Hurtig levering
Fremragende Trustpilot
20% Rabat på nye medlemsordrer
Kurv
blogImage203
blogImage203

10 bøger til fashionistaen

Elsker du både mode og bøger? Så er modebøger fra de smukke coffee table books til de interessante selvbiografier med garanti noget for dig. Her er 10 bøger, som vil falde i god jord hos enhver fashionista!

af

- d. 12. juni 2017

Modens førende designere og stilikoner har altid været skelsættende for måden, vi klæder os på. Tænk bare på Coco Chanel, der introducerede kvinder til bukser i datidens modebillede, på Carrie Bradshaw fra Sex and the City, der brugte hele sin opsparing på dyre designersko eller på Kate Moss, som banede vejen for et helt nyt look efter 1980’ernes supermodeller. Der er ingen tvivl om, at modehistorien rummer et væld af fantastiske historier, brugbare tips og smukke billeder.

Så hvorfor ikke dykke ned i en verden af inspirerende stil og lære mere om de personer, modehuse og ikoniske items, der har sat deres eftertrykkelige aftryk på moden? Her får du vores bud på 10 modebøger, som giver dig muligheden for netop det.  

10 bøger til fashionistaen 

Chanel, af Daniele Bott

De fleste modekendere vil være enige om, at Chanel er et af de ypperste modehuse i verden. Det blev grundlagt af Coco Chanel i 1909, og siden da har det eksklusive mærke revolutioneret moden. I denne bog er der fokus på fem temaer, der alle har været centrale i Chanels æstetik: det stilfulde og ladylike sæt, kamelia-blomsten, de elegante smykker, de ikoniske dufte og ikke mindst LBD – the Little Black Dress. Foruden Coco Chanels innovative designs indeholder bogen også smukke tegninger af Karl Lagerfeld og billeder fra de største modefotografer.

Kate Moss by Mario Testino af Mario Testino

Trods en højde på blot 170 cm og flere skandaler i bagagen er Kate Moss en af historiens mest indflydelsesrige modeller. I denne smukke coffee table book åbner mesterfotografen Mario Testino op for arkiverne og giver et unikt indblik i den ellers sky models imponerende karriere. De to har haft et inspirerende samarbejde i mere end to årtier, hvilket giver sig til udtryk i bogens 100+ billeder, der tæller alt fra upublicerede behind the scenes shots til kampagne- og magasinbilleder. Som en ekstra tilføjelse indeholder bogen desuden et eksklusivt essay skrevet af Kate Moss.

Advanced Style af Ari Seth Cohen

Det siges ofte, at stil ingen alder har. I denne inspirerende bog bekræfter forfatteren og fotografen Ari Seth Cohen denne talemåde med interviews samt billeder af modne kvinder, der alle har en fantastisk stil. Cohen fik oprindeligt ideen fra sin stilfulde bedstemor og startede derfor en blog, som blev startskuddet til en hyldest til ældre kvinder med stil. Bogen indeholder en samling af de bedste og mest flamboyante looks fra bloggen samt inspirerende interviews og brugbare tips fra de stilsikre kvinder. Advanced Style bloggen opdateres i øvrigt stadig med fine street style billeder.

Dress Scandinavian af Pernille Teisbæk

Den danske it girl Pernille Teisbæk er med næsten en halv million følgere på Instagram en af Danmarks største stilikoner. Det har internationale magasiner som eksempelvis Vogue for længst opdaget og knipset flotte street style billeder af hende fra diverse modeuger verden rundt. I denne bog deler Pernille Teisbæk ud af sin upåklagelige stil og guider til den ’chic scandinavian casualness’, som har gjort hende til et kendt navn i modeverdenen. Foruden gode og brugbare råd giver Pernille også sin top 10 over de bedste skandinaviske brands.

Tailoring af Fox Chapel Publishing

Et jakkesæt er et musthave i enhver modeentusiasts garderobe – også en kvindes. Det er det ultimative symbol på magt og elegance, og derfor har det været elsket lige siden slutningen af det 18. århundrede, hvor det begyndte at vinde frem. Det er siden blevet varieret med forskellige snit, kraver, lommer og meget mere. Se flere eksempler på jakkesættets utallige variationer i denne guide. Der ligger et ægte stykke håndværk i at skabe et jakkesæt, men det betyder ikke, at det er forbeholdt skræddere. Denne lærerige bog giver nemlig et detaljeret sykursus med fokus på alle de klassiske skrædderteknikker.

How to be Parisian af Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline de Maigret og Anne Berest

Den parisiske stil er beundret og misundt af modefolk verden over. Den er kendt for at være chic på den afslappede måde, og i denne humoristiske bog giver fire franske it girls et indblik i, hvad det vil sige at være en parisienne i dag. Bogen indeholder ikke kun stilråd til at få et fashionabelt og skødesløst look, men også underholdende læsning med en god portion selvironi fra de fire veninder. Ingen emner er for store eller små i denne bog, hvor også dating, fester og tips til Paris vendes af de tjekkede franske kvinder. Bogen er desuden udkommet med dansk oversættelse.

Manolo Blahnik af Manolo Blahnik

De fleste fashionistaer med respekt for sig selv har en fyldig skogarderobe til at fuldende ethvert outfit. Skodesign har derfor en vigtig plads i moden, og en af de største skodesignere er spanske Manolo Blahnik, der er kendt for sine opfindsomme og smukke sko. Han fik sit store gennembrud i serien Sex and the City, hvor hovedpersonen Carrie kalder Manolo Blahnik for sin ”shoe soul mate”. I denne bog fremvises mere end 40 års skodesign med ikoniske designs fra arkiverne. Bogen indeholder også kapitler tilegnede Blahniks største inspirationskilder som Marie Antoinette og maleren Velázquez.

Vintage af Pia Storm

God stil handler i høj grad om at være unik og ikke ligne alle andre. En måde at tilføre garderoben fine fund, som ikke masseproduceres, er ved at shoppe vintage. Det giver den danske vintageekspert Pia Storm gode råd til i denne bog, hvor hun blandt andet fortæller om unikke fund, bæredygtige fordele, personlige historier og tips til at komme i gang med vintage. For Pia Storm handler det ikke om at vende tilbage til en svunden tid, men om at bringe fortidens æstetik ind i nutiden og turde at klæde sig fint på. Og som forfatteren selv siger: ”Hvad er det værste, der kan ske?”

The Little Dictionary of Fashion af Christian Dior

Få designere har haft lige så meget indflydelse på moden som den franske designer Christian Dior. Med sin New Look-kollektion i 1947 forandrede han moden, som på det tidspunkt var præget af krigens restriktioner, og klædte i stedet kvinder i fyldige skørter samt elegante jakker med hvepsetaljer. I dette lille opslagsværk giver selveste Dior en række nyttige fashion dos and don’ts. Bogen er illustreret med fine illustrationer og har en størrelse, som passer perfekt til at have med i tasken, så man aldrig kommer til at begå et fashion faux pas.

Fifty Bags That Changed the World af Design Museum

Tasker er mere end bare en praktisk accessory. Det ved enhver fashionista, der med garanti også kender ikoniske modeller som Chanels Classic Flap Bag og den legendariske Birkin Bag fra Hermès. Det er dog langt fra de eneste tasker, der har ændret moden og gjort tasken til et statussymbol. Design Museum, som står bag denne spændende bog, har her samlet 50 tasker, der ifølge forfatterne har ændret verden. Listen omfatter forskellige tasketyper som håndtasker og rygsække og sætter undervejs fokus på de kreative designere, som har skabt taskerne.

 


Tags:

Del vores blogindlæg
med dine venner