Plusbog logo
Telefonen er lukket uge 28, 29, 30 - men du kan skrive til os HER

 

 Fordelsklub
 Altid billige bøger
 90 dages returret
 4,5 stjerner på Trustpilot

Kongens Agent

Leveringstid: Download straks efter køb
Vores normalpris 109 kr
Spar 25 kr
84 kr
Dette produkt leveres gratis

Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst.

Over 250.000 bøger, nyheder, bestsellers. Til ekstra lave priser

Køb kun hvad du vil - ingen tvang

109 kr
Dette produkt leveres gratis
For dig der ikke ønsker medlemskab.
E-bog:

Når du læser e-bøger, kan du let have et helt bibliotek med dig på farten - på din tablet, mobil eller reader.

Du kan læse flere e-bøger på samme tid, og dine e-bøger kan selv huske, hvor du er kommet til.

Læs mere om hvad en e-bog er, samt hvordan du køber, modtager og læser e-bøger ved at klikke her.

       
Nederlaget i 1864 markerer et nationalt traume, der frem til i dag har påvirket Danmarks selvforståelse. Men kunne katastrofen været undgået? Kongens agent fortæller den tankevækkende historie om diplomatiet bag Dybbøl I kulissen til 1800-tallets preussiske nabokrige opererede en smuk og begavet kongelig, svensk agent. En kvindebedårer og intellektuel eventyrer, beleven og talentfuld, men også en frustreret mand, som desperat søgte anerkendelse på den internationale scene. Han havde adgang til magtens indercirkler, men skabte mod sin vilje kun opløsning, ulykke og død. Opløsningen af den danske helstat, der kulminerede med katastrofen i 1864, skyldtes misforståelser og uenigheder mellem statslederne i Sverige og Danmark. De nye skandinaviske kongefamilier kom til som følge af internationale og nationale interessekonflikter – godt hjulpet af politiske og personlige motiver. I begivenhedernes midte opererede den kongelige agent, men det skulle vise sig, at det langtfra var let at styre historiens ubønhørlige udvikling. Uddrag af bogen: Det var en typisk dansk sommerdag i 1863 med regn og blæst. Majestæten, den sidste af huset Oldendorff, da han var barnløs, var plaget af sit betydelige korpus og i dårlig form. Selv om han led af legemlige skavanker, var han stavret ud på anløbsbroen ved Skodsborg for at spejde efter de svenske skibe. Palæet ved Skodsborg var blevet majestætens foretrukne sommeropholdssted sammen med grevinden, som var hans borgerlige hustru. Majestæten havde ladet sig iføre sin våbenfrakke med generalsdistinktioner og sin høje hjelm med gyldne dekorationer, som grevinden syntes så godt om. Han måtte holde sig til rækværket på broen, der var frønnet af den stride blæst, bleget af sol og saltvand. Han bemærkede, at hans hænder allerede var leverplettede, selv om han dog kun var i halvtredserne. ”Satans til vejr,” mumlede han ud i blæsten. Om forfatteren: Niels Aadal (f. 1949) har virket som karrierediplomat med tjeneste ved EU, FN, OSCE og NATO med en slutstilling som ministerråd og chef for ambassaden i Tirana, Albanien. Efterfølgende har han været senior-analytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier. Kongens agent er hans skønlitterære debut.
Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788793270701
Forlag:
mellemgaard
Forfatter(e):
ISBN-10:
8793270704
Format:
ePub
Sider:
84
Udg. Dato:
28 okt 2014
Oplagsdato:
28 okt 2014

En e-bog er en elektronisk bog, der kan læses på tablet, mobil eller reader. Du kan downloade og læse din e-bog straks efter købet under Mine digitale køb.

Boganmeldelser · Kongens Agent
Niels Aadal
Vær den første til
at anmelde bogen
Skriv en boganmeldelse & VIND
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
Den der har skrevet flest anmeldelser
Den, der har skrevet den bedste
Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser
Hvorfor skal jeg blive medlem?
Vanvittige priser
Billig levering
PLATIN fordele
Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. .
Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Plusbog – for dig, der er vild med bøger

I Plusbogs fordelsklub får du adgang til mere end 250.000 EKSTRA billige bøger og meget mere. Med store medlemsrabatter og fri fragt ved køb over 250 kr. kan det hurtigt betale sig. Denne pris gælder for medlemmer. Medlemskab kun 49 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris uden medlemskab.
Medlemskab
49,-
30
/ dage