Bliv Medlem Returbøger Kundeservice

Tid til hygge med PUSLESPIL - spar op til 45% 

Plusbog er for dig der ELSKER hygge, fordybelse og forkælelse. heart-icon
Bliv
Plusmedlem og spar op til 90%. Få 1. uge GRATIS (herefter 99 kr/md), og afmeld når du ønsker det. E
ller køb helt uden medlemskab.

Plusblog

Forfatterindlæg

Inger Wolf har opfundet den perfekte mand: Christian Falk

Af  Inger Wolf , 30. marts 2017

Inger Wolf er aktuel med KRAGEMANDEN, der er bog nummer to i serien om psykiateren Christian Falk. Med hovedpersonen skabte hun den perfekte mand. Læs her, hvordan arbejdet med Christian Falk-serien startede.

Når man lever af at skrive om mord, ender det let med, at romantikken kommer i anden række. Men hvad sker der, når man sætter en single kvinde til at skrive en ny mandlig hovedperson i helteafdelingen? Og kan man opfinde den perfekte mand til sig selv?

Hæftet, 2017
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 179 kr.
  ( 299,95 kr. )

Da jeg gik i gang med at skrive Brændte sjæle med psykiateren Christian Falk i hovedrollen, var jeg lige blevet single. På det tidspunkt boede jeg i Spanien i en skøn lejlighed, men bortset fra nogle arbejdstimer på en irsk bar og en sjælden bytur med vennerne mødte jeg til daglig ikke mange mennesker.

Det var dengang, han opstod i en stille aftentime. Jeg troede egentlig bare, at jeg skabte en tilfældig helt, men jeg kan nu se, at jeg langt hen ad vejen i mistænkelig grad opfandt en mand, jeg selv kunne have valgt. En slags fiktiv mulig kæreste.

Ny krimiserie af Inger Wolf med ny hovedrolle

Altså, hvad skal jeg sige til mit forsvar? I lang tid var Christian nærmest det eneste menneske, jeg “så” til daglig, så det kan ikke rigtig undgå at blive én, man gerne vil være rimeligt meget i stue med.

Når jeg nu betragter slutresultatet, så tænker jeg, at noget af det, som kendetegner Christian mest, er hans mod på en række fronter.

Så betyder det, at jeg er på udkig efter en modig mand?

Men hvem er han egentlig? Christian Falk er en single fyr på 35 år, der arbejder som psykiater på Psykiatrisk Hospital i Risskov i Aarhus.

Men han skulle også have noget særligt spændende at lave på sin arbejdsplads, så han fik et forskningsprojekt, hvor seriemorderes hjerner MR-scannes for at se, hvordan de adskiller sig fra en kontrolgruppe.

Inger Wolfs nye helt: Christian Falk

Hæftet, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 179 kr.
  ( 299,95 kr. )

Ad den vej har han set og talt med Skandinaviens værste afskum, og det er hans tætte viden om de her banditter, der har skaffet ham konsulentopgaverne for politiet.

Det er også det, der i sidste ende sætter ham på sagen om den forsvundne kunsthistoriker og mønsterborger Anton Jørgensen, som kun har efterladt sig et afhugget øre, nogle dæmoniske tegninger og en masse euforiserende svampe.

Christian har tidligere arbejdet for Læger uden grænser, for der måtte godt være noget engagement og empati på et højere plan. Jeg kan heller ikke have hvem som helst til at overvinde ondskaben.

Han er nødt til at være en slags modpol. Og så er han generelt vellidt, hvis vi ser bort fra hans hykleriske chef.

Han er jeans og sweatshirt-typen. Casual cool. Han har lidt småskrammer, fordi han i sine yngre dage var noget temperamentsfuld, men har vi ikke alle en fortid på godt og ondt?

Det var så også dengang, han begyndte at ryge pot for at få mere ro på. Hvad skal jeg sige til den lille uvane, ud over at der var fordrukne detektiver nok, der gik i flasken, når de kom hjem?

Og Christian har haft sit at slås med. Det forstår man godt, når man lærer ham at kende.

Han har en lidt kompliceret baggrund, og man kan roligt sige, at familien er noget for sig selv. Men mest af alt er han ikke bange for meget. Heller ikke for at gå nye, utraditionelle veje i jagten på sandheden.

Wolf-krimi har psykiater i hovedrollen

Har jeg så det perfekte ægteskab med Christian? Ikke helt endnu. Der er faktisk en del ballade mellem ham og mig.

Jeg vil ikke sige, at vi skændes, men der har været nogle opgør. Måske er det bare, til vi får slebet kanterne af.

Jeg kan så afsløre, at han er endnu værre under overfladen, men når han bliver alt for rebelsk eller rapkæftet, så kommer der gang i rettelakken.

Jeg har brug for, at han holder hovedet koldt. Det er trods alt nogle af krimilitteraturens værste drabsmænd, han skal op imod.

Findes der mænd som Christian? Masser. Jeg møder mange skønne helte i hverdagen, når jeg researcher og kommer rundt. En dag møder jeg helt sikkert også ham, der kan bære både mig og hunden gennem flammerne, hvis huset brænder.

Men indtil da, må jeg nøjes med ham her. Men jeg deler ham gerne med jer.

For jeg er vel ikke den eneste, der har brug for en helt i mit liv?

Se rækkefølgen i Inger Wolfs første krimiserie

Inger Wolfs første krimiserie har vicekriminalinspektør Daniel Trokic i hovedrollen.

Paperback, 2009
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 39 kr.
  ( 49,95 kr. )
Sort sensommer , af Inger Wolf
Beskrivelse:
Det er sidst i september, og den unge antropologistuderende og enlige mor Anna Kiehl vender ikke hjem fra sin aftenløbetur i Marselisborg skov. Næste morgen bliver hun fundet nøgen med halsen skåret over og en tørret buket skarntyde anbragt på brystet.
Sort sensommer er første bind i serien om vicekriminalkommissær
Daniel Trokic og it-specialist Lisa Kornelius.
»Sort sensommer” er fyldt med action, fart og masser af dramatik.«
- JydskeVestkysten
» Inger Wolf kan noget med skæve vinkler, hurtige stemningsskift og
dybt fascinerende persontegninger. «
- Alt for damerne
»Det er mildt sagt god læsning ... en yderst vellykket dansk kriminalroman.«
- Information
»Trokic og Kornelius vil man meget gerne møde igen [...] Med Sort
sensommer har Inger Wolf lagt meget lovende ud – fortsættelse
udbedes! «
- Weekendavisen
»En rigtig page-turner. «
- Århus Stiftstidende

Paperback, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 129,95 kr. )
Frost og aske PB , af Inger Wolf
Beskrivelse:
Da en otteårig dreng midt under en snestorm bliver fundet død i Giber Å, har politiet flere spor at gå efter: Der er en mand med en stor billesamling, der er en dreng med en særdeles dårlig samvittighed, og der er en tredive år gammel drukneulykke i Giber Å. I den på overfladen så idylliske landsby døjer vicekriminalkommissær Daniel Trokic og resten af teamet med kulden, men i takt med at sneen smelter, blotlægges en smertelig historie.
ANMELDELSER
"Veldrejet og stemningsfyldt med et stort, varieret persongalleri." - Jyske Vestkysten
"Wolf kan helt klart noget ekstraordinært... hun har skrevet en gefigen kriminalroman, der udmærker sig ved sine fine persontegninger, troværdige psykologiske plots og et sprog befriende og lænset for krimiflom." - Femina
"Jo, der er både fremtid og gode krummer i Inger Wolf." - Politiken

Paperback, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 129,95 kr. )
Sangfuglen PB , af Inger Wolf
Beskrivelse:
En tidlig morgen i maj finder politiet det stærkt forslåede lig af Maja Nielsen i Rådhusparken i Århus – hun er faldet ned fra stor højde, og højre arm er fuld af snitsår. Alt tyder på selvmord, og da politiet dykker ned i hendes liv, viser det sig da også, at hun led af både forfølgelsesvanvid og voldsomme mareridt. Men en blodprofil med spor af et ukendt stof, en tatoveret colombianer og en særdeles kompromisløs dyreaktivist fører kriminalkommissær Trokic og hans team i en helt anden og mere blodig retning.
ANMELDELSER
"Den århusianske forfatter er en fabelagtig iscenesætter, der forstår at lave et plot og knytte enderne sammen i en effektfuld filmsk finale." - Jyske Vestkysten
"En gedigen og spændende, velskrevet og sammenhængende kriminalroman. Alle gode gange tre, Inger Wolf." - Femina

Paperback, 2015
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 129,95 kr. )
Hvepsereden PB , af Inger Wolf
Beskrivelse:
I en tom villa i Århus bliver en teenagedreng fundet dræbt. Han er blevet mishandlet, og rundt om hans lig er der spredt døde hvepse. Politikommissær Daniel Trokic mistænker den dræbte drengs forældre for ikke at have rent mel i posen. For hvorfor kan han ikke få historien bag de mange ar på drengens krop? Og hvad er forbindelsen til hvepsene, en fanatisk samler og en gammel voldtægtssag?
ANMELDELSER
"En flot, spændende og uhyggelig krimi med mord, psykopati og macabre hemmeligheder... Inger Wolf fortæller historien lige på og råt." - Metroxpress
"Pas på, derude I liggestolen, når det engang bliver sommer: Det kommer til at krible over det hele. På den uhyggelige måde." - Fyens Stiftstidende
"HVEPSEREDEN holder et højt niveau, både hvad angår intrigens finurlighed og personkredsens psykologiske troværdighed." - Weekendavisen

Paperback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 129,95 kr. )
Ondt vand PB , af Inger Wolf
Beskrivelse:
To kvinder findes myrdet og delvist skeletterede i hver sin kuffert under en stendynge i udkanten af Århus. Der er anbragt stearinlys på stedet, og den ene kvindes hud er oversået med små mærker, der ligner bogstavet Y, den anden har en sjælden prærieblomst i håret. 
Politikommissær Daniel Trokic leder efterforskningen, der peger i flere retninger: det afrikanske kontinent, religiøst vanvid og et uhyggeligt møde med det danske dyrerige. Men da endnu en kvinde forsvinder, haster det for Trokic og hans team med at finde ud af, hvad drabsmanden vil fortælle med sin makabre iscenesættelse.
 

Paperback, 2014
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 129,95 kr. )
Under en sort himmel PB , af Inger Wolf
Beskrivelse:
I Anchorage, Alaska findes en dansk vulkanforsker, hans kone og søn skudt i deres hjem. Drabsmanden har placeret ofrene omkring et bord med et dukkehus og en bunke aske, men der mangler én: familiens 11-årige datter. 
Politikommissær Daniel Trokic bliver sendt til Alaska for at bidrage til efterforskningen. Her bliver han sat sammen med kriminalassistent Angie Johnson, og snart går jagten gennem statens storslåede, men barske natur. Mens et vulkanudbrud truer, forsøger de at finde drabsmanden og den savnede pige, inden det er for sent.

Paperback, 2016
Sprog: Dansk
info-iconMedlemspris 79 kr.
  ( 129,95 kr. )
Det perfekte sted at dø PB , af Inger Wolf
Beskrivelse:
Da en ung dansker findes død i Japans mest berømte selvmordsskov, bliver politikommissær Daniel Trokic sendt derud for at undersøge sagen. For dels har det japanske politi meget hurtigt afskrevet dødsfaldet som selvmord, og dels har nogen anonymt sendt afdødes far et brev om, at en båndoptagelse peger i en anden retning. 
For Trokic bliver mødet med den japanske kultur en udfordring. Japanerne bryder sig ikke om at tale åbent om tingene, og ikke engang hos politiet kan han få de informationer, han har brug for.
Men trods modstanden opdager han snart, at noget er helt galt. I stedet for selvmord viser det sig at handle om et usædvanligt ondsindet drab, der trækker tråde tilbage til en af de modbydeligste forbrydelser i Japans historie.

Mest populære

Er du klar til Readathon?


Fra katastrofetanker til fiktion


9 sjove brætspil for hele familien


Victoria: bogen bag serien


5 gode Low FODMAP bøger


Vores kunder elsker os!
Trustpilot 8,9
E-mærket
Du kan være tryg hos os - Vi er medlem af e-mærket!
Cxense Display