plusbog logo
Plusbog logo
 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot

Et godt liv

Leveringstid: Download straks efter køb
Vores normalpris 149 kr
Spar 25 kr
124 kr
Dette produkt leveres gratis

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

149 kr
Dette produkt leveres gratis
For dig der ikke ønsker medlemskab.
E-bog:

Når du læser e-bøger, kan du let have et helt bibliotek med dig på farten - på din tablet, mobil eller reader.

Du kan læse flere e-bøger på samme tid, og dine e-bøger kan selv huske, hvor du er kommet til.

Læs mere om hvad en e-bog er, samt hvordan du køber, modtager og læser e-bøger ved at klikke her.

       
Kronisk sygdom griber dybt ind i en hel families liv. Moren har epilepsi og hjernesvind, der medfører fysisk handicap, så hun ikke kan gå. Efter lange hospitalsophold på epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund kommer moren hjem, da forfatteren er ti år. Bogen skildrer dagligdagen for en stille pige - med en mor, der har svært ved at forlige sig med begrænsningerne i sin tilværelse og indimellem er selvmordstruet. Den kærlige far holder sammen på familien, klarer det huslige og skifteholdsarbejde. Det svingende humør påvirker dagligdagen, især når mor og datter er alene hjemme. Den stille pige føler sig alene og tør ikke betro sig til nogen af frygt for at blive misforstået: ’De vil sige, det er min skyld, at mor ikke ønsker at leve. Er jeg virkelig så dårligt et menneske, at mor hellere vil dø?’ - Det er mit mål med bogen at sætte fokus på, at familier og omgivelser skal være opmærksomme på, hvordan børn af fysisk og psykisk syge har det - især børn, som går stille med dørene, forklarer forfatteren Lisbeth Hvingtoft. Med tiden affinder moren sig med sit handicap og dør i en høj alder. Og familien kan se tilbage på, hvad der trods alt har været et godt liv. Men hvad fejlede moren egentlig? Forfatteren går i gang med et større researcharbejde og gør overraskende opdagelser om fortiet psykisk sygdom, der giver logiske forklaringer på belastningen. Bogen veksler mellem konkrete scener fra forfatterens barndom og morens liv. I særlige researchafsnit forklares i let forståeligt sprog, hvad man ved om epilepsi og depressioner i dag samt om datidens behandlingsmuligheder. Tidsbilledet er 1950’erne og 1960’erne - men belastningen for familier og børn er præcis den samme i dag. Ifølge Psykiatrifonden vokser 310.000 børn op med en mor eller far med psykisk sygdom. Også epilepsi rammer hele familien. 50.000 danskere har epilepsi. En vedkommende fortælling med stor respekt for beskedne mennesker - de stille eksistenser - der trods vanskelige livsvilkår formår at gøre regnebrættet op og tænke tilbage på et godt liv. Filadelfias Dispositionsfond har støttet udgivelse af bogen, som overlæge Jørgen Alving med ekspertise i epilepsi har været medforfatter på.
Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788793709416
Forlag:
Trykværket
ISBN-10:
8793709412
Format:
ePub
Sider:
200
Udg. Dato:
4 nov 2019
Oplagsdato:
4 nov 2019

En e-bog er en elektronisk bog, der kan læses på tablet, mobil eller reader. Du kan downloade og læse din e-bog straks efter købet under Mine digitale køb.

Boganmeldelser · Et godt liv
Jørgen Alving, Lisbeth Hvingtoft, Jørgen Alving
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage