Plusbog logo
Vare lagt i kurv
af
Antal:
Vare lagt i kurv
Vi anbefaler også
af

Danskernes tro gennem 1000 år Peter Lodberg 9788774673286
Danskernes tro gennem 1000 år

Danskernes tro gennem 1000 år

24% PLUSRABAT

Danskernes tro gennem 1000 år

Siden vikingetiden er danskernes tro løbende blevet formet af impulser udefra – fra kristendommens indvandring i landet til vor tids mangfoldige religiøse landskab. Peter Lodberg fortæller hele den sp... læs mere
1 anmeldelser
Vælg format:
Hvad er forskellen?
Spar 31 kr
98 kr
Store besparelser, gratis fragt og første 30 dage gratis
Få første 30 dage til kun 1 kr. (Herefter automatisk 89 kr / 30 dage indtil det opsiges) - binding i 60 dage – samlet mindstepris er 90 kr
  • Denne pris gælder for medlemmer. Få første 30 dage til kun 1 kr. (Herefter automatisk 89 kr / 30 dage indtil det opsiges) - binding i 60 dage – samlet mindstepris er 90 kr
  • Få altid de nyeste bøger, bestsellers og mere end 250.000 bøger til ekstra lave priser.
  • Fri fragt.
 
Download straks efter køb
Gratis fragt på alle ordrer
Bøger til indkøbspriser
129 kr
Vores lave normalpris
For dig der ikke ønsker medlemskab.
Download straks efter køb (59 kr)
Anmeld
bogen
Smugkig i
bogen
Smuglyt
lydbogen
Download straks efter køb
90 dages returret
Detaljer
Sprog:
Dansk
ISBN-13:
9788774673286
Forfatter(e):
ISBN-10:
8774673289
Format:
ePub
Sider:
0
Udg. Dato:
16 nov 2016
Oplagsdato:
16 nov 2016
Anmeld
bogen
Smugkig i
bogen
Smuglyt
lydbogen

Beskrivelse af Danskernes tro gennem 1000 år

DANSKERNES TO GENNEM 1000 ÅR er en fortælling om, hvordan vi blev dannet som nation og borgere gennem løbende impulser udefra.

For 1000 år siden blev vikingekongerne efterhånden overbevist om, at de skulle tilbede én frem for flere guder. Landsbykirken opstår som fælles samlingspunkt i landbrugssamfundet. Den kristne jul overtager den hedenske solfest, men som det ofte er tilfældet, når nye ritualer og traditioner skal finde folkeligt fodfæste, sker det ved, at det nye bygger oven på det gamle.

Det næste store brud sker med Reformationen i 1530’erne, hvor den katolske kirke og dens mænd taber til kongemagten, der med Christian 3. gør Danmark protestantisk. Frem vokser forestillingen om det kristne menneske som en god samfundsborger, der gør sin pligt.

I 1800-tallet ser vi, at religiøs vækkelse kan gå hånd i hånd med social forandring. Grundtvigs tanker om at oplyse og danne det hele mennesker via fri- og højskoler får enorm indflydelse ikke mindst blandt landbefolkningen. Begrebet nation og folk opstår.

Efter Anden Verdenskrig sker der en gradvis sekularisering. Velfærdsstaten kan måske kaldes den nye statsreligion? Senere kommer indvandrere fra ikke-vestlige lande til Danmark med helt nye religiøse og kulturelle traditioner. Er Danmark på vej til at blive multikulturelt? Religionsfrihed er en grundlovssikret borgerrettighed, men som et af de få lande i Europa har vi stadig en officiel binding mellem stat og kirke, men også den er under pres.

Det moderne menneske vil selv definere sin religiøsitet og føler sig ikke bundet eller begrænset af dogmer eller kirkelige fællesskaber. Men igen kommer udfordringen fra verden omkring os: Hvad kommer det til at betyde for fortællingen om stat og religion, at vi bliver konfronteret med religiøs motiveret vold og terror? Historien har vist, at religion er et magtfuldt og effektivt middel til at samle et folk.

Peter Lodberg, født 1958, er teolog og professor i teologi ved Aarhus Universitet.
Medlemsfordele

Gratis Fragt
Uanset ordrestørelse og antal af ordrer

Bøger til Indkøbspriser
Spar op til 90% på mere end 250 000 bøger
Skriv en boganmeldelse og VIND!
Hver måned udvælger vi 3 vindere:
  •    Den der har skrevet flest anmeldelser.
  •    Den, der har skrevet den bedste.
  •    Vi trækker lod blandt alle nye anmeldelser.
Bog anmeldelser
"Danskernes tro gennem 1000 år" af Peter Lodberg
1 anmeldelser
Jens / 10 anmeldelse(r)
den 27. juni 2017
Det er en absolut læseværdig bog, som kan anbefales til alle, der søger at finde ud af, hvem vi er som folk, og for at forstå vores religiøse baggrund. 1000 års religions- og idéhistorie på ca. 260 sider er ikke meget, men det er en god introduktion til et spændende emne. Det er en bog på alment, interesseret niveau, og kan vel bruges som et resumé for teologistuderende og andre, der har brug for overblikket, og os andre, der har brug for at få korrigeret visse fejlopfattelser. Bogen kan sikkert også anvendes i en studiekreds og lignende. Det er mit ønske, at den vil kunne bruges til at rette op på nogle af de mange fejlopfattelser, vi som danskere har af kristendommen og hvad det vil sige at være kristen, men emnet er som titlen viser, danskernes tro gennem tiderne, og ikke nødvendigvis kristentro. Det ville have været dejligt, hvis der var en tidslinje og et sags- og personregister, men der er vel grænser for antallet af sider, som bogen kunne rumme.