Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Forfatter Katrine Engberg

Forfatter Katrine Engberg anbefaler, som månedens stemme i november, Ruth Wares fantastiske nye krimi The turn of the key. 

af

- d. 01. november 2019

Forfatteren af de globale bestsellere “Kvinden i kahyt nr. 10” og “I en mørk, mørk skov”, britiske Ruth Ware, er en gigantisk stjerne i det meste af verden. I USA kaldes hun sågar "vor tids Agatha Christie". Det til trods er hun ikke specielt kendt her i Skandinavien. Og det er synd og skam, for hun skriver virkelig fænomenalt godt. Stilen er samme karakter-og miljøbårne psykologiske thrillers, som Gill Flynn for alvor fik sat på verdenskortet med "Gone Girl" - det vil sige spænding af den langsomt opbyggede, men til gengæld dybtgående slags, der bliver i kroppen længe efter endt læsning. 

I "The turn of the key" (endnu ikke oversat til dansk, men det må være på trapperne) lærer vi en ung kvinde, Rowan Caine, at kende via dennes breve til en advokat, hun bønfalder om at tage hendes sag. Hun er barnepige og sidder, erfarer vi, fængslet for drabet på et barn, hvis identitet vi ikke kender. I brevene trevles Rowans historie langsomt op; stillingsopslaget som "nanny" hos en familie i Skotland, mødet med ægteparret Elincourt og deres tre børn og - ikke mindst - indflytningen i et gammelt hus, der er blevet overtaget fuldstændigt af moderne teknologi - og måske spøgelser..? Utrygheden stiger, både hos den unge kvinde og hos os læsere, der jo ved, at det ender med, at et af de tre børn dør, men ikke hvem af dem og hvordan. Og til sidst viser det sig selvfølgelig, at der dybere og langt værre hemmeligheder, end vi havde kunnet forestille os. 

Ruth Wares fantastiske nye krimi The turn of the key er desværre ikke udkommet på dansk endnu, men mon ikke snart den kommer.

Den engelske udgave kan købes her:

Dansk bog:

 

Og selvfølgelig anbefaler Plusbog, at Katrine Engbergs nyeste bog:


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner