Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage55
blogImage55

Erotikkens nye (grå) veje

Fifty Shades trilogien tog verden med storm og var med til at starte en bølge af erotisk litteratur. Det er lettere end nogensinde at finde god erotik, og det kan vi bl.a. takke E L James for.

af

- d. 10. januar 2017

Erotikgenren blomstrede for alvor op med Fifty Shades of Grey af E L James i 2011, siden da er genren vokset mere og mere, og der kommer flere og flere glødende bøger på markedet, der kan give læsere lidt varme i kinderne.

Før i tiden var det måske lidt pinligt at indrømme, hvis man læste erotisk litteratur, men sådan er det ikke længere. I dag finder du kvinder – og mænd! – der uden skam læser deres erotik i bussen, i toget eller på den lokale café med en latte ved siden af. Det har den store bølge af erotisk litteratur, som startede for små ti år siden, nok meget at gøre med. Man behøver ikke længere være pinligt berørt, sidde og putte med bøgerne eller gemme dem bag hjemmets fire vægge.

Den første bog i Fifty Shades trilogien Fifty Shades – Fanget, kan man mildest talt godt sige, tog verden med storm. Den har toppet bestsellerlister verden over, havde tilbage i 2015 solgt mere end 125 millioner eksemplarer på verdensplan, er blevet oversat til mere end 50 sprog og den satte rekord i Storbritannien, som den hurtigst sælgende paperback nogensinde! E L James har fulgt op på megasuccesen med Fifty Shades – I mørket og Fifty Shades – Fri. Bøgerne er ved at blive filmatiseret, og den anden film i serien, Fifty Shades Darker, ruller over biografskærmene her til februar. Men E L James er ikke færdig! Hun er nu i gang med at genskrive sine bøger fortalt fra Christian Greys synsvinkel, så vi har endnu flere glødende sider om Christian og Ana at se frem til – den første, Grey, udkom i 2015. Så hvis du skal varme op til, at Fifty Shades Darker kommer i biografen, så har du (indtil videre) mere end 2000 siders læsning i E L James’ bøger.

Men udover at have givet verden Fifty Shades, så har E L James også inspireret en lang række nye erotiske forfattere. F.eks. er forfatteren til den populære Calendar Girl serie Audrey Carlan en af hendes største fans, ligesom Carlan også har udtalt, at E L James var en af hendes store inspirationskilder, da hun gik i gang med at skrive erotik.

Selv herhjemme i lille Danmark har E L James haft indflydelse, foruden sine bøger. Den danske erotikforfatter SJ Hooks er blevet kaldt Danmarks svar på E L James. SJ Hooks blev noget overrasket, da E L James i efteråret 2015 lagde et billede af en samling af hendes to bøger, Absolute Beginners og Absolute Lovers, op på Instragram, som hun var ved at læse i efteråret – det er lidt af en blåstempling af få!

Erotikgenren er slet ikke så ny, som vi måske går og tror. Fanny Hill af John Cleland er fra 1748, og den betegner mange som den første erotiske roman – den har da også undertitlen ”En glædespiges erindringer”. Anaïs Nin er også kendt for at have pustet liv til genren med Venusdeltaet og De små fugle, der udkom i 1970erne. Men det at skrive erotik kan rent faktisk ses helt tilbage til oldtidens Grækenland, hvilket måske ikke kommer som det store chok for mange.

Men er du ude efter noget mere nutidigt, så kan du glæde dig, for der er flere nye erotiske romaner at se frem til i 2017. Allerede her i januar udkommer der to bøger af Maya Banks, Endelig sikker og Pas på mig, der kan give kolde og triste januar-dage lidt mere gnist og glød.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner