjælper det, når man stopper med at kæmpe kampen et stykke tid. Så her er et par idéer, der slet ikke handler om at læse.


Råd nr. 2: Lav noget helt andet

Prøv at lave noget HELT andet. For mig hjælper det f.eks. at lave noget kreativt, og gerne noget hvor man slår hjernen lidt fra, fordi det er lidt meditativt. Det kan f.eks. være at strikke eller at hækle, men min nyeste favorit er at finde mit indre barn og en malebog frem! Men der er jo mange muligheder og sjove ting, man kan finde på at lave.


Råd nr. 3: Se film eller tv

En god historie er en god historie, og nogle gange hjælper det at skifte medie og se en film eller serie, som man ikke har set før. Så jeg kan godt finde på at sætte mig foran TV’et og gå i gang med en ny serie. Der er jo et væld af spændende tv-serier og film. Hvis man ender ud med en, der er adapteret fra en bog, som f.eks. Outlander, så kunne det jo ske, at man blev inspireret til at læse bogen.


Råd nr. 4: Find en palate cleanser

En palate cleanser er normalt noget neutralt smagende mad, som man spiser mellem retterne, for at nulstille ens smagsløg mellem forskellige retter, som f.eks. sorbet. En palate cleanser kan selvfølgelig være en yndlingsbog, som i råd nr. 1, eller en film eller serie a la råd nr. 3. Når det kommer til en palate cleanser, er det en god idé at vælge noget, man har set før og derfor ved, man kan lide. Noget der ikke efterlader en ny ”smag”, om så det er at se Venner for 117 gang, at gense Bones eller et par afsnit af Gilmore Girls, som jeg tydeligvis er mere end en smule inspireret af.  


Råd nr. 5: Kom lidt ud

Prøv at komme lidt ud i den virkelige verden. Nogle gange hjælper det at komme lidt væk hjemmefra, og hvis vejret er til det, er det så dejligt med lidt tid udenfor. Du kunne tage løbeskoene på og løbe en tur, eller måske tag en stille og rolig gåtur. En anden god idé er at tage på café og nyde en kop kaffe eller – hvis vejret er til det – en is og bare nyde at være til.


Råd nr. 6: Snak med en ven om bogen

Det er altid dejligt at snakke om bøger, men det er endnu bedre at snakke om en god en af slagsen. Uanset om du taler med en, der allerede kender bogen og måske har stået i din situation, eller om du taler med en, som endnu ikke har læst bogen, så er det altid godt og få sat ord på, hvorfor bogen er så fantastisk, som den er – og dermed hvorfor man ender i en book hangover.

Men pas på! På denne måde kan du nemt blive smittet eller smitte andre med din book hangover – men så lider man i det mindste ikke alene!    

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner