Fremragende Trustpilot
Plusbog logo
20% rabat tilføjes automatisk på alle nye medlemsordrer!
Kurv
blogImage379
blogImage379

Q & A med Arne Dahl

Kom tæt på Arne Dahl og hans skriveproces i serien om detektiverne Sam Berger og Molly Blom. Den nyeste bog hedder Midtvand og er netop udkommet. Det er 3.bog i den spændingsfyldte krimiserien.

af

- d. 05. september 2018

 Hvad handler din nye bog om?

Detektiverne Sam Berger og Molly Blom bliver kastet ind i en ny sag, der viser sig at få større konsekvenser, end nogen af dem kunne ane. Berger er mistænkt for et mord på en morder, Blom ligger i koma efter et grusomt overfald. Forudsætningerne er med andre ord ikke de bedste. MEN Berger får uventet hjælp til at holde sig skjult for lovens lange arm af det svenske sikkerhedspoliti, Säpo. Han ender på en ø i Stockholms skærgård, hvor han i al ensomhed får chancen for at komme tæt på en morder, der viser sig at være farligere end nogen havde troet.

 

Hvad læser du selv lige nu?

Jeg er netop færdig med Anders Roslunds ”Tre timer”. En perle. 

 

Hvor bliver du allermest inspireret til dine historier og serier? Er det når du læser avisen? Er det i fred og ro og ensomhed? Samler du ideer undervejs på din færden?

Jeg samler nok egentlig altid på ideer. Det er en kliche, der er rigtig nok, at forfatterens hjerne altid arbejder (man kunne også sige, at den aldrig arbejder…). På sin vis er det altid samfundets tilstand, der interesserer mig. Hvad er det, der sker i samtiden, der er af afgørende betydning? Og lige nu synes det at være behovet for at afdække hemmelig kriminel virksomhed på allerhøjeste sted.

 

Kommer der flere bøger om Berger & Blom?

Ja, det gør der. ”Skyggezone”, ”Indland” og ”Midtvand” hænger sammen og foregår sammenlagt over en periode på præcis 50 dage. Nu går der betydeligt længere tid, og Sam Berger er startet på en frisk med et nyt selvstændigt sikkerhedsfirma. Men får han Molly Blom med sig?

 

FAKTA:

Arne Dahl er den populære og prisbelønnede forfatter til intet mindre end indtil videre 17 kriminalromaner, fordelt på tre serier. Det startede med serien om A-gruppen, der senere succesfuldt er blevet til tv-serie, og fortsatte med kvartetten om Opcop. De to serier havde en del personer tilfælles. Med SKYGGEZONE startede Arne Dahl på sin tredje serie – og nåede nye højder i sit forfatterskab. ”Den bedste svenske kriminalroman nogensinde”, skrev en svensk avis, da bogen udkom. For Arne Dahl er serien starten på et nyt kapitel i forfatterskabet. ”Jeg smed så mange af mine sikre kort væk som muligt, jeg ville ud på gyngende grund igen,” fortæller han, og for nye læsere er SKYGGEZONE det oplagte sted at starte. Her møder vi Sam Berger & Molly Blom, et politimakkerpar, der snart tvinges til at forlade politiet og opholde sig i lovens skyggezoner.

Arne Dahls bøger er oversat til 32 sprog, og tv-serien om A-gruppen er blevet vist i mere end 40 lande. Romanen EUROPA BLUES modtog i 2004 Det Danske Kriminalakademis ”Palle Rosenkrantz-pris”, for bedste krimi på dansk. HVISKELEG blev i 2011 kåret som Bedste Svenske Krimi.

 
 

Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner