Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
forår
forår

Forårsbøger vi glæder os til

Foråret byder på mange gode ting, blandt andet længere dage, vintergækker og fuglesang. Men det byder også på masser af gode bøger. Vi har samlet en oversigt over bøger du kan glædes over i løbet af foråret.

af

- d. 10. februar 2022

 

Blæst - Af Anne Mette Kirk 

Blæst er 3. bind i Anne Mette Kirks krimiserie om politiefterforskeren Marc Abildgaard.

Hos Danmarks radio er der gang i den. Det er premieredag på den nye serie ”Røde papirer”, og i dag går den i luften for flere millioner af danskere. Der er store forventninger til instruktøren og manuskriptforfatteren bag, Silas Ruby. ”Røde papirer” er skrevet på baggrund af hans erindringer, om hans egen kaotiske barndom. Silas er taget hjem til Skive, for at se det første afsnit af serien sammen med sin søster og far, samt forberede dem på mediehysteriet. Senere på aftenen finder man Silas’ far og søster dræbt, og Marc Abildgaard, der er politiefterforsker, bliver tilkaldt. Silas bliver anholdt ved gerningsstedet, og spørgsmålet er, om han er på flugt eller på vej efter hjælp? Bjørg Walsted, den nye og talentfulde dramachef, tager sagen i egen hånd, for at finde frem til sandheden om de to skuddræbte. Men før hun ved af det, er hun selv offer for morderens manuskript. Mon hun slipper afsted derfra i live?

 

Det regner med mænd - Af Jenny Colgan

Katie er utilfreds med Londons udvalg af mænd, det er simpelthen for smalt! Læs med når den unge Katie skifter sit travle byliv i London ud, og bosætter sig i den lille skotske landsby, i kampen for at finde vaskeægte kærlighed. Her regner det oftest, hun håber dog på en ting... At det vil regne med mænd!

 

Den mørke engel - Af Elly Griffiths

Den mørke engel er det tiende og selvstændige bind i krimiserien om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway, af Elly Griffiths.

Ruth Galloway er smigret over, at den italienske arkæolog Dr. Angelo Morelli, spørger om hjælp til sin efterforskning. I en lille italiensk bjergby, Fontana Liri, har Morelli nemlig fundet nogle knogler, som han ikke kan identificere. Ruth, der ikke har været ude og rejse i meget lang tid, takker hurtigt ja. Hun rejser omgående til Italien, sammen med sin datter og veninden Shona. I et middelalderligt gravkammer finder hun en dunkel hemmelighed om modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Hun møder til sin store overraskelse kriminalkommissær Harry Nelson, som tilfældigvis er på ferie i samme område. Der er dog ikke tid til at fejre gensynet, da knoglerne viser sig at have forbindelse til et mord begået for nyligt. Endnu engang er Ruth blevet en del af en efterforskning, som hurtigt skal opklares.

 

Kålhydrater - Af Jane Faerber og Anette Sams

 

Anette Sams giver dig her et indblik i kroppens og kålens biologi. Blandt andet hvorfor kulhydrat fra kål har den stikmodsatte effekt på kroppen, end de raffinerede kulhydrater som vi fx får fra pasta, sukker og brød. Kål er en suveræn spise, og når vi erstatter de forarbejdede kulhydrater med kålhydrater, spiser vi vores mikroorganismer i hele vores tamsystem af, og dermed opnår vi et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem. Du opretter en modstandsdygtig krop ved at skifte raffinerede kulhydrater ud med kålhydrater. Bogen er samtidig også opskriften, der river dig fri for overvægt, livsstilssygdomme og insulinresistens. For at hjælpe dig på vej til at få flere kålhydrater, får du 50 velsmagende og nemme opskrifter, som er udviklet af Jane Faerber. Kål kan dyrkes derhjemme og tilberedes på mange måder, uden at den mister sine værdifulde evner.

 

For enden af vejen - Af Lars Kjædegaard


Her får du bog nummer 15, For enden af vejen, i den populære krimiserie om Anita Hvid og Thor Belling, af Lars Kjædegaard.

Der er skabt mistro og tvivl til Thor Belling, efter at han har tilbageholdt nogle oplysninger i forbindelse med snigmordet på drabschef Richard Brøssner. Belling bærer nemlig rundt på hemmelig viden, som han ikke deler med nogen, selv ikke Anita Hvid. Makkerparret er i gang med at efterforske to nye drab, og da det tredje drab bliver begået, mistænker Belling det for at hænge sammen med drabet på drafschef Brøssner. Vil det nogensinde lykkedes for Belling og Anita Hvid at løse gåden og finde frem til sandheden?

 

Rottelinjen - Af Lotte og Søren Hammer 

Ottende og sidste bind i serien "Venner og fjender" af søskendeparret Lotte og Søren Hammer.

Krigen er ved at nå sin ende. Peter og Kassandra er flyttet ind hos ambassadørparret Flavio Zanetti og hans kone Augusta. De fire tager en beslutning om at hævne sig på dem, der stod bag massakren i Warzawa. For at hævne sig må de have ramt på dem, der hemmeligt arbejder på flugtruter til nazisterne – også kendt som rottelinjen.

Du kan se hele rækkefølgen på Lotte og Søren Hammers serie "Venner og fjender" her.

 

Vingården for vilde drømme – Af Caroline Säfstrand  

Læs med i denne feel-good og livsbekræftende roman, når rolige drømme bliver til vilde drømme, idet fire mennesker krydser hinandens veje ved en skånsk vingård.

Erica beslutter sig for at forlade mand, lejlighed og sit job som revisor. En ting er sikkert, hun ved ikke, hvor hun skal hen, men hun ved, at hun skal væk. I Arild, en lille fiskerby blot 600 kilometer mod syd, har en ung mand ved navn Marcus lige hamret et skilt i jorden, hvorpå der står ”værelser til leje”. Det er hans sidste desperate forsøg på at få det til at løbe rundt økonomisk på den vingård, som han har arvet fra sin bedstefar. I Helsingborg sidder Lilian alene i sin lejlighed, og betragter livet passerer forbi hendes vindue. Hun ved bare ikke, at Erica snart vil ændre livet for hende og flere andre.

 

Lenins bodyguard – Af Leif Davidsen

København 1910, et samlepunkt for flere spioner, revolutionære og reportere fra hele verdenen. Samme år kommer Oskar Madsen, en sønderjyde, til København, efter et par år i den amerikanske hær som vicesherif. Han booker sig ind på et mindre pensionat, som huser russere, der læser om den danske andelsbevægelse på det Kgl. bibliotek. Oskar redder en mørk aften Vladimir Uljanov, fra to overfaldsmænd, som er udsendt af Zaren. Dette bliver starten på et fortrolighedsforhold mellem Oskar, og den mand, verden senere skal kende som Lenin. Oskar kommer i karambolage med ordensmagten, og han flygter derfor tilbage til Amerika, i et forsøg på at genoptage det frie liv. En dag i 1917 modtager han en henvendelse: Lenin har brug for ham i Rusland. Oskar bliver derfor førstehåndsvidne til den kendte verdenshistorie om Lenins Bodyguard.

 

Himmel og Helvede – Af Kirsten Thorup

Himmel og helvede, er tredje del af forfatteren Kirsten Thorups romanfortælling om pigen Jonna, som er en selvstændig efterfølger af Lille Jonna og Den lange sommer. 

Grib fat i denne storbyroman, hvor vi følger flere hovedpersoner og de forskellige perioder, de gennemgår i deres liv. Dette tegner et billede af Danmark i de sene 60’ere. Her møder vi blandt andet Frk. Andersen, som er en klinikdame fra Vesterbro, og en kioskejer ved navn Bols. Bogen skildrer på en respektfuld måde de mange skæve personligheder og deres eksistens. I bogen hører vi historien om Maria, som spiller violin, men må opgive sin musikalske uddannelse for at skabe en tilværelse med Jonni. Vi læser samtidig om Marias udvikling fra pige til kvinde og frigørelsen fra de værdier og normer, som hendes forældre har lært hende.

 

Verdens 100 mest berømte dyr - Af Sebastian Klein 

Sebastian plejer at fortælle om mærkelige, klamme eller farlige dyr. Men i denne bog, gør han noget helt andet. Han fortæller nemlig om dyr, der er berømte og har gjort noget helt specielt. Du kommer blandt andet til at læse om bjørnen Wotjek, som bar tunge våben for soldaterne. Om gorillaen Koko, der bad om en kattekilling som ven, fordi den var så god til at kommunikere med mennesker. En høne ved navn Mike, der levede i 18 måneder uden hoved og blev berømt i hele USA. Men hvordan kan det dog lade sig gøre? Det forklarer Sebastian dig i ”Verdens 100 mest berømte dyr”, når han ved hjælp af sin store viden gør dig klogere på dyr samtidig med, at man hører om nogle utrolige historier om vilde dyr.

 

Tre dage i april – Af Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

I sommeren 1945 venter tusinder af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser, alt imens krigen lakker mod enden, og de sidste krampetrækninger nedbryder nazisterne. Dagmar er med i bussen, og hun har en mission, og det er at redde den mand, der gjorde alt for at opfylde hendes ønsker og drømme, inden han forsvandt. Løbende møder hun dog mennesker ombord på bussen, i kz-lejren og det bombarderede Tyskland, som vil ændre hendes syn på verden og hendes liv.

 

Sommerkogebog – Af Timm Vladimir

Lad dig inspirere af Timm Vladimirs hyldest til sanserne og sommerens smagsnuancer med sommer- og grillretter, som ligger hans hjerte nært i hans gastronomiske familiehistorie. Vladimir deler ud af sine allerbedste opskrifter til de lune måneder på året. Her får du alternative måder at tilberede din mad på grillen, tips og tricks, samt tilbehør til hverdagen og weekenderne. Bogen indeholder 140 opskrifter, der passer til hele familien og til enhver lejlighed. Der er både opskrifter på mad, der er hurtig klaret, og mad, der kan passe sig selv. Du får også nye bud på grillretter til festlige begivenheder, påske og sommerfester, det er altså den ultimative allround kogebog.

 

Nøglen til mord – Af Anna Grue 

En kvinde ved navn Anne-Maj Mortensen finder til sin overraskelse sin eksmands lig i en luksuslejlighed ved lystbådehavnen i Nykøbing Sjælland. Det ligner, at han har begået selvmord, og ingen kan forstå hvorfor. Anne-Maj må irriteret påtage sig ansvaret og få sat eks-mandens bolig til salg, og det bliver ikke let med en kæphøj ejendomsmægler. Midt i forløbet opdager hun, at et par har fået adgang til den tomme lejlighed for at dyrke sex. Hun får en slem mistanke om, at ejendomsmægleren misbruger de tomme lejligheder rundt omkring. Politiets efterforskningsteam tager heller ikke denne gang Anne-Maj seriøst. Ikke en gang da der dukker et lig mere op, men de bliver snart klogere. 

Nøglen til mord er tredje selvstændige bind om fru Mortensen af Anna Grue.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner