Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat på din første medlemsordre!
20% rabat på din første medlemsordre!
Kurv
Lisbeth Zornig
Lisbeth Zornig

Lisbeth Zornig anbefaler

Lisbeth Zornig, debatør og forfatter til bla. Arkimedes og snart Et ubetydeligt mord, anbefaler dig at læse Den gode datter af den engelske krimiforfatter Karin Slaughter. Læs mere i blogindlægget om, hvorfor hun anbefaler netop denne bog. 

af

- d. 07. marts 2019

Jeg er vild med, hvordan Karin Slaughter skriver. ’Den gode datter’ er ikke bare blændende velskrevet, den er også usædvanligt fortalt.

Vi møder to små søstre, hvis mor bliver dræbt foran dem, og som kun akkurat selv undslipper drabsmændene. Vi møder søstrene igen som voksne, hvor et mystisk skoleskyderi tvinger dem til at konfrontere barndommens voldsomme traume og de minder, som har formet deres voksenliv. Langsomt skræller Slaughter det ene lag husket virkelighed af efter det andet og afdækker en helt anden virkelighed, end vi først forstod – og som har formet søstrene. Det er dygtigt fortalt og psykologisk uhyggeligt præcist. Som om hun selv havde oplevet det. Jeg har selv opsøgt traumer i barndommen og oplevet, hvordan hjernen kan fortrænge og revidere det brutale, der gør for ondt – hvorefter en anden virkelighed bliver en del af minderne og den indre livsfortælling, der former os som mennesker. Indtil vi måske en dag opsøger det fortrængte og forstår det glemte.

Slaughter gør det ved at genfortælle kvindernes minder flere gange fra flere vinkler. Det kan først virke besynderligt, fordi vi har læst det én gang, ikke sandt? Indtil vi indser, at minderne ændrer form, og vi når frem til den store skamfulde løgn, der har trukket lange mørke skygger ind i søstrenes voksenliv. Det er lige før jeg glemmer, at det er en krimi og ikke et intenst psykologisk drama. Men en krimi er det, men alle de overraskelser og afsløringer, som skal være der. Så godt.

Køb bogen billigt på Plusbog.dk:

 
 

Lisbeth Zornig er kendt som bla. debatør og forfatter. Sammen med sin mand, Mikael Lindholm, skriver Lisbeth Zornig fantastiske krimier. Den nyeste i deres forfatterskab kan du netop nu købe billigt her: 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner