Se vores JULEGAVEGUIDE til hele familien  –  Få FRI FRAGT

Bliv Plusmedlem  og få adgang til vores altid lave priser på bøger. Er du i tvivl? Så prøv første uge GRATIS og herefter automatisk fornyelse til 99kr/md. Afmeld når som helst og Plusfordelene stopper ved udgangen af din betalingsperiode.

Plusblog

Krimi & Spænding

Enken fra Kiev

Af  Nina Sanderhoff Hansen , 24. januar 2018

Den næste bog i Mogens Bloms serie om efterretningsagenten Maiken Tarp, ENKEN FRA KIEV, udkommer i februar. Her kan du læse mere om den nye bog og forfatteren bag den spændende serie.

15. februar udkommer næste bog i serien om Maiken Tarp, der arbejder som efterretningsagent. Bogen af Mogens Blom hedder Enken fra Kiev, og i den finder læseren Maiken Tarp i en nyoprettet stilling i Udenrigsministeriet.

Maiken Tarp: En moderne heltinde

af Mogens Blom
Hæftet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 249,95 kr. )

Maiken Tarp er i de to første bøger, Gidsel i Amman og Arven fra Basra, blevet skildret som en ambitiøs kvinde i trediverne. Hun kan have svært ved at skabe nærhed og ligger meget vægt i sit arbejde. Hun gør fin karriere i politiet og ender i Irak som leder af Forsvarets Efterretningstjenestes efterretningsindhentning. I bøgerne følger vi hendes op- og nedture på arbejdet og i privaten. Maiken Tarp kravler hurtigt op ad rangstigen, men da hun efter Irak får et knæk, ender hun bag et skrivebord. Lige indtil noget sætter skub i sagerne, og hun må afsted igen.    

Inspiration fra fortiden

Forfatteren til bøgerne Mogens Blom trækker på personlig erfaring, når han skriver sine bøger. Mogens Blom har arbejdet med at fremme menneskerettigheder og demokratisering ved Udenrigsministeriet i flere år, så det er måske mest det politiske spil og de politiske intriger – og knap så meget spændingen – i bøgerne, hvor Mogens Blom trækker på sit tidligere arbejdsliv.

Mogens Blom elsker at udvikle og skrive indviklede og komplicerede handlinger, hvor han ligger små spor ud hist og her og til slut skal få det hele til at gå op i en højere enhed. Som han har sagt til Forlagsliv, så skal læseren ”jo helst ikke kunne forudse handlingen”. For ham handler det om at skabe en balance mellem det uventede og små, skjulte, spor, så læseren til slut skal kunne se, at sporene hele tiden har været gemt i siderne.    

Krimiserien om efterretningsagenten Maiken Tarp

1: Gidsel i Amman

af Mogens Blom
Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 80 kr.
  ( 99,95 kr. )
Gidsel i Amman , af Mogens Blom
Beskrivelse:
Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste befinder sig i Jordans hovedstad Amman, da en ung dansk kvinde kidnappes for øjnene af hende. Straks indledes en klapjagt for at finde gidslet og stoppe et planlagt bombeattentat. Men det politiske spil i både Danmark og Jordan undergraver efterforskningen. Derfor må Maiken trodse sine overordnede, og sammen med journalisten Kåre Nygaard indleder hun sin egen jagt på terroristerne.
GIDSEL I AMMAN er en politisk thriller, der tegner et sammensat billede af forholdet mellem Vesten og Mellemøsten. Bogen er første del af en serie med efterretningsagent Maiken Tarp.
Mogens Blom (f. 1956) har været ansat i Udenrigsministeriet i 17 år. I arbejdet med denne roman har han trukket på erfaringerne fra sin tid som seniorrådgiver i ministeriets mellemøstkontor. Han har gennem ti år rejst intensivt i Mellemøsten og var involveret i håndteringen af Muhammed-krisen, ligesom han befandt sig på Radisson SAS-hotellet i Amman, da det blev bombet i 2005.
ANMELDELSER
"Mogens Blom har noget på hjertet... superaktuel thriller"- 4 hjerter, Politiken
"Du sidder yderst på stolekanten og sover ikke om natten!" - 4 stjerner, Femina

2: Arven fra Basra

af Mogens Blom
Indbundet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 249,95 kr. )
Arven fra Basra , af Mogens Blom
Beskrivelse:
Skræmmende realistisk politisk thriller.
En irakisk tolk bliver brutalt myrdet i Amman, og ved liget er efterladt en liste med 78 navne på tolke, der har arbejdet for Danmark. En liste, som ISIS-lederen Nasir Fayez seks måneder tidligere har lagt på nettet. Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste tager til Mellemøsten for at forhindre at gerningsmændene kan strege endnu et navn på listen, men opdager snart, at arven fra Irak-krigen og hendes egen fortid som spion i Basra og Bagdad, spøger i det aktuelle opgør med ISIS - og at hun selv er i fare for at blive det næste offer.
"Arven fra Basra" er andet selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp. Mogens Blom har tidligere udgivet romanerne Dræbt af en vildfaren kugle (1983), Aftenholdet (1984), Naboerne fra Bagdad (2009) og senest første bind i serien med Maiken Tarp, Gidsel i Amman (2014).

3: Enken fra Kiev

af Mogens Blom
Hæftet, 2018
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 249,95 kr. )
Enken fra Kiev , af Mogens Blom
Beskrivelse:
Ved midnatstide i Donetsk, Østukraine flygter en kvinde ud af sit hjem med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter.
I Danmark er Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste blevet ansat i et nyoprettet sikkerhedssekretariat i Udenrigsministeriet. Mens ministeren taler på en stor anlagt konference, myrdes en af de udenlandske deltagere. Maiken Tarp er eneste vidne og mens PET efterforsker attentatet som terrorrelateret, er Tarp overbevist om at sagen er mere kompliceret end som så. Maiken Tarp lader sig opsluge af sagen - med fatale konsekvenser.

Mest populære

Gaveguiden til de unge (10+)


Gaveguiden til børn 6 – 10 år


Gaveguiden til børn 0 – 3 år


Gaveguiden til bedsteforældre


Gaveguiden til gravide og forældre


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display