Se vores JULEGAVEGUIDE til hele familien  –  Få FRI FRAGT

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Spørgsmål & svar

Q & A med Arne Dahl

Af  Helene Kristensen , 5. september 2018

Kom tæt på Arne Dahl og hans skriveproces i serien om detektiverne Sam Berger og Molly Blom. Den nyeste bog hedder Midtvand og er netop udkommet. Det er 3.bog i den spændingsfyldte krimiserien.

 Hvad handler din nye bog om?

Detektiverne Sam Berger og Molly Blom bliver kastet ind i en ny sag, der viser sig at få større konsekvenser, end nogen af dem kunne ane. Berger er mistænkt for et mord på en morder, Blom ligger i koma efter et grusomt overfald. Forudsætningerne er med andre ord ikke de bedste. MEN Berger får uventet hjælp til at holde sig skjult for lovens lange arm af det svenske sikkerhedspoliti, Säpo. Han ender på en ø i Stockholms skærgård, hvor han i al ensomhed får chancen for at komme tæt på en morder, der viser sig at være farligere end nogen havde troet.

 

Hvad læser du selv lige nu?

Jeg er netop færdig med Anders Roslunds ”Tre timer”. En perle. 

 

Hvor bliver du allermest inspireret til dine historier og serier? Er det når du læser avisen? Er det i fred og ro og ensomhed? Samler du ideer undervejs på din færden?

Jeg samler nok egentlig altid på ideer. Det er en kliche, der er rigtig nok, at forfatterens hjerne altid arbejder (man kunne også sige, at den aldrig arbejder…). På sin vis er det altid samfundets tilstand, der interesserer mig. Hvad er det, der sker i samtiden, der er af afgørende betydning? Og lige nu synes det at være behovet for at afdække hemmelig kriminel virksomhed på allerhøjeste sted.

 

Kommer der flere bøger om Berger & Blom?

Ja, det gør der. ”Skyggezone”, ”Indland” og ”Midtvand” hænger sammen og foregår sammenlagt over en periode på præcis 50 dage. Nu går der betydeligt længere tid, og Sam Berger er startet på en frisk med et nyt selvstændigt sikkerhedsfirma. Men får han Molly Blom med sig?

 

 

FAKTA:

Arne Dahl er den populære og prisbelønnede forfatter til intet mindre end indtil videre 17 kriminalromaner, fordelt på tre serier. Det startede med serien om A-gruppen, der senere succesfuldt er blevet til tv-serie, og fortsatte med kvartetten om Opcop. De to serier havde en del personer tilfælles. Med SKYGGEZONE startede Arne Dahl på sin tredje serie – og nåede nye højder i sit forfatterskab. ”Den bedste svenske kriminalroman nogensinde”, skrev en svensk avis, da bogen udkom. For Arne Dahl er serien starten på et nyt kapitel i forfatterskabet. ”Jeg smed så mange af mine sikre kort væk som muligt, jeg ville ud på gyngende grund igen,” fortæller han, og for nye læsere er SKYGGEZONE det oplagte sted at starte. Her møder vi Sam Berger & Molly Blom, et politimakkerpar, der snart tvinges til at forlade politiet og opholde sig i lovens skyggezoner.

Arne Dahls bøger er oversat til 32 sprog, og tv-serien om A-gruppen er blevet vist i mere end 40 lande. Romanen EUROPA BLUES modtog i 2004 Det Danske Kriminalakademis ”Palle Rosenkrantz-pris”, for bedste krimi på dansk. HVISKELEG blev i 2011 kåret som Bedste Svenske Krimi.

af Arne Dahl
Indbundet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 99 kr.
  ( 299,95 kr. )
Midtvand , af Arne Dahl
Beskrivelse:
Med Midtvand er Arne Dahl tilbage i ypperste storform og han mener selv at Midtvand er hans mest spændende bog til dato.

Midtvand fortsætter hvor bind 2, Indland, slutter og vi følger igen Sam Berger og Molly Bloms kringlet og uforudsigelige veje.
Sam er på flugt, mistænkt for mordet på en morder, og han får hjælp fra en højst uventet kant, Säpos øverste chef, til at flygte ud i den svenske skærgård. Sam er alene og Molly ligger i koma, hvem kan han stole på, hvis nogen?

Hvis du ikke har læst de øvrige bind i Arne Dahls spændingsserie, er det bare med at komme i gang.
Skyggezone er første bind og Indland er andet.
Det forlyder også at der er et 4. bind på vej i horisonten…

"Der er ingen i nordisk krimi lige nu, der kan mere end Arne Dahl." 5 stjerner, Jyllands-posten

"Spring ud i det, dyk ned i Midtvands mørke og svøm med på en krævende, farlig, underholdende, uforudsigelig og suveræn oplevelse – elegant guidet af en af krimigenrens helt store mestre." Vildmedkrimi.dk 

" … et rent pletskud." Krimifan.dk, 5 af 5 hjerter 

"Spænding, intensitet, stærke persontegninger og uventede plot. Tredje bind i Arne Dahls anmelderroste krimiserie holder fortsat de gode takter." Litteratursiden.dk

" … en anderledes og spændende måde at fortælle en krimigåde på … Og det er dejligt!" Krimisiden.dk

af Arne Dahl
Paperback, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 65 kr.
  ( 129,95 kr. )
Indland , af Arne Dahl
Beskrivelse:
Da den tidligere politimand ved Stockholms politi Sam Berger slår øjnene op, aner han ikke, hvor han er. Alt er hvidt, en verden uden tegn. Men så står Molly Blom der, og det går op for ham, at de to er på flugt fra en retfærdighed, der er holdt op med at være retfærdig.
Sam og Molly får i hemmelighed overdraget en ubehagelig sag fra fortiden. Morderen er for længst fanget og dømt, men er han virkelig den skyldige? 
INDLAND er en rejse ind i mørkets iskolde hjerte og den anden bog om Berger & Blom. 
”En klasse for sig… Som sædvanlig dyrker Arne Dahl en prosa af noget mere ambitiøst tilsnit, end hvad vi ser i genren... Hos Dahl males der verbaltekspressionistisk, så det svenske "indlands" enorme snehvide flader får et helt særligt liv. Man kan endnu en gang konstatere, at der er krimier, og så er der Arne Dahl.” ? ? ? ? ? 5 stjerner, Jyllands-Posten
“Arne Dahls fortælleglæde og talent er uomtvisteligt.” Fyens Stiftstidende
"...som altid uhyre velskrevet." ? ? ? ? 4 stjerner Ekstra Bladet
"INDLAND er rasende spændende, ingen tvivl om det. Det er ikke en bog, man lægger fra sig." ? ? ? ? 4 hjerter, Politiken 
”Herligt med en spændende og velfortalt krimi, der ikke er forudsigelig!” Krimifan.dk, 5 af 5 hjerter
”… højt spændingsniveau.” Lolland-Falster Folketidende 
 ”Han forstår at konstruere sine plots” Jysk Fynske Medier 
”… en forrygende fortælling, som i den grad lægger op til en efterfølger.” Krimisiden.dk 
”Sådan skal en krimi skæres. Forfatteren er helt afgjort noget af det bedste på markedet netop nu.” Litteratursiden 
”… masser af spænding og isafkølede gys” Bogrummet.dk 
 ”Arne Dahls nye makkerpar, Berger og Blom, som vi mødte første gang i SKYGGEZONE er et dejligt bekendtskab, omend de to stadig ikke stoler på hinanden … At forfatteren er en fremragende skribent, slog han fast for mange år siden.” Nordjyske Stiftstidende, 4 af 6 stjerner

af Arne Dahl
Paperback, 2017
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 95 kr.
  ( 129,95 kr. )
Skyggezone , af Arne Dahl
Beskrivelse:
Ellen Savinger er 15 år, og hun har været forsvundet i tre uger. Sam Berger frygter, at hun er blevet offer for en seriemorder, men hans kolleger ved Stockholms Politi vil ikke lytte: intet lig, ingen forbrydelse. 
Så kommer Sam i kontakt med den mystiske Nathalie Fredén, der viser sig at have en uventet indsigt i sagen. En historie med uhyggelige forgreninger til Sam Bergers eget liv toner frem, og pludselig er jægeren den jagede. Og i skygge­zonen venter en sandhed, som alt for mange har interesse i at skjule.
SKYGGEZONE er en kriminalroman fyldt med fælder og hemmelige rum, og det er den første i en ny serie. 
"Arne Dahl er som sædvanlig i stand til at udtænke et djævelsk plot og mobilisere betydelige sproglige kræfter for dets udfoldelse." Jyllands-Posten, 5 stjerner ? ? ? ? ?
"Det er et sofistikeret plot, Dahl ruller ud, det er pokkers velskrevet, og fra side 1 føler man sig i godt selskab med den charmerende, men lettere traumatiserede Sam Berger. (…) Der er lagt op til en serie, man kun kan have store forventninger til. Berlingske, 5 stjerner ? ? ? ? ?
"Det bliver en lang uhyggelig jagt og kamp mod tiden, skrækken og Sams egne svigt for mange år siden. Og det bliver en fremragende krimi." Ekstra Bladet, 5 stjerner, ? ? ? ? ?
"Utallige overraskelser med facetteret og stigende spænding i fart og tempo." Politiken, 4 hjerter ? ? ? ?
"koncentreret kamp i skræmmende skygger." Nordjyske, 4 stjerner ? ? ? ?
"Og lad mig med det samme slå fast, Skyggezone er hamrende spændende og plottet er skruet formidabelt sammen. Da jeg troede, at jeg havde styr på brikkerne, viste det sig, at brikkerne skulle lægges til et helt andet billede." Bogblogger.dk
"Ikke siden jeg læste Jo Nesbø: Snemanden, er jeg blevet snydt så grundigt undervejs i min læsning, som med denne nye krimi fra Arne Dahls dygtige hånd og kringlede hjerne.(...) Det er ganske enkelt den bedste krimi, jeg har læst i lang, lang tid."Drustrups bogblog 
"Skyggezone er en modbydelig god thriller og flødeskum for krimifreaks. Skyggezone er fuld af tempo, og Arne Dahl mister aldrig overblikket." Vildmedkrimi.dk
"Forfatteren kan sit kram til fingerspidserne, og som læser tages man ved næsen adskillige gange og føres i nye og overraskende retninger." Litteratursiden
"Arne Dahl overgår sig selv i nyt mesterværk (...) Dahl har formået at konstruere et plot, der gør Skyggezone til én af alle tiders absolut bedste svenske krimier."Bogpusheren, 6 stjerner ? ? ? ? ? ?
"Dahl har ramt en fuldtræffer."Krimifan, 4 stjerner ? ? ? ?
"Historien er drønspændende og velfortalt." Fredericia Dagblad, 5 stjerner ? ? ? ? ?

Mest populære

Gaveguiden til de unge (10+)


Gaveguiden til børn 6 – 10 år


Gaveguiden til børn 0 – 3 år


Gaveguiden til gravide og forældre


Gaveguiden til bedsteforældre


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display