Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Plusbog Play - Ny gratis app til lydbøger

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Leipziger Tagebuch

af Selma Rosenfeldt-Olsen

Hæftet, 2017

1-3 hverdages levering

Fragt pr. ordre 19,95 kr

Forlagets pris 229,00 kr

info-icon Medlemspris

148,85 kr

Spar 80,15 kr (35%)

Denne pris gælder kun for

Plusmedlemmer.

Få første uge gratis (herefter 99,-/md.) og afmeld når du ønsker det. For dig der ELSKER Bøger og Hygge.

heart-icon
Beskrivelse

Bogen LEIPZIGER TAGEBUCH er Selma Rosenfeldt-Olsens debutroman om Frida, som er udvekslingsstudent fra København i Leipzig i det tidligere Østtyskland.
 
Frida er ikke noget i sig selv. Hun er en tom beholder, som søger indhold. Hun elsker kunsten og færdes blandt unge med lignende interesser. Hun længes ubeskriveligt efter én at holde af - eller måske endda: den helt store kærlighed. Men det er ikke så ligetil. Men hun er åben. – Alting er så alt for uforpligtende. Vi følger Frida i nogle måneder, fra vinteren bliver til forår, hvor den fremmede verden strømmer uhindret igennem hende.
 
Og sammen bliver vi klogere på, hvad historien har at sige os med dens reminiscenser fra 2. verdenskrig og kommunisttiden, ikke bare i erindringen hos de gamle, men helt ned i gadebilledet med dets levninger af huse fra før det store bombardement side om side med DDR-plattenbau. Og ikke mindst den nye generations ironiske dyrkelse af det hengangne og opblomstringen af nynazismen.
 
Selma Rosenfeldt-Olsens debutroman er ikke bare velturneret, den er klog. Frida laver fejl på fejl, men der er noget forsonligt over hende, måske netop fordi hun laver fejl. Der er noget klovn over hende.
 
Hun vil være fotograf, men de fleste af hendes billeder er mislykkede, uskarpe eller taget fra for lang afstand. Hun tager MDMA, første gang med succes, anden gang går det galt, og hun får det virkelig dårligt. Ham, hun er forlibt i, vil ikke have hende, selv om hun gør sig alle mulige anstalter, mens ham, hun ikke vil have, ikke er til at være i fred for.
 
Men udgangen er lykkelig og en ny begyndelse. – Ligesom romanen synes at være begyndelsen på et forfatterskab.
 
 
Pressen skriver:
"Rosenfeldt-Olsen skriver ukompliceret og indsigtsfuldt, med en meget fin balance mellem det næsten platte, det rørende, det sørgmodige og det eftertænksomme. For at sige det med fortællerens egne ord: Det er »simpelt og alligevel så fint«." - Kristin Vego, Information
 
"... Rosenfeldt-Olsens debut [er] meget lovende, fuld af lydhør og billedstærk prosa, der opmærksomt afsøger både indre og ydre scener. Hvis Frida måske (måske ikke) finder ud af, at hun skal være fotograf, så håber jeg, at Selma Rosenfeldt-Olsen med denne bog har fundet ud af, at hun skal være forfatter.” - Lillian Munk Rösing, Politiken
 
"”Leipziger Tagebuch" er et sindbillede på ungdommen: det evigt aktuelle spørgsmål om at finde sig selv, men også en angst for at gå glip af noget. Bogen fremmaner et smukt carpe diem, en kærlighed til og accept af det midlertidige, af øjeblikkets skønhed og flygtighed." - Anne Skov Thomsen, Nordjyske Stiftstidende
 
"Hovedpersonen i Leipziger Tagebuch kommer formentlig til at tage prisen som en af dansk litteraturs mest irriterende protagonister. Og det mener jeg godt (...) Frida er alt det, der irriterer én ved folk, der opfatter sig selv som kunstnere, men endnu ikke er det, og det er virkeligt imponerende, hvor præcist Rosenfeldt-Olsen rammer denne types selvopfattelse." - Victor Boy Holm, ATLAS

Bog detaljer
Dansk
9788793128538
Gladiator
8793128533
Hæftet
162
26. januar 2017
24. maj 2017
1
2
B: 129 H: 180 D: 14 mm


Se også vores eksklusive udvalg af hobbyartikler
STAEDTLER dobbelt...
Producentens pris 35 kr.
info-iconMedlemspris 28 kr.
STAEDTLER Noris Cl...
Producentens pris 85 kr.
info-iconMedlemspris 63 kr.
STAEDTLER Noris Cl...
Producentens pris 60 kr.
info-iconMedlemspris 47 kr.
STAEDTLER Pigment...
Producentens pris 90 kr.
info-iconMedlemspris 68 kr.
STAEDTLER Voks skr...
Producentens pris 35 kr.
info-iconMedlemspris 29 kr.
Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display