Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv

Romantik med L. Sherman

L. Sherman er aktuel med Alexa Wu-serien, som kører på streaming og netop er udkommet som trykt bog. Hun deler her mere om sin nye serie, hendes kærlighed til genren, hvor hun får sin inspiration fra.

af

- d. 16. juni 2023

Hvad betyder gode kærlighedshistorier for mig, og hvorfor skriver jeg det?

Jeg har altid læst meget og i mange forskellige genrer, men jeg vender tilbage til kærlighedshistorier i alle afskygninger. Dybest set tror jeg, at det handler om at lære sig selv at kende gennem andres fortællinger om forhold. Det største spejl, vi som mennesker, kan få, er en partner, nære venner og relationer. Gennem interaktionen med andre mennesker, kan vi se, hvordan vi selv er. Hvordan reagerer personen på det, vi siger og gør eller ikke siger og gør? Jeg har altid været og er stadig meget interesseret i mennesker, hvorfor vi er, som vi er, hvad der adskiller os fra hinanden, men i særdeleshed, hvad der tiltrækker os til hinanden.

”Søgen efter kærlighed og en partner er noget de fleste mennesker har med sig hele livet.”

Romance og romantisk kærlighed er en stærk tiltrækning til en anden person. Sådan har jeg det med genren, romance, der spænder vidt. Romance er for mig altomsluttende kærlighedshistorier, der kan indeholde alle de op- og nedture, vi som mennesker går igennem i løbet af et liv. Jeg kan godt lide præmissen om, at det skal ende lykkeligt i romance og feelgood. Det kan godt være, at det mere er lykkeligt for nu, men når vi forlader vores hovedpersoner, er de et godt sted sammen med en fælles fremtid.

"Det, der kendetegner genren, er, at vi når lykkeligt i mål". 

Læseren kan være forvisset om, at når de tager på en rejse gennem garderobeskabet til et af mine universer, skal vi nok komme sikkert i mål. Jeg efterlader ikke mine karakterer hængende med foden ud over en klippe … Ofte handler romance om at finde den eneste ene, men for mig handler det mest af alt om at være kærlig over for sig selv. Hvordan kan man elske et andet menneske, hvis man ikke først elsker sig selv?

Det handler mine bøger især om.

Jeg har skrevet romance siden efteråret 2017, hvor jeg startede selvstændig konsulentvirksomhed inden for HR og kommunikation. Som ny konsulent var der så mange ting, jeg ikke kunne kontrollere. Jeg tog en frygtelig masse kaffemøder, heldigvis elsker jeg kaffe. Tankerne om, hvornår den næste kontrakt landede, fyldte rigtig meget. Jeg havde altid drømt om at skrive en bog og troede også, at jeg skulle skrive en fagbog om den gode arbejdsplads. I min HR-karriere har det ligget mig meget på sinde, at medarbejderne trivedes. Sådan blev det ikke. Det var en kærlighedshistorie, der pressede på og ville skrives.

Aldrig havde jeg i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle stå her knap seks år senere som forfatter til over 50 bøger både skønlitterære bøger inden for romance og børne- og ungdomslitteratur. Det kendetegner mig nok som person og forfatter. Jeg er ikke bange for at prøve nyt. Jeg elsker at nytænke, lægge strategi … og så se, hvor det fører hen.

 

ALEXA WU, som jeg lige er udkommet med på streaming som miniserie og på tryk som én bog, er noget helt andet end det, mine læsere har været vant til i et stykke tid. Jeg havde lyst til at skrive noget over the top, vildt og anderledes, mens jeg stadig førte jer sikkert i mål i kærlighedens navn. Alexa er danser i 70’erne og drømmer om berømmelse og at rejse verden rundt. Den historie får vi fortalt i bogens nutid, som er i 1995, hvor hemmeligheder fra 70’erne afsløres. Jeg elskede at researche både 70’erne og 90’erne. Jeg er selv født i 1977, var barn i 80’erne, ung i 90’erne. Mange elementer i historien kom helt naturligt til mig, fordi det netop var min barndom og ungdom. Det har været en fantastisk rejse med Alexa. Hun er en sårbar kvinde med ambitioner og drømme. På samme tid er hun et produkt af sin tid – der er flettet feminisme og ligestilling ind i historien. Som forfatter beskæftiger jeg mig altid med, hvordan mine historier kan bringe noget nyt med sig. Det er ikke en hemmelighed, at jeg skriver meget. Derfor er det endnu vigtigere for mig at sørge for, at det ikke blive det samme.

 

Det leder mig til min næste udgivelse, Lærkeholm, som er første bog i en ny feelgood-serie på Flamingo, Gyldendal, der er mit primære forlag. Lærkeholm udkommer 19. oktober og foregår på en fiktiv ø, Bjørkø, ud for Aarhus. Her skinner solen, og den smukke ø er kendt for sin natur, sin gæstfrihed og frem for alt den ro, som alle rejser dertil for at nyde. Men freden brydes brat af en vigtig nyhed: Der skal bygges en Nørrebælt-forbindelse, som vil komme til at gå tværs over øen. Det er første fritstående bind i en ny serie.

Hvor får jeg min inspiration fra? Til Lærkeholm var det en kombination af den omtalte Egholmforbindelse i Nordjylland og Kattegatforbindelsen fra Sjælland til Jylland over Samsø. Det var tanker om, hvad det gør ved lokalsamfund, og hvornår fik vi så travlt, at vi altid skal så hurtigt frem? Jeg har skabt en ø med et farverigt persongalleri, vi skal følge. Det har været en spændende udfordring at skabe et fiktivt univers, som ikke føles fiktivt. Vi skal helst kunne relatere til stederne, derfor er Aarhus også Aarhus, selv om vi mest er på universitetet, hospitalet og ved færgelejet. Det er ikke Samsø Men det kunne det godt have været. Det er nu engang det pure opspind.

 

Den næste L. Sherman-roman, som er i proces, er:

9000 Chancer. Den kommer til december på Flamingo, Gyldendal. Her skal I med til mit Aalborg, hvor jeg er født og opvokset. Det er en historie om to verdener, der mødes. Over og under overfladen. Dax er undergrundskæmper og eksisterer i Aalborgs undergrundsverden. Nora er medicinstuderende og drages ad den mystiske kæmper.

Der er flere på vej, men mere om dem senere, indtil da kan du finde alle mine titler på Plusbog

Rigtig dejlig sommer Kærlige solskinshilsener 

L. Sherman (Ulrika Louisa Bjerregaard)

 

Bag pseudonymet L. Sherman står den danske forfatter Ulrika Louisa Bjerregaard. Navnet blev i sin tid til som en blanding af noget gammelt og noget nyt. Louisa er hendes mellemnavn og Hørman, eller Herman på engelsk, er hendes pigenavn. Det krydrede hun til sidst med et ”S” – bare for sjov.L. Sherman er oprindeligt fra Aalborg, og efter at have boet i USA og Frankrig bor hun nu i smilets by, Aarhus, der også er omdrejningspunkt for mange af hendes historier. Hun har udgivet over 50 romaner og noveller, og hendes bøger er solgt til udgivelse på seks forskellige sprog.

L. Shermans bøger hos Plusbog HER

 

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner