Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage384
blogImage384

Rækkefølgen af Sara Blædels bøger

Kniber det for dig at finde rundt i rækkefølgen på Sara Blædels bøger, så har vi her en lille guide, der kan hjælpe og give dig et overblik over krimidronningens spændende bøger.

af

- d. 17. august 2022

Sara Blædel (f. 1964) er en dansk forfatterinde, og titlen som krimidronning blev hurtigt slået fast med serien om Louise Rick & Camilla Lind. Selvom hun er uddannet tjener og næsten som reprokopist inden for den grafiske branche, arbejdede Sara Blædel dog fortrinsvist som journalist, inden hun forsøgte sig som forfatter.

Det lå ikke i kortene, at Sara Blædel skulle blive forfatter: Som ordblind havde hun ikke regnet med, at det var en mulighed. Men det var det i den grad. 

Sara Blædel debuterede med bogen Anne Marie: Dronning uden rige fra 2000, men det blev hurtigt klart, at det var krimierne, der havde den største interesse. Måske netop fordi Louise Rick pludselig dukkede op i Saras hoved og ville have sine historier nedfældet. Det er indtil videre blevet til 11 spændende bind, hvoraf den nyeste og længeventede bog med titlen Den Tavse Enke.

Krimidronningen er blevet belønnet med mange flotte priser - bl.a. De Gyldne Laurbær (2014) og Martha prisen (læsernes egen pris) hele 4 gange.

Hendes bøger udkommer i hele 38 lande og har solgt over 4,5 millioner eksemplarer. Foruden sit virke som krimiforfatter er Sara Blædel også ambassadør for Red Barnet.

Rækkefølgen i bøgerne om Louise Rick og Camilla Lind

 1. Grønt støv (2004)
 2. Kald mig prinsesse (2005)
 3. Kun ét liv (2007)
 4. Aldrig mere fri (2008)
 5. Hævnens gudinde (2009)
 6. Dødsenglen (2010)
 7. De glemte piger (2011)
 8. Dødesporet (2013)
 9. Kvinden de meldte savnet (2014)
 10. Pigen under træet (2019)
 11. Den tavse enke (2020)
 12. Elins død (2022)

Grønt støv - 1. bind i serien

Louise Rick kobles på sagen om en ung pige, som findes kvalt i Østre Anlæg, men involveres hurtigt i opklaringen af drabet på en journalist, da hendes bedste veninde Camilla Lind kender den dræbte. Camilla er ikke typen, der holder sig tilbage. Sagen tager en drastisk drejning, da hun kontaktes af folk i narkomiljøet. Grønt støv er første bog i serien om Louise Rick og Camilla Lind.

Kald mig prinsesse - 2. bind i serien

En ung kvinde er blevet voldtaget af en mand, som hun har mødt på en datingside. Flere uopklarede voldtægtssager viser samme mønster. Alle ressourcer sættes ind, da en ung kvinde findes kvalt og voldtaget. Kald mig prinsesse er anden bog i serien.

Kun ét liv - 3. bind i serien

Louise Rick får besked på straks at køre til Holbæk. En ung kvinde af anden etnisk afstamning er fundet myrdet. Hun lå i vandet med en stor flise bundet om livet. Kun ét liv handler om en sag med store følelser, knuste drømme og splittelse mellem to kulturer.

Aldrig mere fri - 4. bind i serien

Aldrig mere fri er fjerde bog i serien, hvor en kvinde findes brutalt myrdet i en gård. Louise Ricks veninde, Camilla Lind, ringer hende op og fortæller, at hendes søn har fundet et efterladt spædbarn på vej til skole. Alle spor peger mod organiseret kvindehandel fra Østeuropa.

Hævnens gudinde - 5. bind i serien

En klassefest er endt i vold, fordi en flok er trængt ind for at få fat i sprut. 12-årige Signe løber efter hjælp. Da Louise Rick når frem, er Signe blevet påkørt af en bil, hun dør samme nat af sine kvæstelser. Meningen med livet forsvinder for Signes mor. Hun er ikke bare fyldt med sorg, men også ønsket om hævn. Hævnens gudinde er femte bog i serien om Louise Rick og Camilla Lind.

Dødsenglen - 6. bind i serien

Et flere hundred år gammel glasikon, Dødsenglen, forsvinder og politiet meddeler familien Sachs-Smith, at morens død nu betragtes som en drabssag og ikke et selvmord. En kvinde er meldt savnet under en rejse, og en kendt filminstruktør forsvinder sporløst i samme område. Louise Rick sættes på sagen og involveres samtidig i sagen om Dødsenglen. Den ene sag afslører sandheden om den anden.

De glemte piger - 7. bind i serien

De glemte piger er syvende bog i serien, hvor liget af en kvinde findes i en skov nær Hvalsø. Kvinden har et stort ar, som burde gøre det nemt at identificere hende, men ingen har meldt hende savnet, og hun findes ikke på politiets liste over efterlyste personer. Opklaringen ripper op i fortiden og Louise konfronteres med hændelser, hun helst vil glemme.

Dødesporet - 8. bind i serien

Bogen Dødesporet er ottende bog i serien om Louise Rick og Camilla Lind. I en skov nær Roskilde er der en tilgroet sti, som man i gammel tid brugte til at køre døende ud til den store offer-eg for at ofre deres blod. Stien blev kaldet Dødesporet. Under en eftersøgning af en forsvundet dreng i skoven opdager Louise Rick, at sporet atter ser ud til at blive brugt.

Kvinden de meldte savnet - 9. bind i serien

Kvinden de meldte savnet vender op og ned på alt i Louises liv. I England bliver en kvinde dræbt. Det viser sig, at hun er dansk og de seneste 18 år har stået på politiets liste over savnede personer. Engelsk politi forsøger at finde motivet bag drabet, og Louise Rick undersøger, hvorfor en række danskere har sat store beløb ind på kvindens konto.

 

Pigen under træet - 10. bind i serien

Pigen under træet er Louise Rick og Camilla Lind endelig tilbage! Her bliver liget af den 14-årige pige Susan, der forsvandt på en lejrtur tilbage i 1995, fundet i en klippegrotte på Bornholm. Der går ikke lang tid, før Camilla Lind og Louise Rick en del af opklaringen af, hvad der skete dengang for længe siden..  Kunne du tænke dig at komme med på tur til Louise Rick-land og lære mere om Sara Blædels arbejde som forfatter?
 

Den tavse enke - 11. bind i serien

Sara Blædels 11. bog i serien om Louise Rick hedder Den tavse enke og udkom den 6. november 2020. 

 

Elins død - 12. bind i serien

 
12. bind i serien om Louise Rick og Camilla Lind hedder Elins død og foregår i Haderslev og omegn. Den udkommer den 02.11.22.
 
 
 

Rækkefølgen på Sara Blædels serie om Ilka

 1. Bedemandens datter (2016)
 2. Ilkas arv (2017)
 3. Den tredje søster (2018)

Bedemanden datter - 1. bind i serien om Ilka

Bedemandens datter er første bind i trilogien om enken Ilka, som er skoleportræt-fotograf. Hendes liv vendes på hovedet, da hun rejser til USA for at rydde op efter sin afdøde far, som forlod hende og moren for 33 år siden. Hun forsøger at finde ud af, hvem hendes far egentlig var. Noget tyder på, at han havde en del at skjule.

Ilkas arv - 2. bind i serien om Ilka

Ilka er rejst til USA og har arvet en bedemandsforretning efter sin far. Ilkas arv er andet bind i trilogien om Ilka. Bedemandsforretningen er ved at gå fallit, og Ilka skal til at dreje nøglen om, da hun finder et brev, som tyder på, at faren har været udsat for pengeafpresning. Sandheden om brevet er mere forfærdelig, end hun overhovedet kan forestille sig.

 

Den tredje søster - 3. bind i serien om Ilka

Ilka lukker bedemandsforretningen for at køre sydpå og finde sandheden om sin far, da Artie udsættes for et brutalt overfald, og Søster kommer med afgørende afsløringer. Den tredje søster er tredje og sidste bind i trilogien om Ilka og hendes søgen på sandheden om sin far.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner