Se vores JULEGAVEGUIDE til hele familien  –  Få FRI FRAGT

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Forfatterportræt

Svensk krimidronning skaber nyt univers

Af  Jane Gisselmann , 18. september 2015

Den svenske succesforfatter Kristina Ohlsson er aktuel med ny krimiserie. Læs med her, hvor vi stiller skarpt på den yderst produktive krimiforfatter, og bliv klogere på Kristina Ohlssons skriveprocess og inspiration.

Der findes nogle mennesker, der når og overkommer alt. De der typer, der hvirvler igennem tunge uddannelser med gode resultater, får høje stillinger og er hyper-produktive samtidig. Sådan en person er den svenske succes-forfatter Kristina Ohlsson. Selvom hun ikke er fyldt 40 år endnu, kan hun fremvise et imponerende CV. Hun er uddannet i statskundskab, er ansat som politisk analytiker hos det svenske sikkerhedspoliti Säpo (det svenske svar på danske PET), Kristina Ohlsson har også arbejdet med terroristbekæmpelse i OSCE i Wien, og hun har desuden været ansat af det svenske forsvarsakademi og det svenske udenrigsministerium blandt andet som udstationeret i den irakiske hovedstad Bagdad.

af Kristina Ohlsson
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 80 kr.
  ( 99,95 kr. )

14 bøger på seks år

Og nåe ja – lille bitte detalje – siden 2009 har Kristina Ohlsson også nået at skrive 14 bøger. Både fagbøger, børnebøger – og krimier. Mest kendt er hun for krimiserien med den introverte, violinspillende kvindelige efterforsker Fredrika Bergman.

Og nu er Kristina Ohlsson bogaktuel igen. Denne gang med en minikrimiserie bestående af indtil videre to bind. Den første del af historien – Lotus Blues – er netop udkommet i Danmark. Efterfølgeren, Mios blues, er udkommet i Sverige, og danske læsere kan få spændingen udløst, når det ophedede drama er klar til de danske bogreoler i foråret 2016. 

Ny mandlig hovedperson i Lotus blues

Lotus blues er en hæsblæsende thriller. Kristina Ohlsson har skiftet sin kvindelige hovedperson, Fredrika Bergman, ud med en mandlig, der på alle tænkelige måder er Frederikas modsætning. Martin Benner, hedder den spritnye hovedperson, der er en succesfuld strafferetsadvokat, som lever et luksusliv på første klasse med kaviar, hurtige biler og smukke damer. En playboy der har sat sig solidt i de dyre sæder i karriere-lyntoget – men så sker der noget, der forandrer Martin Benners tilværelse fuldstændig.

En desperat mand møder op på hans kontor og vil have Martin Benner til at rense hans afdøde søsters – Sara Texas – eftermægle. En søster, der har tilstået ikke færre end fem drab, før det er lykkes hende at begå selvmord. Pludselig er Martin Benner (og de eneste mennesker han elsker højere end hurtige biler og dyre jakkesæt) trukket ind i et højspændt drama med fatale konsekvenser for de indblandede.

af Kristina Ohlsson
Indbundet, 2013
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 135 kr.
  ( 169,95 kr. )

Kristina Ohlsson også skrevet krimier til børn. Den første er Glasbørnene

Opfølgeren til Lotus blues

Opfølger på Lotus blues – Mios blues foråret 2016Lotus Blues er en rigtig ”page-turner”, der er konsumeret på ingen tid. Det eneste rigtig irriterende, der er at sige om Lotus Blues, er, at den ender helt vanvittigt midt i de mest nervepirrende sekunder, og at der dermed pludselig er MEGET lang tid til ”foråret 2016”, hvor vi danske læsere kan få spændingen udløst.I mellemtiden må vi fornøje os med forfatteren, Kristina Ohlsson, som Plusbog.dk var så heldige at få et interview med.Fem spørgsmål til Kristina OhlssonVi spurgte vores mange medlemmer, hvad vi skulle spørge Kristina Ohlsson om og fandt frem til fem spørgsmål, som vi stillede succesforfatteren.

1: (Vinderspørgsmålet fra Lisbeth Glud) Krimier i superligaen, har læst dem alle. Paradisoffer var ulidelig spændende og der gik et forfærdelig gys igennem mig, da en tysk pilot et par måneder efter gjorde det, som bogen handler om: styrtede et fly ned med vilje! Virkeligheden overgik fiktionen – hvad har du gjort dig af tanker om det?

Det er helt sikker noget, jeg tænker over og reflekterer over. Det er lidt skræmmende, når det sker. Men det jo på mange måder essensen af en god krimi – at plottet er baseret på hændelser, der kan finde sted i virkeligheden. Jeg tror ikke, at mine bøger – eller andres, inspirerer kriminelle til at udføre de frygtelige ting, de gør. Jeg tror på, at de mennesker, som vil styrte et fly ned med vilje, de gør det under alle omstændigheder. Men skræmmende – det er det selvfølgelig.

2: Hvordan arbejder du med en bog?

Jeg skriver hjemme. Jeg bor for mig selv i en lejlighed i Stockholm og kan bedst lide at sidde hjemme og skrive. Og så arbejder jeg ret hurtigt. Jeg var syv uger om at skrive Lotus blues. Fra jeg begyndte at skrive, til jeg havde den første udgave klar til gennemlæsning. Det med at producere noget, det kan jeg rigtig godt lide. Når jeg skriver, så har jeg nogle af detaljerne klar – plottet og hoved-karaktererne, før jeg går i gang. Resten bygger jeg på undervejs i skriveprocessen. Jeg skriver normalt mellem tre-fem timer om dagen og arbejder egentlig med mine bøger, som var det et hvilket som helst andet arbejde. Jeg er ikke så sentimental omkring mit arbejde, og jeg har ingen problemer med at slette afsnit eller fjerne detaljer, der ikke fungerer.

3: Hvordan har det været at arbejde med en ny hovedperson – Martin Benner?

Det har været rigtig dejligt. Jeg har skrevet fem krimier med Fredrika Bergman som hovedperson, og jeg trængte virkelig til at arbejde med et andet univers. Martins figur kom bare til mig. Han er på alle måder Fredrikas diametrale modsætning. Han er selvfølgelig en mand, og så er han også en meget åben person, der elsker fest og farver og succes, hvor Fredrika er meget indadvendt og på ingen måder højtråbende. Det er ikke bevidst fra min side, at Martin skulle være så markant en anden person end Fredrika. Det er han bare blevet, og det har været rigtig interessant at arbejde med ham. En dejlig afveksling.

4: Hvad så med Fredrika – har du slået hende ihjel i processen?

Nej, nej, nej (griner) bare rolig. Hun lever skam endnu, og der udkommer faktisk en bog mere i serien med Fredrika ret snart. Så nej – Fredrika og hendes univers har jeg tænkt mig stadig at udforske. Men det er dejligt at lave noget andet ind i mellem også.

5: Hvem er dine yndlingsforfattere – og er der danske imellem?

Jeg læser rigtig meget selv, og det er ikke kun krimier, men jeg er glad for krimigenren. Mine yndlingsforfattere er Stephen King, Jo Nesbø og Dennis Lehane. Jeg har ikke læst så mange danske forfattere, men jeg kan huske, at jeg har læst Jussi Adler Olsen og følte mig rigtig godt underholdt. 

Rækkefølgen på Kristina Ohlssons krimiserie med Frederika Bergman

Det kan være vanskeligt at navigere rundt i rækkefølgen på de mange fremragende krimiserier, der er tilgængelige på markedet.Her får du rækkefølgen på Kristina Ohlssons krimiserie med Frederika Bergman i hovedrollen som den introvert akademiker, der skulle have været professionel violinist men endte i et bloddryppende job som politiefterforsker. 

Askepot er den først bog i serien om Fredrika Bergman.

af Kristina Ohlsson
Paperback, 2011
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 95 kr.
  ( 129,95 kr. )
Askepot , af Kristina Ohlsson
Beskrivelse:
"Askepot" - en bog af Kristina Ohlsson.
En lille pige forsvinder fra et tog. I en anden del af Sverige lever en ung kvinde i skjul, bange for en dag at blive fundet af manden, som hun troede var den prins og befrier, hun siden barnsben havde ventet på. Hun ved bedre end nogen anden, hvorfor pigen er forsvundet, og endnu engang forbereder hun sig på flugt. Politiefterforskningen ledes af den legendariske kommissær Alex Recht. Ved hans side står akademikeren Fredrika Bergman, som skulle have været violinist, men i stedet havnede inden for politiet. Hun kæmper nu hårdt for at lede efterforskningen væk fra det spor, man først slog ind på. Sagen præges af udstuderet ondskab, og efterforskningsgruppen må op i samme tempo som gerningsmanden, hvis ikke yderligere liv skal gå tabt.

"Hvis man vil have en svensk krimi skrevet efter alle håndværkets regler, så kan man roligt putte OHLSSON i kurven." - Jyllands-Posten

"Velskreven og uhyggeligt spændende krimidebut" - Søndag

"Der er masser af drama, gru og tempo, falske og forklædte spor at gætte med på og ikke mindst et solidt persongalleri, der kan mere end det banale." - Ekstrabladet

"Forfatteren, der selv er akademiker ansat ved det svenske rigspoliti, præsenterer en både spændende og læseværdig krimi, der skal være begyndelsen på en serie om Frederike Bergman." - Ekstrabladet

"Utroligt spændende, velskrevet og underholdende krimi af dbutant. Det bedste jeg har læst siden Läckberg kom på banen." - Litteratursiden.dk

"KRISTINA OHLSSON skriver helt fantastisk, og formår at holde sin læser fanget i spændinge lige til det sidste." - Litteratursiden.dk

"Bogen kan sammenlignes med mange af denne tids nordiske "femi-krimier", som f.eks krimier af Camilla Läckberg, Sara Blædel og Liza Marklund." - Litteratursiden.dk

af Kristina Ohlsson
Paperback, 2012
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 95 kr.
  ( 129,95 kr. )
Tusindfryd , af Kristina Ohlsson
Beskrivelse:
Et ældre præstepar bliver fundet skudt i deres lejlighed på Odenplan. Det ser ud til at manden har dræbt sin kone og derefter sig selv. Låst inde i en lejlighed venter Ali på besked. Han er flygtet fra et brændende Irak med håb om en ny fremtid i Sverige. Det eneste hans velgører kræver, er en simpel byttehandel… I Bangkok er en ung svensk kvinde ved at blive afskåret fra omverdenen. Nogen er ved at ødelægge hendes liv bid for bid. Efterlyst af det thailandske politi tager hun jagten op på dem, der forsøger at ødelægge hendes tilværelse. Fredrika Bergman og hendes kolleger i Alex Rechts efterforskningshold er sat på sagen med det dobbelte mord på Odenplan. Snart indser de, at de står over for noget langt mere kompliceret end et selvmord. Diverse begivenheder uden for Sveriges grænser synes at være beslægtede, men forbindelserne mellem dem er uklare. Uret tikker, og dem der ved noget tier. TUSINDFRYD er anden bog i serien i om Fredrika Bergman og hendes kollegaer. Første bog i serien er ASKEPOT. TUSINDFRYD blev nomineret til "Årets bedste svenske krimi 2010". **** Fyns Stiftstidende **** Jyllands-Posten

af Kristina Ohlsson
Indbundet, 2012
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Skytsengle , af Kristina Ohlsson
Beskrivelse:
Kristina Ohlssons bog SKYTSENGLE er tredje bog i serien om Fredrika Bergman og kollegerne i Alex Rechts efterforskningsgruppe.

I en skovlysning uden for Stockholm finder man liget af en ung kvinde, parteret og nedgravet. Hun identificeres som Rebecca Trolle. Hun var studerende og har været savnet i to år. Alex Recht og hans efterforskningsgruppe arbejder på højtryk for at finde Rebeccas morder, og samtidig dukker endnu et lig op i lysningen. Det er flere årtier gammelt.

En gammel børnebogsforfatters navn bliver ved at dukke op i efterforskningen. Hun har levet et liv med vold og skandaler. Hun sidder nu på et plejehjem, og har ikke sagt et ord i tredive år.

SKYTSENGLE er Kristina Ohlssons tredje bog i serien om Fredrika Bergman og kollegerne i Alex Rechts efterforskningsgruppe. Loyaliteten i gruppen er sat på spil, mens sagens opklaring nærmer sig. Hvem kan man stole på? Ingen er klar over, at efterforskningen har retning mod en katastrofe.
Pressen skriver:
"Det er de færreste af forfatterne, der tænker så stort og elementært spændende, som Kristina Ohlsson gør i denne ganske avancerede og et langt stykke hen ad vejen vældig fint udførte kriminalroman." - Weekendavisen

"Udvalget er stort på krimihylderne nu til dags. Flere populære forfattere er begyndt at slække på plot og fantasi med halvkedelige og dårligt komponerede krimier til følge. Kristina Ohlsson er så absolut ikke én af dem! Hendes krimier bliver bare bedre og bedre, plottet er stærkt og stilsikkert, og som læser bliver man overrasket og overrumplet igen og igen. Sådan skal en fed krimi skrues sammen!" - Litteratursiden

Tag et kig i bogen her:

af Kristina Ohlsson
Indbundet, 2013
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Paradisoffer , af Kristina Ohlsson
Beskrivelse:
"Paradisoffer" - en bog af Kristina Ohlsson
En fyldt Boeing 747 letter fra Stockholm og flyver mod New York. Kort efter afgang bliver der fundet et trusselsbrev på et af flyets toiletter. I brevet bliver der stillet krav til både den svenske og den amerikanske regering, og hvis kravene ikke bliver indfriet, vil flyet blive sprængt i luften.
Flykaprerne vil have ændret beslutningen om at udvise en mand, som det svenske sikkerhedspoliti Säpo ser som en sikkerhedsrisiko. Regeringen har valget mellem at redde livet på de firehundrede passagerer eller at gennemføre udvisningen. Den amerikanske regering nægter at bøje sig for kaprernes krav om at lukke en kontroversiel fangelejr.
Kriminalkommissær Alex Recht håndterer kapringen sammen med Säpos anti-terrorenhed. Fredrika Bergman, som nu er midlertidigt ansat i Justitsministeriet, er indblandet i udvisnings­sagen og bliver kontaktperson mellem politiet og regeringen.
Timerne går, og Fredrika og Alex bliver efterhånden klar over, at mulighederne for at redde passagererne er ved at være brugt op. Kampen mod tiden bliver også en kamp mod de amerikanske myndigheders angst for nye terrorangreb.
Og snart er der ikke mere brændstof på flyet …
PARADISOFFER er fjerde bog i serien om Fredrika Bergman, akademikeren med den store kærlighed til politiarbejde.
Pressens udtaleleser:
"PARADISOFFER er svimlende spændende, rørende menneskelig og et eftertænksomt hint til torrorismens kraftfuldhed ." ***** (5 stjerner) Fyens Stiftstidende
"Forfatteren formår i PARADISOFFER at få spændingen til at sige til næsten uanede højder." ***** (5 stjerner) Fyens Stiftstidende
"Det er meget enkelt: svenske KRISTINA OHLSSON skriver spænding med smæk." - Politiken
"Intenst og filmisk spændingsplot." - Lektørudtale

af Kristina Ohlsson
Indbundet, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 180 kr.
  ( 299,95 kr. )
Davidsstjerner , af Kristina Ohlsson
Beskrivelse:
DAVIDSSTJERNER af Kristina Ohlsson

En gammel israelsk legende fortæller om Papirdrengen, der kommer om natten og henter sine ofre. Men hvem er han Papirdrengen? Er han virkelig, og leder han stadig efter nye ofre? Nutildags er myten faktisk næsten glemt, men så bliver en pædagog på Salomonskolen i Stockholm skudt og dræbt for øjnene af børn og forældre. Kort tid efter forsvinder to jødiske drenge på vej til tennistræning.


Eden Lundell, der er chef for sikkerhedspolitiet, bliver tvunget til at konfrontere sig med sin fortid, da en mand ved navn Efraim Kiel pludselig dukker op i Stockholm, og en velbevaret hemmelighed truer med at blive afsløret.

Fredrika Bergman og Alex Recht står over for en af de vanskeligste efterforskningssager, de nogensinde har deltaget i. De bliver hvirvlet ind i jagten på en morder, der er lige så skånselsløs, som han er effektiv. Sporene leder efterforskerne til ét og samme sted hen: Israel.

DAVIDSSTJERNER er femte, selvstændige bog i serien om akademikeren Fredrika Bergman og hendes kolleger i Alex Rechts efterforskningsgruppe.

Om forfatteren
Kristina Ohlsson svensk forfatter, f. 1979. Før sin skønlitterære debut har hun bl.a. skrevet fagtekster om Mellemøstkonflikten. Ohlsson har tidligere arbejdet som sikkerhedspolitisk rådgiver i Rikspolisstyrelsen, været ansat i Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet.

Mest populære

Gaveguiden til de unge (10+)


Gaveguiden til gravide og forældre


Gaveguiden til børn 6 – 10 år


Gaveguiden til børn 0 – 3 år


Gaveguiden til bedsteforældre


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display