Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Er bestyrelsesarbejde kun for Jens'er i jakkesæt?
Er bestyrelsesarbejde kun for Jens'er i jakkesæt?

Er bestyrelsesarbejde kun for Jens'er i jakkesæt?

I virkeligheden syntes jeg også, at bestyrelsesarbejde lød en smule kedeligt. Det gør jeg ikke mere. 

af

- d. 03. september 2020

Er bestyrelsesarbejde kun for Jens'er i jakkesæt?

Da jeg første gang blev spurgt, om jeg havde overvejet at lave bestyrelsesarbejde, svarede jeg nej. Faktisk svarede jeg nok nærmere “NEJ DA”! Med store bogstaver og med udråbstegn, fordi jeg slet ikke kunne se, hvordan det kunne være noget for mig.

Jeg var 38 år, gik i blomstrede kjoler, var soloselvstændig og havde en uddannelsesmæssig baggrund som cand.mag. i Religionsvidenskab. Ikke just prototypen på et bestyrelsesmedlem. Og derfor sagde jeg nej.

I virkeligheden syntes jeg også, at bestyrelsesarbejde lød en smule kedeligt. Det var sådan noget min far altid havde lavet bag stakke af papir om aftenen på kontoret. Kedeligt og slet ikke noget for mig.

Men hende, der spurgte, pressede alligevel på, og jeg besluttede mig for at finde ud af, hvad det egentlig var for noget. Og siden har jeg ikke set mig tilbage.

 

Det sjove ved bestyrelsesarbejdet

For nu ved jeg, hvad bestyrelsesarbejdet egentlig indebærer, og jeg kan kun sige, at det er noget af det allermest spændende, jeg nogensinde har arbejdet med. 

I bestyrelsen arbejder vi strategisk, langsigtet og helhedsorienteret med virksomhedens allerstørste trusler og allerstørste muligheder. Vi diskuterer vigtige problemstillinger, vi skaber udsyn, og vi bringer flere faglige og forskellige perspektiver i spil omkring bordet. Vi tager ansvar, og vi tager del i virksomhedens værdiskabelse ved at stå til rådighed med sparring, råd og vejledning, når der er brug for det. Også mellem møderne. Bestyrelsesarbejdet er en kontinuérlig udviklingsproces, og den slags synes jeg, det er super sjovt og givende at være en del af. Så det var fordomme, der holdt mig ude.

Mine egne fordomme om, at bestyrelsesarbejdet ikke var noget for mig, fordi jeg ikke passede ind i alle mine egne fastlåste forestillinger om, hvad det indebar.

 

Mange flere forskellige profiler i de danske bestyrelser

Men det skal vi lave om på. Vi skal væk fra vennebestyrelserne, og vi skal væk fra de små, lukkede netværk, hvori posterne cirkuleres. 

I stedet skal vi åbne døren og fortælle meget mere levende og konkret, hvad bestyrelsen egentlig laver, også skal vi lave strategisk og værdiskabende bestyrelsesarbejde, der peger fremad for virksomheden. På den måde kan vi nemlig tiltrække en masse nye profiler til de danske bestyrelser, og det er der - med al respekt - brug for. 

Derfor har jeg skrevet “Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt”. For at afmystificere bestyrelsesarbejdet og fortælle, hvad det egentlig drejer sig om. For at nuancere billedet af et bestyrelsesmedlem, så mange flere forskellige profiler kan se sig selv i rollen. Og for at dele alle mine egne - og andres - allerbedste tips og tricks til rent faktisk at finde vej til den første post. 

For der er masser, man kan gøre. 

I dag arbejder jeg i 5 bestyrelser og 5 advisory boards og har et brændende ønske om at åbne døren for mange flere forskellige profiler i de danske bestyrelser generelt. For du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt. Faktisk kan du hedde lige, hvad du vil, og gå klædt, som du ønsker. Hvis bare du vil bidrage til at vi får endnu mere værdiskabende bestyrelser.

 

Af Laura Vilsbæk, Indehaver af Nyibestyrelsen.dk

Køb bogen her: 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner