Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
Find de lækreste flexitar opskrifter i bogen Supersund flexitar
Find de lækreste flexitar opskrifter i bogen Supersund flexitar

Opskrift fra bogen Supersund flexitar – Den optimale balance mellem kød og grønt

At være vegetar er ikke altid lige nemt, derfor findes der også alternativet “flexitar”. En “flexitar” er en fleksibel vegetar, der inkluderer udvalgte animalske råvarer. Her får du en superlækker flexitarisk opskrift på en fyldig minestrone.

af

- d. 14. marts 2019

Bag bogen Supersund flexitar – Den optimale balance mellem kød og grønt er ernæringskonsulenten Martin Kreutzer og den autodidakte kok Sandra Pugliese. Martin Kreutzer er en af landets mest velrenommerede specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Han har skrevet bøgerne Den store antiinflammatoriske kostguide og Ingefær. Sandra Pugliese har gennem flere år udviklet velsmagende og sunde opskrifter til blandt andet Alt for damerne og Femina. Hun står bag flere kogebøger heriblandt Gurkemeje og Sund med kakao i maden.

Tiden er til at spise grønnere, men det kan for mange mennesker være en stor omvæltning at udelukke animalske produkter helt fra kosten. Men det behøver du heller ikke. En ’flexitar’ er en fleksibel vegetar, der inkluderer udvalgte animalske råvarer i en ellers overvejende grøn livsstil. Med en flexitarisk kost forenes det bedste fra både den vegetabilske og den animalske verden til en optimal ernæringsmæssig kombination. Denne bog er fyldt med opskrifter med fokus på at spise antiinflammatorisk, grønt og med fantastisk velsmag, som tilfredsstiller både de små og store i familien. Pointen med bogen er nemlig også, at det ikke skal være svært at lykkes med gode og grønne tiltag, og at kosten nemt skal kunne forenes med familieliv og venner.

Fyldig Minestrone opskrift

Portioner - 2

Tilberedning - 30 minutter

Kogning - Ca. 1 time

 • 3 fed hvidløg
 • ½ rødløg, ca. 40 g skrællet vægt
 • 2 stængler bladselleri, ca. 40 g
 • 1 stor gulerod, ca. 75 g
 • 1 pastinak, ca. 125 g, alternativt persillerod eller knoldselleri
 • 2 store håndfulde kål, fx sortkål, broccoli, rosenkål, savoykål eller blomkål, ca. 100-150 g
 • 300 g små tomater
 • Ca. 7 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
 • 150 g kogte bønner
 • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
 • 2 store spsk pesto, Pecorino eller parmesan til servering
 • Salt

1. Pil hvidløg og løg og finthak begge dele. Skyl bladselleri og finthak også den. Skrub eller skræl gulerod og pastinak, og skær guleroden i småbitte tern. Pastinakken i lidt større, men stadig små tern.

2. Rens kålen grundigt og snit den, hvis sortkål meget fint i strimler, hvis broccoli i småbitte buketter, rosenkål snittes også meget fint. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte.

3. Svits hvidløg og løg i olien for lav varme nogle minutter, uden at det bruner. Tilsæt bladselleri og gulerod. Lad det småstege yderligere nogle minutter og tilsæt så bouillon og bønner. Lad det småsimre 20 minutters tid og tilsæt pastinaktern. Når de er næsten møre, tilsætter du kålen. Den skal kun have 1-2 minutter. Tag gryden af varmen og kom tomaterne i.

4. Server suppen med pesto og friskrevet pecorino, smag den evt. til med salt, alt efter hvor salt din bouillon er.

Lækker fyldig minestrone opskrift


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner