Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
Op til 20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage106
blogImage106

Svensk krimidronning skaber nyt univers

Den svenske succesforfatter Kristina Ohlsson er aktuel med ny krimiserie. Læs med her, hvor vi stiller skarpt på den yderst produktive krimiforfatter, og bliv klogere på Kristina Ohlssons skriveprocess og inspiration.

af

- d. 18. september 2015

Der findes nogle mennesker, der når og overkommer alt. De der typer, der hvirvler igennem tunge uddannelser med gode resultater, får høje stillinger og er hyper-produktive samtidig. Sådan en person er den svenske succes-forfatter Kristina Ohlsson. Selvom hun ikke er fyldt 40 år endnu, kan hun fremvise et imponerende CV. Hun er uddannet i statskundskab, er ansat som politisk analytiker hos det svenske sikkerhedspoliti Säpo (det svenske svar på danske PET), Kristina Ohlsson har også arbejdet med terroristbekæmpelse i OSCE i Wien, og hun har desuden været ansat af det svenske forsvarsakademi og det svenske udenrigsministerium blandt andet som udstationeret i den irakiske hovedstad Bagdad.

14 bøger på seks år

Og nåe ja – lille bitte detalje – siden 2009 har Kristina Ohlsson også nået at skrive 14 bøger. Både fagbøger, børnebøger – og krimier. Mest kendt er hun for krimiserien med den introverte, violinspillende kvindelige efterforsker Fredrika Bergman.

Og nu er Kristina Ohlsson bogaktuel igen. Denne gang med en minikrimiserie bestående af indtil videre to bind. Den første del af historien – Lotus Blues – er netop udkommet i Danmark. Efterfølgeren, Mios blues, er udkommet i Sverige, og danske læsere kan få spændingen udløst, når det ophedede drama er klar til de danske bogreoler i foråret 2016. 

Ny mandlig hovedperson i Lotus blues

Lotus blues er en hæsblæsende thriller. Kristina Ohlsson har skiftet sin kvindelige hovedperson, Fredrika Bergman, ud med en mandlig, der på alle tænkelige måder er Frederikas modsætning. Martin Benner, hedder den spritnye hovedperson, der er en succesfuld strafferetsadvokat, som lever et luksusliv på første klasse med kaviar, hurtige biler og smukke damer. En playboy der har sat sig solidt i de dyre sæder i karriere-lyntoget – men så sker der noget, der forandrer Martin Benners tilværelse fuldstændig.

En desperat mand møder op på hans kontor og vil have Martin Benner til at rense hans afdøde søsters – Sara Texas – eftermægle. En søster, der har tilstået ikke færre end fem drab, før det er lykkes hende at begå selvmord. Pludselig er Martin Benner (og de eneste mennesker han elsker højere end hurtige biler og dyre jakkesæt) trukket ind i et højspændt drama med fatale konsekvenser for de indblandede.

Kristina Ohlsson også skrevet krimier til børn. Den første er Glasbørnene

Opfølgeren til Lotus blues

Opfølger på Lotus blues – Mios blues foråret 2016Lotus Blues er en rigtig ”page-turner”, der er konsumeret på ingen tid. Det eneste rigtig irriterende, der er at sige om Lotus Blues, er, at den ender helt vanvittigt midt i de mest nervepirrende sekunder, og at der dermed pludselig er MEGET lang tid til ”foråret 2016”, hvor vi danske læsere kan få spændingen udløst.I mellemtiden må vi fornøje os med forfatteren, Kristina Ohlsson, som Plusbog.dk var så heldige at få et interview med.Fem spørgsmål til Kristina OhlssonVi spurgte vores mange medlemmer, hvad vi skulle spørge Kristina Ohlsson om og fandt frem til fem spørgsmål, som vi stillede succesforfatteren.

1: (Vinderspørgsmålet fra Lisbeth Glud) Krimier i superligaen, har læst dem alle. Paradisoffer var ulidelig spændende og der gik et forfærdelig gys igennem mig, da en tysk pilot et par måneder efter gjorde det, som bogen handler om: styrtede et fly ned med vilje! Virkeligheden overgik fiktionen – hvad har du gjort dig af tanker om det?

Det er helt sikker noget, jeg tænker over og reflekterer over. Det er lidt skræmmende, når det sker. Men det jo på mange måder essensen af en god krimi – at plottet er baseret på hændelser, der kan finde sted i virkeligheden. Jeg tror ikke, at mine bøger – eller andres, inspirerer kriminelle til at udføre de frygtelige ting, de gør. Jeg tror på, at de mennesker, som vil styrte et fly ned med vilje, de gør det under alle omstændigheder. Men skræmmende – det er det selvfølgelig.

2: Hvordan arbejder du med en bog?

Jeg skriver hjemme. Jeg bor for mig selv i en lejlighed i Stockholm og kan bedst lide at sidde hjemme og skrive. Og så arbejder jeg ret hurtigt. Jeg var syv uger om at skrive Lotus blues. Fra jeg begyndte at skrive, til jeg havde den første udgave klar til gennemlæsning. Det med at producere noget, det kan jeg rigtig godt lide. Når jeg skriver, så har jeg nogle af detaljerne klar – plottet og hoved-karaktererne, før jeg går i gang. Resten bygger jeg på undervejs i skriveprocessen. Jeg skriver normalt mellem tre-fem timer om dagen og arbejder egentlig med mine bøger, som var det et hvilket som helst andet arbejde. Jeg er ikke så sentimental omkring mit arbejde, og jeg har ingen problemer med at slette afsnit eller fjerne detaljer, der ikke fungerer.

3: Hvordan har det været at arbejde med en ny hovedperson – Martin Benner?

Det har været rigtig dejligt. Jeg har skrevet fem krimier med Fredrika Bergman som hovedperson, og jeg trængte virkelig til at arbejde med et andet univers. Martins figur kom bare til mig. Han er på alle måder Fredrikas diametrale modsætning. Han er selvfølgelig en mand, og så er han også en meget åben person, der elsker fest og farver og succes, hvor Fredrika er meget indadvendt og på ingen måder højtråbende. Det er ikke bevidst fra min side, at Martin skulle være så markant en anden person end Fredrika. Det er han bare blevet, og det har været rigtig interessant at arbejde med ham. En dejlig afveksling.

4: Hvad så med Fredrika – har du slået hende ihjel i processen?

Nej, nej, nej (griner) bare rolig. Hun lever skam endnu, og der udkommer faktisk en bog mere i serien med Fredrika ret snart. Så nej – Fredrika og hendes univers har jeg tænkt mig stadig at udforske. Men det er dejligt at lave noget andet ind i mellem også.

5: Hvem er dine yndlingsforfattere – og er der danske imellem?

Jeg læser rigtig meget selv, og det er ikke kun krimier, men jeg er glad for krimigenren. Mine yndlingsforfattere er Stephen King, Jo Nesbø og Dennis Lehane. Jeg har ikke læst så mange danske forfattere, men jeg kan huske, at jeg har læst Jussi Adler Olsen og følte mig rigtig godt underholdt. 

Rækkefølgen på Kristina Ohlssons krimiserie med Frederika Bergman

Det kan være vanskeligt at navigere rundt i rækkefølgen på de mange fremragende krimiserier, der er tilgængelige på markedet.Her får du rækkefølgen på Kristina Ohlssons krimiserie med Frederika Bergman i hovedrollen som den introvert akademiker, der skulle have været professionel violinist men endte i et bloddryppende job som politiefterforsker. 

Askepot er den først bog i serien om Fredrika Bergman.


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner