Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage58
blogImage58

Rækkefølgen på Elsebeth Egholms bøger

Elsebeth Egholm skriver den ene fantastiske bog efter den anden. Lige nu er hun aktuel med krimien Så mange liv, som er en mini-udgivelse med seks kapitler af serien om Dicte Svendsen (udkommer november 2022), og tidligere i år udkom hun med spændingsromanen Den røde glente. Vi ser nærmere på den populære serie om Dicte Svensen og giver et portræt af seriens kendte og elskede hovedperson. Du får også et overblik over serien om den praktiserende læge, Rina, samt Elsebeth Egholms selvstændige udgivelser.

af

- d. 26. august 2022

Dicte Svendsen er hovedpersonen i Elsebeth Egholms populære femi-krimiserie. Den første bog i serien, Skjulte fejl og mangler, udkom i 2002. Dicte er journalist og bosat i Århus. I løbet af serien er hun opslugt og involveret i store kriminalsager, og undervejs forsøger hun at balancere kærligheden, venskaber og skeletter i skabet.

Dicte møder konstant nye udfordringer og har det med at komme galt afsted. Uanset om det er en psykopat med en økse, en voldtægtsforbryder, om hun er ved at blive kvalt, eller om det er en forelskelse i en kæreste, som ikke er hendes. De spændingsmættede krimier har sikret underholdning for mange og har garanteret Elsebeth Egholm en plads på listen over de bedst sælgende krimiforfattere i Danmark.

Første gang vi møder Dicte er i bogen Skjulte fejl og mangler, hvor hun er 40 år gammel og fraskilt. Hun har netop forladt København og sin utro ægtemand og flyttet til Århus sammen med sin teenagedatter, Rose.

Elsebeth Egholms krimiserie om Dicte Svendsen er blevet dramatiseret i tv-serien “Dicte” med Iben Hjejle i hovedrollen.

Se videoen, hvor Elsebeth Egholm fortæller om sine Dicte-bøger og tv-serien:

Rækkefølgen i serien om Dicte Svendsen

 

Så mange liv - 12. bog (en mini-udgivelse) i serien

Udkommer i november 2022

 

Dødvægt - 11. bog i serien

Udkom i 2015

Under en storm i Middelhavet kæntrer en flygtningebåd fra Libyen. Dicte og Bo, som er på vej til Gozo med et hold fotoelever, er vidner til ulykken. Mønstereleven Natasha fanger færgens passagerer, de døde afrikanere i havet og liget af en ung, hvid kvinde. Bo og Natasha forsvinder, og sammen med Jack Spiteri forbinder Dicte forsvindingen med Natashas fotos. En kvinde på færgen ligner den døde kvinde i havet på en prik. Spørgsmålene melder sig for alvor, da Natashas lig dukker op ved foden af en klippe, og Bo stadig er forsvundet.

 

Kød og blod - 10. bog i serien

Udkom i 2014

Dicte er ved at miste grebet om virkeligheden. Hun styres af tvangshandlinger efter en voldtægt i sommer, hun husker dårligt, kan ikke koncentrere sig og går konstant i bad. I november findes liget af en ung kvinde i en baggård tæt ved freelancekontoret, hvor Dicte arbejder. Det er den anden studerende, der er blevet dræbt i byen. Gerningsmanden voldtager, dræber og flår halsen op, som var han et rovdyr. Dicte, som ikke længere er journalist, arbejder på en bog om voldsofre. En kilde påpeger en forbindelse til drabene. For at finde fred med sig selv, sætter Dicte jagten ind på gerningsmanden.

 

Eget ansvar - 9. bog i serien

Udkom i 2013

Det er sommerferie og en hedebølge skyller ind over Aarhus, da en flygtningeadvokat findes død i sit hjem. Først ligner det et hændeligt branddødsfald, men ved nærmere eftersyn et mord. Samme aften holder Dicte og Rose fødselsdagsfest. Peter følger festen på afstand. Han forsøger at stoppe kidnapningen af Rose og kusinen Anne Marie, da de på vej ud i nattelivet passes op af en hvid bil. Få dage senere findes hånden af en ung afrikansk kvinde og senere flere lig dele, men intet hoved. Dicte indleder sin egen efterforskning, da Anna Bagger overtager kidnapningssagen. Ligesom hos Anne Marie og advokaten har der være indbrud i hendes hjem. Hun må forsøge at finde ud af, hvad kidnapperne er ude efter og lave en byttehandel.

 

De døde sjæles nat (Peter Boutrup) - 8. bog i serien

Udkom i 2012

Da Peter en sen, regnfuld aften opsøger venindens Mys gravsted, møder han Mys mor. Hun vil have ham til at finde sin forsvundne søn, Magnus. Dagen efter fiskes den unge nonne Melissa op af voldgraven, hvor Peter arbejder som tømrer. Peter er den sidste, der så hende i live. Hun er blevet garrotteret – en gammel spansk henrettelsesmetode. Dykkeren Kir fandt under en dykning en kasse med gamle knogler. Manden i kassen er ligesom Melissa blevet garrotteret. Mens Peter leder efter Magnus, må Mark Bille Hansen forsøge at finde sammenhængen mellem knoglerne i kassen og Melissa.

 

Tre hundes nat (Peter Boutrup) - 7. bog i serien

Udkom i 2011

Tre hundes nat er den første bog med Dictes søn Peter Boutrup i hovedrollen. Den 18-årige Nina Bjerre forsvinder fra en nytårsfest i Grenå. Dagen efter finder Peter liget af Ramses Bulai, som er kendt af politiet. Den unge dykkerpige, Kir, finder liget af en pige i havnen. Pigen er bundet fast til et anker, og hendes ansigt er revet af. Er det Nina Bjerre? Og har Ramses død noget med det at gøre? Peter må finde svaret i den fortid, han forsøger at glemme.

 

Vold og magt - 6. bog i serien

Udkom i 2009

I sjette bog i serien, Vold og Magt, eksploderer to bomber i Aarhus. Det ene i et solcenter, hvor Dicte skulle have været, og den anden i borgmesterkandidaten Francesca Olsens bil, som Dicte skulle mødes med samme eftermiddag. DNA-spor fra det første gerningssted leder til Dictes bortadopterede søn. Dicte kommer på rejse, hvor hun må se sig selv og sine valg i øjnene i sin søgen på sønnen.

 

Liv og legeme - 5. bog i serien

Udkom i 2008

Da liget af en ung kvinde bliver fundet ved stadion under en fodboldkamp, er Dicte hurtigt fremme. Kvinden er maltrakteret, og det eneste bevis er et glimt af et støvleklædt ben i buskene bag liget, som er fanget på en piges mobiloptagelse. Er det den samme mand, som indleder sadomasochistiske forhold til kvinder, han har mødt på værtshuset? Sagen kompliceres yderligere, da Dicte kontaktes af en indlagt straffefange dømt for manddrab.

 

Nærmeste pårørende - 4. bog i serien

Udkom i 2006

Nærmeste pårørende modtager Dicte Svendsen en dvd med posten. Dvd'en er sendt anonymt og stilet personligt til hende. Dictes verden forandres da billederne af en henrettelse glider hen over skærmen. Der er en mulig forbindelse til al-Qaeda. Dicte fortsætter sig søgen på sandheden, selvom PET advarer hende mod at fortsætte.

 

Personskade - 3. bog i serien

Udkom i 2005

Personskade er tredje bog i serien om journalisten Dicte Svendsen, hvor liget af en ung kvinde findes bag en container. Dødsårsagen er blodtab som følge af et kejsersnit. Spædbarnet finder man kort efter død i en fryser i en indvandrerbasar. Der er en højspændt stemning mellem politi og indvandremiljøet. Samtidig med efterforskningen kæmper Dicte med en række privat udfordringer.

 

Selvrisiko - 2. bog i serien

Udkom i 2004

Der sættes gang i begivenhederne med ildspåsættelser og fundet af et lig i landsbyens mose. Liget er en kvinde, som først er blevet hængt og dernæst har fået hovedet kløvet af en økse. Fokus rettes mod Dictes sikkerhed efter to identiske mord. Der trækkes tråde til hendes fortid om et tragisk forhold til forældrene og et endeligt opgør med tilknytningen til Jehovas Vidner.

 

Skjulte fejl og mangler - 1. bog i serien

Udkom i 2002

Dicte Svendsen er journalist, fraskilt og flyttet til Aarhus med sin datter Rose, hvor hun fejrer sin 40-års fødselsdag med sine to veninder. Aftenens hygge slutter brat, da de finder liget af et spædbarn. En efterforskning som Dicte involveres i, og som åbner op for Dicte og venindernes personlige historier. En efterforskning, som afslører fortidens spøgelser.

 
 

Rækkefølgen om i serien om Rina

Frit fald - 2. bog om ansigtsblinde Rina

Udkom i 2019

Frit fald er anden bog i serien om den ansigtsblinde Rina, som lever et dobbeltliv som praktiserende læge om dagen og street artisten Private Eye om natten. Frygten i klatremiljøet har spredt sig, siden en ung klatre blev sparket i døden. Rina frygter for sin sikkerhed, da rygtet om, at den dræbte var på sporet af Private Eyes virkelige identitet, kommer frem. Kan man finde en morder, når man ikke kan genkende ansigter?

 

Jeg finder dig altid - 1. bog i serien om Rina

Udkom i 2018

Elsebeth Egholm introducerer den nye hovedperson Rina. Om dagen er Rina praktiserende læge, men om aftenen klatrer hun på de højeste bygninger, for at kompensere for sit handicap, som ansigtsblind, hvor hun maler street art som kunstneren Private Eye. En ung mand styrter i døden, hvor hun netop har klatret, og da hun kommer hjem, bliver hun overfaldet af en mand med en kniv. Nogen er ude efter hende.

 
 

Andre udgivelser af Elsebeth Egholm

 

Den røde glente

Udkom i maj 2022

 

Som natten kender stjernerne

Udkom i 2020

 

Vandrende skygger (Novellesamling: Over grænsen)

Udkom i 2016

Syv af de bedste og mest populære krimi- og spændingsforfattere har skrevet en række gribende og nervepirrende noveller til novellesamlingen Over grænsen. I novellesamlingen finder du noveller fra Elsebeth Egholm, Jussi Adler-Olsen, Lotte & Søren Hammer, Eva Maria Fredensborg, A.J. Kazinski, Jesper Stein og Jakob Melander.

 

Den, der graver (Novellesamling: Liv for liv)

Udkom i 2011

Den, der graver er en novelle af Elsebeth Egholm fra novellesamlingen Liv for liv, hvor syv af Danmarks mest populære og bedst sælgende krimi- og spændingsforfattere har skrevet historier til. Forfatterne har fået frie hænder, og det er blevet til seks nervepirrende noveller.

Den, der graver handler om et makabert mord og en mystisk voldtægt i det kriminelle miljø i Grenå havn. Dagen efter, at Peter, som tidligere har været på kant med loven, har danset tæt med Pernille, banker politiet på døren. Den uskyldige dans ændrer markant på Peters situation.

 

Opium

Udkom i 2001

Opium er en spændingsroman, om Kit, som er taget hjem for at hold jul med sine forældre, da faren modtager et brev, som ødelægger familiehyggen. Kit beslutter sig for at finde ud af, hvem, der vil skade hendes far. En beslutning, der fører hende tilbage til Hong Kong, hvor familien boede, da Kit var barn, og som gang på gang dukker op i hendes mareridt.

 

Scirocco

Udkom i 2000

Fem års ægteskab mellem danske Kari og maltesiske Salvu, som bor på øen Gozo, er begyndt at skrante. Et ægteskab præget af frustration og barnløshed. Livet på øen forandres brat, da Sciroccoen blæser ind over øen. En eksplosion slår to mennesker ihjel og en fremmede kommer til øen. En fremmede, som vækker følelser hos Kari. Hun hvirvles ind i begivenheder, hvor mord, kærlighed og familiebånd bliver en farlig cocktail.

 

Mig og min Ø

Udkom i 2000

Mig og min ø er Elsebeth Egholms historier om sit kaotiske, men festlige liv på øen Gozo. Historier om øens ihærdige Don Juan eller oplevelser på øens mødested, Gleneagles Bar. Læs om et typisk forlovelsesslagsmål, og hvad sker der, når man indfører en pizzaovn forklædt som en blomsterkumme.

 

De frie kvinders klub

Udkom i 1999

De frie kvinders klub er Elsebeth Egholms debutroman om fire unge kvinder i begyndelsen af 80’erne med drømme og forventninger til fremtiden. Isabel, Pernille, Solveig og Mette. Vidt forskellige men med troen på, at venskabet vil vare ved. De gled fra hinanden. År senere bringer Solveigs selvmord de tre andre kvinder sammen igen.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner