Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage42
blogImage42

Hvad får du i julegave i år?

Står der bøger øverst på din ønskeseddel i år? Så er du langt fra den eneste! Læs her, hvilke bøger der har været de mest populære her hos Plusbog.dk – måske ligger en af bøgerne under træet til dig.

af

- d. 21. december 2016

Julen er lige om hjørnet og hos Plusbog.dk arbejder vi i disse dage på højtryk for at nå at behandle og afsende alle de mange ordre til vores medlemmer. Julesalget i landets boghandlere afspejler ofte hvilke bøger der i årets løb har fået meget omtale – både positiv og negativ – og som derfor er ekstra interessante at give i julegave.

Vores bestsellerlister for december måned taler deres tydelige sprog, og der er stor chance for, at én af disse bøger ligger under juletræet hjemme hos jer. Og der er meget at glæde sig til, for det er bøger, der alle har indtaget en solid plads på listen over vores mest solgte titler i en længere periode.

De mest populære bøger hos Plusbog.dk

Bestsellerlistens førsteplads indtages lige nu af Hella Joof og hendes morsomme og tankevækkende Papmaché-reglen – og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling, der er en samling af de regler, der gælder i vores samfund og i vores interaktion med hinanden. Reglerne er ikke nogen, som Hella Joof selv har fundet på, men i stedet er det de almengældende og universelle regler, der til alle tider gælder mellem mennesker. For eksempel reglen om, at du skal gøre opmærksom på det, hvis din kollega har spinat mellem tændernem, eller hvis en fremmede har toiletpapir under skoen.

De dybeste rødder er et sikkert julegavehit til familiens royalister eller historieinteresserede. I bogen tager Dronning Margrethe os med på en rejse gennem danmarkshistorien og hun beretter om Danmark og danskerne siden de første jægersamfund, op gennem århundredes begivenheder til tilblivelsen af den moderne velfærdsstat. De dybeste rødder er inspirerende og indsigtsfuld læsning med dronningen som vidende og kyndig ledsager.

Svend Brinkmann skabte stor debat med bogen Stå fast, da den udkom tilbage i 2014. Bogen var et opgør med den stigende selvudviklingsindustri inden for både arbejdsliv, privatlivet og uddannelse. Svend Brinkmann formulerede med Stå fast en modstand mod tidens krav til evindelig omstilling og forandring, og han opfordrede til slet og ret at sige nej.

Ståsteder er efterfølgeren, hvor Brinkmann svarer på nogle af de spørgsmål som den forrige bog afstedkom. For hvis vi skal stå fast, hvor og hvad skal vi så stå fast på? Udgangspunktet for bogen er, at meningen med tilværelsen er knyttet til de fænomener, der er et mål i sig selv, og til de aktiviteter, som vi udfører udelukkende for deres egen skyld. Det er disse fænomener, som Brinkmann kalder ståsteder.

Ternet Ninja er Anders ”Anden” Matthesens anmelderroste børnebog om drengen Aske, der får en ternet ninja i gave. Ninjaen og Aske er meget forskellige, men måske er det slet ikke så slemt at have en sej ternet ninja som ven? Ternet Ninja er fyldt med humor og satire som kun Anders Matthesen kan skabe, og der er masser af underholdende læsning for store og små.

Tom Buk-Swienty har med Tommy og Tanne skabt endnu et interessant portræt af en af Danmarkshistoriens mest interessante slægter. Tommy og Tanne er skabt ud fra hidtil ukendt historisk kildemateriale, og består blandt andet af brevudvekslinger mellem Tommy, der er i hæren og bliver sendt til Vestfronten under første verdenskrig, og søsteren Tanne, der drager til Afrika og bliver kaffefarmer og storvildtjæger. Bogen er et unikt indblik og portræt af en interessant familie og ikke mindst af en kærligt forhold mellem bror og søster. Tom Buk-Swienty er manden bag blandt andet storsucceserne Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als samt de indsigtsrige bøger om Karen Blixens eventyrlystne familie.

Ægte amerikanske cowboybukser er seneste bog i Jan Guillous store romanserie om det tyvende århundrede. Vi er nået til 1950’erne og vi følger denne gang den unge Eric, der vokser op i et Sverige, der er præget af udvikling og forandring ovenpå anden verdenskrigs ødelæggelser. Bogen er skrevet ud fra Erics synsvinkel, hvilket giver den ellers barske efterkrigstid en barnlig naivitet.

Maria Helleberg er kendt for sine bøger om historiske personligheder, hvor hun blander fiktionen med fakta om hovedpersonen og den givne historiske periode. I Kvinderne fra Thy tager hun fat i sin egen familiehistorie og portrætterer to stærke kvinders op- og nedture gennem et helt liv. Det er Marias egen oldemor og mormor, der er historiens hovedpersoner, og vi følger de to kvinder gennem forbudte forhold, bristede drømme og opgør med samfundets normer. Kvinderne fra Thy er spændende og underholdning læsning og en af Maria Hellebergs mest anmelderroste bøger.

De første to bøger i serien om Harry Potter – Harry Potter og de Vises sten og Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer er nu udkommet i flotte illustrerede udgaver, der giver nyt liv til den elskede serie om den unge troldmand med arret i panden. Bøgerne er utrolig flotte og illustrationerne fanger fint historiens magiske univers og karakterenes dybde. Historien er ikke afkortet, så her får du de oprindelige historier tilføjet smukke illustrationer og endnu mere magi. Hvis Harry Potter ikke allerede står på din bogreol, så er dette en god lejlighed til at erhverve sig bøgerne. Udgivelsen af de øvrige fem bøger i serien er planlagt til en om året, så tredje bog forventes at udkomme i efteråret 2017.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner