Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage131
blogImage131

Rækkefølgen på Pierre Lemaitres bøger

Den franske bestsellerforfatter Pierre Lemaitre er ved at få godt tag i det danske publikum. Læs med her, hvor vi tegner et portræt af den prisbelønnede krimiforfatter og giver dig en oversigt over alle hans bøger.

af

- d. 13. oktober 2015

“Glem alt om skandinaviske krimier – fransk krimi er det nye sort” – skrev Shortlist magazine, om franske Pierre Lemaitres krimi Alex.

Ligefrem glemme de geniale skandinaviske krimier fra vores dejlige norden, kommer vi aldrig til. Men der er noget om snakken.

Som små bier har jeg hørt Pierre Lemaitres navn som en summen de seneste par uger. Senest var det en af vores venner på Plusbog.dk's Facebook side der anbefalede Pierre Lemaitre – og selvom Iréne egentlig kronologisk kommer først i trilogien, blev vi anbefalet at starte med at læse Alex og “blive blæst ud”!

Vi har kigget nærmere på den franske forfatter, der er blevet rost til skyerne og vundet et hav af priser på sine bøger.

Grusom krimi med et veldrejet plot

Pierre Lemaitre debuterede som forfatter, da han var 55, hvor første bind, Iréne, om kriminalkommisær Camille Verhoeven (ja Camille er altså en mand) udkom.

Til trods for at krimien indbragte ham flere priser, var det ikke denne bog, der udkom først i Danmark. Det var faktisk 2’eren som hedder Alex. Bogen har nu fået så meget medfart at den bliver filmatiseret.

Bogen lægger sig op ad den “makabre” krimigenre – men til trods for bestialskheder, har den første et hav af gode anmeldelser for spændingen og det velskabte plot.

Personerne i Pierre Lemaitres krimier

Det som adskiller Pierre Lemaitres krimier fra mængden, er karakterer der byder på uforudsigelige handlinger og med en dybde som ikke kun har sympatiske karaktertræk. Derfor er der mange der sammenligner kvinden Alex, der bliver kidnappet i anden roman, med Stieg Larssons ikoniske Lisbeth Salander. Dog afviser Lemaitre at det har noget på sig, selvom han er enig i at Lisbeth Salander er dejlig spændende på grund ad sin uforsigelighed.

I Alex, som er den bog, bogelskere oftest starter med i Pierre Lemaitres forfatterskab, kidnappes en smuk 30-årige kvinde på en yderst brutal måde og lidt usympatiske, korte (1,52 cm) politikommisær der kæmper med et kompliceret følelsesliv, står overfor noget af en gåde, da han i forsøget på at finde Alex langsomt bliver overbevist om at Alex egentlig ikke er offer for en forbrydelse, men derimod gerningsmand.

Fornem pris for bog om 1. verdenskrig

Foruden serien om Camille Verhoeven har Lemaitre også skrevet bogen Vi ses deroppe, som han modtog den fornemmeste litterære pris i Frankrig for, Prix Goncourt.

Romanen handler om to ofre af 1. verdenskrig, der forsøger at skabe sig en plads i Frankrig, som efterkrigen er efterladt i en stemning af kynisme og desillusionethed. Bogen er blevet en af Frankrigs største litterære succeser i de senere år.

pierre lemaitre, krimiforfatter, fransk forfatter, fransk krimiforfatter, bestseller, plusbog, rabat på bog

Rækkefølgen på Pierre Lemaitres bøger

Her er rækkefølgen på Pierre Lemaitres bøger om kriminalkommisæren Camille Verhoeven.

Iréne (nr 1 i Verhoeven trilogien)

Kriminalkommisær Camille Verhoeven bliver sat på en sag der vedrører et yderst voldsomt mord. Drabsstedet ligner en scene beskrevet i en krimi af James Ellroy. Faktisk er der så mange detaljer, der passer ind, at det umuligt kan være en tilfældighed.

Pressen for nys om sagen og det virker som om, at de hele tiden er et skridt foran politiet. Til sidst udvikler sagen sig til at blive personlig for Camille.

Med pressen på sidelinjen og hele offentligheden som vidner skal han forsøge at udmanøvrere en særdeles udspekuleret morder, der hele tiden er et kapitel foran. Iréne vandt i 2006 debutprisen ved Festival du Cognac og er i år nomineret til CWA International Dagger Award 2014.

Alex (nr 2 i Verhoeven trilogien)

Den smukke kvinde Alex, bliver overfaldet på åben gade og smidt ind i en hvid varevogn. Hendes kidnapper efterlader hende nøgen i et bur flere meter over jorden i en forladt fabriksejendom.

Dagene går, og tiden er ved at rinde ud. Bliver det sulten, tørsten eller kulden, der gør det af med Alex først? Bortset fra et enkelt usikkert øjenvidne har kriminalkommissær Camille Verhoeven ingen spor at gå efter – ingen identitet på ofret, ingen savnede og ingen mistænkte.

I takt med at han langsomt afdækker den unge kvindes usædvanlige historie, bliver Camille klar over, at det ikke er et almindeligt offer, han leder efter. Inden længe bliver det at redde Alex’ liv den mindste af kriminalkommissær Verhoevens mange udfordringer.

Camille (nr 3 i Verhoeven trilogien)

Da Camilles Anne bliver overfaldet under et røveri i en juvelerforretning, overlever hun kun lige med nød og næppe. Under Camilles efterforskning står det klart for ham, at gerningsmændene ikke har glemt Anne. Han tager sine forholdsregler og skjuler hende i sin bolig på landet, men alligevel kommer de mystiske bagmænd på sporet af dem.

Nogen må have lækket informationer om, hvor de er.

Endnu en gang er Camille dybt begravet i en meget personlig efterforskning. Pierre Lemaitre fletter mesterligt flere forskellige tråde sammen i en sønderknugende finale, som vil efterlade begejstrede læserne af denne uforglemmelige serie godt underholdt og skræmt.

Rosy & John (tillæg til serien)

Jean Garnier har intet at miste: hans mor er i fængsel, hans kæreste er død, og han har ikke noget arbejde. Han hævder at have placeret adskillige bomber rundt omkring i Paris, og han har nogle meget specifikke krav, som han vil have indfriet, for ellers detonerer han bomberne en efter en.

Hele politistyrken med Camille Verhoeven i spidsen er sat på en vanskelig opgave, for er Jean virkelig en trussel mod hele landet eller bare en stakkel taber, som har fået storhedsvanvid?

Timerne og minutterne går, og enhver beslutning kan ende med at koste hundredvis af uskyldige menneskeliv.

Rosy & John er en kort og intens spændingsroman, som ikke er en del af krimitrilogien om Camille Verhoeven – men skal ses som et ekstra tillæg til serien.

Forfattere der minder om Lemaitre


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner