Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
Heine Bakkeid
Heine Bakkeid

Heine Bakkeid er det nye norske krimihåb, som du bør holde øje med.

Heine Bakkeid har med sine to første krimier formået at blive ‘the one to watch’ blandt norske krimiforfattere. Jeg vil savne dig i morgen er hans første bog i en ny, rost krimiserie om den tidligere afhøringsleder Thorkild Aske.

af

- d. 25. marts 2019

Heine Bakkeid er Norges nye spændingstalent, og læsere og anmeldere er enige. Det kan godt betale sig at holde øje med ham.

I Jeg vil savne dig i morgen møder vi Thorkild Aske, som netop er blevet løsladt efter at have afsonet tre år for manddrab. Historien foregår i Stavanger, og da den undseelige og forknyttede Thorkild igen står på den anden side af fængselsmurene mødes han er ringeagt fra sine kolleger.

Med skyldfølelse og kroniske smerter overtales han til at rejse til et fyr på en lille ø i Nordnorge, hvor han påtager sig sagen om en forsvunden ung mand.

Myndighederne forklarer sagen som en drukneulykke, men den unge mands mor insisterer på, at de finder hans lig.

Men da stormene skyller et lig i land, er det ikke den unge mands. Det er derimod liget af en kvinde. Uden ansigt.

Thorkild Aske tror, at han er alene på det øde fyrholm. Men det går hurtigt op for ham, at det er han overhovedet ikke.

 

Næste bind er kun måneder væk

Allerede til juni udkommer andet bind i serien Mød mig i Paradis, som er udkommet i Norge, hvor Heine Bakkeid i den forbindelse er blevet kaldt den nye Jo Nesbø, og også sammenlignes med Stephen King. Særligt den provokerende og sammensatte hovedperson Thorkild Aske vækker begejstring hos anmeldere og læsere.

I Mød mig i Paradis følger vi igen Thorkild Aske, som meget modvilligt indvilliger i at hjælpe krimiforfatteren Milla Lind med research til hendes næste bog, der bygger på en virkelig hændelse, hvor to piger på mystisk vis forsvandt fra et børnehjem.
 
Lind har tidligere haft en politimand til at hjælpe hende, men han blev dræbt under sin research, og der går heller ikke lang tid, før Thorkild Aske fornemmer, at der gemmer sig noget bag historien om de to piger, Milla Linds rolle samt hans forgængers død.
 
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner